Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jazda bez rezerwacji ..w ciemno..prosze o opinie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andre31
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre31 » 07.01.2008 21:23

Ma zamiar wyjechac na wczasy do chorwacji pod koniec lipca ,jak jest z noclegami gdy nie ma sie rezerwacji ,jakie sa aktualne ceny za pokój dwuosobowy, jak ceny róznia sie w zalerznosci od odległosc od morza nie jestem wygodny np 1- 2km od morza
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2008 21:27

A sprawdzałeś te informacje w FAQ-u :?: :?: :?:
jazda w ciemno
namiary na noclegi i ich ceny
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 08.01.2008 08:06

andre31 napisał(a):Ma zamiar wyjechac na wczasy do chorwacji pod koniec lipca ,jak jest z noclegami gdy nie ma sie rezerwacji ,jakie sa aktualne ceny za pokój dwuosobowy, jak ceny róznia sie w zalerznosci od odległosc od morza nie jestem wygodny np 1- 2km od morza

Jedź w ciemno i nie martw się o nic, na 100% znajdziesz apartament.My tak byliśmy 6x i nigdy nie było problemu.Wtedy jedziesz tam gdzie chcesz i zostajesz tam gdzie Ci się podoba.Rezerwując ryzykujesz,że nie będzie Ci coś poasować , a pozatym drożej to wychodzi.Zawsze można wziąć na wszelki wypadek jakieś namiary.Jesli takie chcesz napisz na GG to ci parę podam. :P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.01.2008 09:29

Dokładnie tak, jak pisze ... jolam15. :!:
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 08.01.2008 09:36

Jedź w ciemno i nie zastanawiaj sie dłużej. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Przeznacz na nocleg 10 euro/osoba/dzień i wtedy nie rozczarujesz sie. Co wytargujesz to twoje. Byłem tak 3x i jeśli uda się w tym roku to też tak wyjadę. Dla przykładu 2003, 1 noc na trasie 50€ za 4 dorosłe + 2 prawie dorosłych dzieci i 3 dzieci - chyba Slunij?, przyjechaliśmy późnym wieczorem, mycie, spanie, śniadanie we własnym zakresie-mieliśmy farta bo zapowiadało sie kimanko w aucie (popełniliśmy błąd wyjeżdżając z Polski na noc). Dwa noclegi w Mali Rat za Splitem po 10€ - kolejny błąd - sąsiedztwo Magistrali Adriatyckiej, przyjazd późno, ponieważ zamiast szukać kwatery zachciało nam się nacieszyć Adriatykiem przez kilka godzin. 6 noclegów po 6€ w Brodaricy - tu było dobrze, spotkaliśmy małżeźstwo z synem ze Szczecina, które znalazłszy tak tanio kwaterę zostało kilka dni dłuże. Dodam, że brat cioteczny w tym samym roku z rezerwacją miał po 14€, plusem była klima w mieszkaniu bez której można sie obejść. 2004: Wyjazd rano, 9 nocy po średnio 6,7€/os/dzień - Klenowica. 2005: 10 nocy po 8€. 2008???. wyjazd jeśli będzie to rano 5-6, kasa - muszę się zmieścić w 10€/os/dzień.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 08.01.2008 09:41

Poprawiony post.
Jedź w ciemno i nie zastanawiaj sie dłużej. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Przeznacz na nocleg 10 euro/osoba/dzień i wtedy nie rozczarujesz sie. Co wytargujesz to twoje. Byłem tak 3x i jeśli uda się w tym roku to też tak wyjadę. Dla przykładu 2003, 1 noc na trasie 50euro; za 4 dorosłe + 2 prawie dorosłych dzieci i 3 dzieci - chyba Slunij?, przyjechaliśmy późnym wieczorem, mycie, spanie, śniadanie we własnym zakresie-mieliśmy farta bo zapowiadało sie kimanko w aucie (popełniliśmy błąd wyjeżdżając z Polski na noc). Dwa noclegi w Mali Rat za Splitem po 10euro; - kolejny błąd - sąsiedztwo Magistrali Adriatyckiej, przyjazd późno, ponieważ zamiast szukać kwatery zachciało nam się nacieszyć Adriatykiem przez kilka godzin. 6 noclegów po 6euro; w Brodaricy - tu było dobrze, spotkaliśmy małżeństwo z synem ze Szczecina, które znalazłszy tak tanio kwaterę zostało kilka dni dłużej. Dodam, że brat cioteczny w tym samym roku z rezerwacją miał po 14euro;, plusem była klima w mieszkaniu bez której można sie obejść. 2004: Wyjazd rano, 9 nocy po średnio 6,7euro;/os/dzień - Klenowica. 2005: 10 nocy po 8euro;. 2008???. wyjazd jeśli będzie to rano 5-6, kasa - muszę się zmieścić w 10euro;/os/dzień.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.01.2008 11:01

HeniekWit napisał(a):Poprawiony post.
Jedź w ciemno i nie zastanawiaj sie dłużej. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Przeznacz na nocleg 10 euro/osoba/dzień i wtedy nie rozczarujesz sie. Co wytargujesz to twoje. Byłem tak 3x i jeśli uda się w tym roku to też tak wyjadę. Dla przykładu 2003, 1 noc na trasie 50euro; za 4 dorosłe + 2 prawie dorosłych dzieci i 3 dzieci - chyba Slunij?, przyjechaliśmy późnym wieczorem, mycie, spanie, śniadanie we własnym zakresie-mieliśmy farta bo zapowiadało sie kimanko w aucie (popełniliśmy błąd wyjeżdżając z Polski na noc). Dwa noclegi w Mali Rat za Splitem po 10euro; - kolejny błąd - sąsiedztwo Magistrali Adriatyckiej, przyjazd późno, ponieważ zamiast szukać kwatery zachciało nam się nacieszyć Adriatykiem przez kilka godzin. 6 noclegów po 6euro; w Brodaricy - tu było dobrze, spotkaliśmy małżeństwo z synem ze Szczecina, które znalazłszy tak tanio kwaterę zostało kilka dni dłużej. Dodam, że brat cioteczny w tym samym roku z rezerwacją miał po 14euro;, plusem była klima w mieszkaniu bez której można sie obejść. 2004: Wyjazd rano, 9 nocy po średnio 6,7euro;/os/dzień - Klenowica. 2005: 10 nocy po 8euro;. 2008???. wyjazd jeśli będzie to rano 5-6, kasa - muszę się zmieścić w 10euro;/os/dzień.

Ja nie jestem pewna, ale w 2003 roku to jeszcze płaciło sie w DM....
Ponadto wszystkie miejscowości, które wymieniasz nie należą akurat do czołówki najbardziej atrakcyjnych - raczej wręcz przeciwnie - do czołówki mniej atrakcyjnych... No i nie piszesz, jakie były warunki mieszkaniowe, jaki budynek, jak daleko od morza, jak daleko od magistrali, w jakim terminie i takie tam.
Znaleźć kwatery oczywiście w ciemno można. Nie zawsze jednak będzie ona odpowiadać naszym oczekiwaniom (nie tylko cenowym) i trzeba będzie szukać dłużej niż godzinę.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 08.01.2008 13:25

Kolega napisał, że nie jest wymagający 1-2 km od morza, dlatego też podałem ceny i miejsca, w których bywałem zawsze w lipcu, lub przełom lipca i sierpnia. W 2005 r. była Brela ze spokojną plażą wysypaną grysem. Traktuje kwatery jako miejsca na nocleg i okoliczne wypady. Zadowalają mnie kwatery ze standardem: prysznic, aneks kuchenny, średnie spanie. Jeżdżę na wczasy za tyle na ile mnie stać zamiast całe wakacje oglądać pobliską łączkę (jeszcze nie zabudowana). Preferuje raczej spokojny wypoczynek i wcale nie w miejscach gdzie jest tłum ludzi. Tam gdzie bywałem słychać było też niemiecką mowę czyli nacji uważanej powszechnie za bardzo bogatą, a do gospodyni u której spaliśmy po 6 euro zaraz po nas przyjeżdżali już po raz trzeci Niemcy. Każdy w Chorwacji znajdzie coś dla siebie i na swoją kieszeń. Poszukanie tańszej kwatery nie przeraża mnie, za zaoszczędzoną kasę wolę tam zostać dłużej i poleżeć w słońcu, którego w 2007 r. w moim regionie było jak na lekarstwo.
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 08.01.2008 15:52

Od roku 2002 płaciło się w Euro.Pewne na 100% :papa: :papa: :papa:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.01.2008 17:55

ROCHEN napisał(a):Od roku 2002 płaciło się w Euro.Pewne na 100% :papa: :papa: :papa:

Choroba, ale ten czas leci :?
Mietek2141
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek2141 » 08.01.2008 19:30

Z jeden strony zgodzę się, że jazda w ciemno ma duże zalety - nie podoba ci się jedziesz dalej. A z drugiej strony wcale tak nie jest łatwo z wolnymi miejscami.

W sierpniu 2007r. pojechaliśmy w ciemno do Chorwacji. Za cel obraliśmy znaleźć miejscówkę miedzy Zadarem a Splitem - czyli coś długi odcinek wybrzeża. Zadar odpadł z racji wielkości. Jadąc dalej okazało się, że w żadnej miejscowości nie było ani jednego wolnego pokoju. Dopiero w Vodicach pierw po próbach samodzielenego szukania ( ze skutkiem marnym) udaliśmy sie do Agencji Turystycznej - były do dyspozycji jedynie dwie kwatery na cztery osoby - jedna strasznie droga, a druga w przystępnej cenie w Srima. Wzięliśmy bez wachania, z racji zmęczenia i późnej godziny.

Kilka dni późnej pojechaliśmy na wycieczkę w stronę Spltiu, zatrzymaliśmy się w Primosten (chyba coś nazwę przekręciłem, ale do mapy za daleko), żeby znaleźć kwatere na następny tydzień i sie przenieść - i znów rozczarowanie w żadnej agencji nie było miejsc - fakt mówili żeby próbować w sobotę może ktoś zrezygnuje nie przyjedzie, ale nie ryzykowaliśmy. Problemy z kwaterami skończyły si przed naszym wyjazdem, w Srimie i w Vodicach zaczęły pojawiać się tabliczki z napisami wolne pokoje.

Tak wiec nie jest zawsze tak łatwo:) Ale reasumując pewnie drugi raz tez bym pojechał w ciemno.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.01.2008 19:48

Wybrałeś się w najbardziej obleganym przez turystów miesiacu. Proponuję przełom czerwca i lipca oraz wrzesień. Ceny nizsze i kwater dużo. nie ma problemu żeby znależć w ciemno. Tylko nie sierpień i druga połowa lipca.
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 08.01.2008 21:24

Ja byłam w 2006 roku apartement przy samej plaży w Golacu płaciłam za 3 os. 35 euro (Dolac).Potem byłam w Kalebowej Luce też przy plaży pąłciłam 40 euro. W 2007 Pisak 3 os. 30 euro.

W ciemno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
warunki super-polecam :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 13.01.2008 02:06

Ja zawsze jezdze w ciemno na poczatku wrzesnia, kwatery bardzo ladne-zawsze przy samym morzu, przystępne ceny(10-15E za osobe), mniej turystów , cudna pogoda:))

Trzeba unikac konca lipca i sierpnia(przynajmniej pierwszej polowy)wtedy Włosi i Niemcy szczególnie robią najazd na cro:)
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 13.01.2008 09:50

Witam.
Ja niestety nie jeżdżę w ciemno.
Dla mnie jest mało atrakcyjny wyjazd w ciemno i kwatera za 40 czy 45 euro, wole rezerwować i płacę 25 euro za 3 osoby a zaznaczam, że mogę jechać tylko w sierpniu bo dziecko w tym miesiącu ma nieczynne przedszkole.

Niestety w tym roku już pewnie tak nie będzie bo chcę zmienić miejsce pobytu i nie mam jeszcze innej "swojej" kwatery, też w sierpniu.
Pozdrawiam
Henryk
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone