Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska - gdzie plazowac, kupowac i bawic sie -jużJestemPo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 16.06.2007 22:21

No, no... niezle odpowiedzi...

1. Gdzie w Makarskiej znajdują się jakies spokojne rzadko uczesczane plaże ..w ktora strone podążać żeby cos tkaiego znalesc:)?

Odp: Sa rewelacyjne male plazyczki. Ja wiem jak do nich szybko dojsc, ale to skomplikowane tlumaczenie. Najlepiej jesli pojedziesz do Tucepi i pojdziesz w strone Makarskiej brzegiem, mijajac golasow dojdziesz.

2. W jakich sklepach spozywczych sie zaopatrywac zeby bylo w maire tanio. Bede mieszkac w apartamencie, mam tam kuchnie i czesc jedzenia chce sobie przyrzadzac sama.

Odp: Sa dwa supermarkety: Studenac i Konzum. Ten drugi polecam.

3. W jakich knajpach/ fastach mozna dobrze i tanio zjesc ?

Jest rewelacyjna pizza i niedroga (placek wielkosci chyba 60srednica - ok 30stu kilku zlotych. I znowu ciezko wytlumaczyc... Musisz poszukac.
Fastow jest duzo, ale maka nie znajdziesz

4. Jakie kluby polecacie na wieczorne imprezy ?

Odp. Bez watpienia grotta (albo grota, nie pamietam) bawisz sie, a pod przezroczystym parkietem - morze obija sie o skaly. Ale to nie jest klub lecz dyskoteka, a wiec z tandetna dyskotekowa muza. Jesli chcesz klub z house, to raczej nie ma. Nastaw sie na skakanie do komercyjnych rnb hicikow z mtv. Jesli pojdziesz plaza daaaleko na polnoc, to dojdziesz do fajnej knajpki pod golym niebem. slomkowe zadaszenie, te rzeczy. Muza w soboty swietna. w niedziele taka-o, bo jak tlumacza wiecej rodzin...

5. Ewentualnie jakie inne atrakcje mozna tam znalesc i warto skrozystac

Odp: 1. Samochodem na Sv Juraj. Jesli przezyjesz, to 2. Wycieczka statkiem na Korcule, 3. Wycieczka na Hvar i Bol (najslynniejsza plaza w Cro) obie cena ok 80-90zl za osobe, w tym jedzenie i alkohol. Jedz samochodem do Drvenika i promem na Hvar. Przejedz caly Hvar (70km). Wyspa cudowna. Zapach lawendy. Zatrzymaj sie na drodze i zjedz prosto z drzewa smokve (fige). Zatrzymaj ten moment do konca zycia. Jedz stara cesta, jesli masz czas i sie nie boisz. Zobacz slynny tunel na wyspie. 4. Jedz do Dubrovnika (150km). Nie musze pisac dlaczego MUSISZ zobaczyc to miasto. Po drodze zatrzymaj sie w Trsteno i zobacz arboretum. Pozbieraj szczeke i jedz zobaczyc tez Ston i mur. Po drodze zjedz na chwilke i sprobuj serwowanych ostryg prosto z moza (pan wyciagnie przy tobie). Jedna ostryga chyba 5kun (ok2,7zl). 5. Pojedz do Meczugorie czy jakos tak, jesli w to wierzysz. Po drodze wodospady Kravica. Pojedz do Mostaru i zostan do wieczora. Zobacz podswietlony most. Pozbieraj znowu szczeke. 6. Pojedz ok 70km nad jeziora Imotskie. 7 Splyn sobie Cetina, jesli masz odwage. 8. Wracaj do kraju odpoczac.

Pozdrawiam
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 17.06.2007 08:57

4. Fajne imprezy housowe są w Buba Bar to ten lokal na Pn ze słomkowymi parasolami, jest tam dużo fajniej niż w Grocie, w tym roku znów mają od 10.07 do 20.07 festival dj-ów . POlecam miejscówkę.
http://www.bubabeachbar.com/index.php?m ... nije&id=15
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 17.06.2007 09:08

Japona - o wlasnie ! O to mi chodzilo. Brawo.
Blondi21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blondi21 » 25.06.2007 18:29

jestem juz w kraju.

Makarska w tym terminie nie imprezuje wbrew temu co sie tu mowi. Knajpy raczej pustkami swiecą, dyskoteki chyba zamkniete. Grotta nie funkcjonowala. Buba beach - muzyka leciala sobie paru ludzi siedzialo tak jak w innych knajpach blizej centrum wieczorami. PUSTKI !!! Być moze w sezonie wlosi rozkrecają tą mieścine - nie wiemale czerwiec na pewno nie jest imprezowy

Funclub sie spisał- zadnych problemow . Ładny pokoik(studio) troche pod gorke ale nie za daleko też. Na spokojniejsze plaze trzeba isc troche dalej i dosc wczesnie bo przed poludniem juz sa pełne golasów :) Poza tym blizsze plaze sa zatloczone

Ogólnie dość tanio jest. W marketach podobnie jak w Polsce a w knajpach. tak samo

A co do tego ze sie nie jezdzi z biurami tylko samemu to mam swoje zdanie.
Samochodem mozna sobie jechac ale w 4 lub 5 osob a nie w 2 . Bo sam przejazd kosztowałby nas jakies 1700zł + kwatera czyli bez wyzywienia pewnie 2700 lekko . A nam ten wyjazd zamknal sie w kwocie 2300zł /2os razem z wycieczką na wyspy i wyzywieniem.

Pogoda super.. pod koniec nawet meczył juz ten upał

AAaa i sądzę ze ładnie w Chorwacji to sie wlasnie zaczyna od Makarskiej na poludnie i oczywiscie wyspy . Bo miedzy splitem a Makarską to jest raczej średnio.

Jakby ktos mial pytania to walcie śmiało
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2007 01:55

My jezdzimy we dwojke we wrzesniu i jakos nam sie to oplaca:)
Takze jezdzilam do hotelu i wersja z jazda na wlasna reke dla mnie o wiele lepsza.
Cena za gaz ok. 1tys w dwie strony.
2 tygodnie na miejscu - 2osoby.
Wynajem apartamentu + wyzywienie zazwyczaj w restauracjach(sama gotowalam kilka razy) wycieczki, zakupy i rozne pierdoly, wyjazd bez oszczedzania..
wyniosl nas ok4tys..oczywiscie wliczajac gaz...
czyli na osobe 1500+ 500na gaz w sumie 2000tys za osobe na 2tygodnie;]
czyli jeden tydzien by nas wyniosl jeszcze mniej:)
nie mowiac juz ze autem moge jechac gdzie chce i gdzie mi sie podoba- nie siedze w jednym miejscu:)
Jednak dobrze wypoczywac w cro mozna sie nauczyc po kilku wyjazdach w to miejsce;)
Cala cro jest piekna..tylko kazdy rejon ma swoj klimat, uwazam ze oprocz riwery makarskiej slicznie jest tez na północy - wyspy krk i cres...
Pozdrawiam!
Blondi21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blondi21 » 26.06.2007 12:10

no zapomniałam o tym ze niektorzy kaleczą swoje auta gazem. Nasze autko jezdzi na benzyne i koszt przejazdu z oplatami wynioslby ok 1700zl .

Jakby nie było to nasze 10 dni pobytu kosztowało ok 2200zł / 2 os razem ze wszystkim a wasz 4000zl za tylko 4 dni dluzej i tez po sezonie.
Poza tym prowadzic przez 23 godz ..hmm troche to meczące.

Oczywiście samochod ma swoje plusy. Ale dla 2 osob z niezagazowanym autem się to nie oplaca. Za tą sama kase lepiej leciec samolotem
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.06.2007 01:19

kazdy robi tak jak lubi i na co go stac:)
Pozdrawiam
lasilla_amarilla
Plażowicz
dzięki za info ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) lasilla_amarilla » 29.06.2007 10:58

Blondi21 napisał(a):jestem juz w kraju.

Makarska w tym terminie nie imprezuje wbrew temu co sie tu mowi. Knajpy raczej pustkami swiecą, dyskoteki chyba zamkniete. Grotta nie funkcjonowala. Buba beach - muzyka leciala sobie paru ludzi siedzialo tak jak w innych knajpach blizej centrum wieczorami. PUSTKI !!! Być moze w sezonie wlosi rozkrecają tą mieścine - nie wiemale czerwiec na pewno nie jest imprezowy

Funclub sie spisał- zadnych problemow . Ładny pokoik(studio) troche pod gorke ale nie za daleko też. Na spokojniejsze plaze trzeba isc troche dalej i dosc wczesnie bo przed poludniem juz sa pełne golasów :) Poza tym blizsze plaze sa zatloczone

Ogólnie dość tanio jest. W marketach podobnie jak w Polsce a w knajpach. tak samo

A co do tego ze sie nie jezdzi z biurami tylko samemu to mam swoje zdanie.
Samochodem mozna sobie jechac ale w 4 lub 5 osob a nie w 2 . Bo sam przejazd kosztowałby nas jakies 1700zł + kwatera czyli bez wyzywienia pewnie 2700 lekko . A nam ten wyjazd zamknal sie w kwocie 2300zł /2os razem z wycieczką na wyspy i wyzywieniem.

Pogoda super.. pod koniec nawet meczył juz ten upał

AAaa i sądzę ze ładnie w Chorwacji to sie wlasnie zaczyna od Makarskiej na poludnie i oczywiscie wyspy . Bo miedzy splitem a Makarską to jest raczej średnio.

Jakby ktos mial pytania to walcie śmiało

Hej ;)
Dzięki za rekacje z wyjazdu.
Piszesz, że funckub się spisał, także cieszy mnie to niezmiernie ;)
Mam tylko kilka pytań:
Jak tam podróż minęła, czy nie była zbyt męcząca i jak ze stanem tech. autokaru? Byłaś w studio, a czy pokoje były również ładne, czyste? Czy rzeczywiście jest 300 m do plaży i jaka ona jest? No i jak tam yżywienie, czy wykypiłaś może na miejscu u rezydenta te śniadania i obiadokolacje, czy korzystaliście z kuchni?
Z góry dziękuję za odpowiedź na moje męczące pytania, ale wolę się co do wszystkiego upewnić :)
Pozdrawiam serdecznie
lasilla_amarilla
Plażowicz
Re: makarska

Nieprzeczytany postnapisał(a) lasilla_amarilla » 29.06.2007 11:03

Kuba81 napisał(a):
lasilla_amarilla napisał(a):Hej,
Ja też się wybieram do Makarskiej, tyle, że we wrześniu. Zauważyłam też twój inny wpis, z zapytaniem o biuro funclub i villa tempet. Akurat tak się składa, że też jadę do makarskiej z tego biura i też do villi tempet. Także ogromna prośba, jak tylko wrócisz z wakacji, napisz koniecznie jak było. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu ;)

No ja też ze swoją ekpią jade we wrześniu do makarskiej i tez z biura FunClub z tego co pamietam do tej samej willi. hehe jaki ten świat mały. :D

Ale dołączam się do prośby i jak będą jakieś wieści jak tam wygląda chałupa i mieścina to poproszę o info.

Ech żeby już był wrzesień....

Dokładnie ;)
Myślę już tylko o upragnionym urlopie :P
Sesja już z głowy, nie mam nic na wrzesień, więc powinno być super.
Ja jadę od 9 września, także jeżeli to ten sam termin to się spotkamy.
Pozdrawiam serdecznie,
Miłego oczekiwania na wyjazd 8)

Pozdrawiam i udanego urlopu!!
Blondi21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blondi21 » 05.07.2007 21:46

1. Podroz jest meczaca jak zwykle ale nie tak bardzo:) Czas jazdy sie troche skrocil bo Chorwaci wybudowali autostrade . Postoje co 4 godz mniej wiecej ..
2. Stan techniczny autokaru - nie jest mi znany :) z zewnatrz moge tylko pwoeidziec ze wygladaja na dosc nowe ..w srodku fajnie.. dvd panele LCD ..barek u kiewrowcow kibel czyli to co ma być. Klima dzialala elegancko

3. Bylam w studio ... bylo ladne dobrze wyposazone z balkonem w zacienionym miejscu ... moze i bylo 300m do plazy ale pod gore w upale po plaży niezbyt fajnie się idzie. Tam wszyscy tubylcy jezdza skuterami...ale nie jest źle:)

4. Jedzenie robilismy sobie sami bo po to wlasnie rezerwowalismy studio z kuchnią. Ceny produktow spoz. byly podobne do tyhc polskich . Oprocz tego troche jedlismy w knajpach. nie chcielismy wykupywac obiadow bo musielibysmy na nie rpzychodzic o stalej godzinie a tak to jedlismy co chcielismy i kiedy chcielismy
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 08.07.2007 08:46

Crokuski napisał(a):Odp: Sa rewelacyjne male plazyczki. Ja wiem jak do nich szybko dojsc, ale to skomplikowane tlumaczenie. Najlepiej jesli pojedziesz do Tucepi i pojdziesz w strone Makarskiej brzegiem, mijajac golasow dojdziesz.

Ja chyba wybiore sie do Tucepi wiec powiedz mi dokladnie gdzie sa jakies małe niezatłoczone plaze lub zatoczki???? Jesli masz to bardzo prosze o zdjecia!!!
oksi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oksi » 09.07.2007 15:46

hej tydzien temu wrocilam z makarskiej i moge powiedziec jedno bylo super, bardzo malowniczo, ludzi jeszce nie za duzo (bylam w czerwcu czyli przed sezonem)Makarska to swietne miejsce wypadowe do splitu, dubrownika, omnisa, mostaru, to wszytsko zreszta zwiedizlam, naprawde polecam i ten targ za rynkiem, mnostwo dobrych alkoholi, przy ryneczku pyszne lody, a plaze cicha tez sie znajdzie jak pojdzie sie troche dalej w strone baski vody, milych wkacji wsyztskim
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Makarska - gdzie plazowac, kupowac i bawic sie -jużJestemPo - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone