Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Doradzę w sprawie campingów w Mlini, Omisiu, Bolu i Trogirze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 25.09.2006 15:21

Niedawno wróciłam z podróży po Chorwacji. Mogę doradzić w sprawie campingów w Mlini k/Dubrovnika ("Kate"), w Omisiu ("Galeb"), w miejscowości BOL na wyspie Brac ("Mario") oraz w Trogirze ("Rozac"). Jeśli mogę komuś pomóc - pytajcie!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.01.2007 12:13

Cześć Agnicha. W tym roku chciałbym właśnie zobaczyć Trogir. Co mi możesz powiedzieć o tym campie w Trogirze o którym pisałaś :?: Ceny, ciepła woda (na campie oczywiście, bo w morzu jest gwarantowana :lol:), dojście do morza :?: plaża :?: a może poprostu masz ich stronę www :?:

Pozdrav :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.01.2007 13:48

Dobra sam poszukałem campu Rozac

http://www.dalmacija.net/trogir/rozac/index-en.html

w związku z tym odpada bo musiałbym zapłacić w tym terminie w krtórym chciałbym być ok 22 euro za dobę 2+1. To za połowę tego mam POD MASLINOM w Orasacu :P - to ja sobie wolę pojechać z Orasaca tam samochodem ;) i wrócić niż rozstawiać namiot na jedną dobę, żeby sobie zwiedzić Trogir ;)

agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 24.01.2007 19:02

Trogir jest rzeczywiscie piękny, ale wystarczy w zupełności jeden dzień na jego zwiedzanie. Camping ROZAC bez szału, zupełnie zwyczajny. Odnowione sanitariaty, ceny z tego co pamietam przystępne. Zaletą jest bliskość Trogiru, jeśli ktoś rzeczywiście chce tu pobyć dłużej. Będąc na campingu, warto uskutecznić spacerek na drugi koniec cypla, tam, gdzie znajduje się drugi camping Labadusa - fajne skałki i tereny do nurkowania. Stronka campingu Rozac: www.camp-rozac.hr
Z całego serca polecam wszystkim wyspę Brac, a na niej miasteczko BOL. Małe, niezwykle urokliwe miejsce, bez zgiełku turystów. W BOL super camping MARIO - kameralny, z dostępną kuchnią i lodówką. Sama plaża Złoty Róg też sympatyczna, niezły spektakl jeśli chodzi o Kite-Surfing. Panowie wyczyniają na nim cuda.
POZDRAWIAM
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 24.01.2007 20:00

Hej! A co powiesz o kempie w Mlini ("Kate"), jakie wrażenia ile kosztował Was tam pobyt, jakieś zdjęcia jak masz więcej przeslij na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 24.01.2007 20:55

Camping KATE (Mlini koło Dubrovnika) super! Nie pamiętam dokładnej ceny, ale generalnie jeden z tanszych campingów, na których nocowaliśmy. Mały, kameralny, wśród egzotycznej roślinności, z campingu piękny widok na morze. Zejście na plażę po schodkach, plaża sympatyczna, niezatłoczona, mała promenadka, kafejki. Trafiliśmy na wielke fale, trzeba uważać bo w pewnym miejscu z morza wychodzą skałki. Blisko do centrum Dubrovnika, spod samego campingu odjeżdża autobus (co pół godzinki).
Jak będziecie w Dubrovniku, polecam bardzo wybrać się na wysepkę LOKRUM, mała, dzika wysepka, świetne miejsca do nurkowania.
Pozdrawiam.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 24.01.2007 21:28

Dzięki za informację być może właśnie w Mlini na troche się zatrzymamy, dwa lata temu byliśmy na kempie Pod Masliną w tym roku może uda się wyskoczyć ze znajomymi i znowu zachaczyć o te oklice, a z Twojego opisu wygląda że warto się tam zatrzymac więc może..., a Lokrum faktycznie super!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2007 23:56

krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 25.01.2007 07:16

Leszek Skupin napisał(a):Cześć Agnicha. W tym roku chciałbym właśnie zobaczyć Trogir. Co mi możesz powiedzieć o tym campie w Trogirze o którym pisałaś :?: Ceny, ciepła woda (na campie oczywiście, bo w morzu jest gwarantowana :lol:), dojście do morza :?: plaża :?: a może poprostu masz ich stronę www :?:

Koło Trogiru, jakieś 2 km, jest jeszcze kamp Seget. Byłem tam w 2005 r.- opisu poszukaj w starych postach; trochę fotek jest w prywatnej galerii w FotoCroClub. Ogólnie wrażenie ok,prawie cały zacieniony, tańszy od Rozac, warunki sanitarne bez zastrzeżeń, na kampie sklepik z przyzwoitymi cenami, w pobliskim Segecie kilka knajpek z cenami o wiele niższymi niż w Trogirze, do samego Trogiru kilkanaście minut na piechotkę, plaża żwirowa szerokości kilku metrów, fajna promenada do ośrodka Vranjica Belvedere, gdzie również jest kamp. Reasumując mogę spokojnie polecić. Kamp ma swoją stronę WWW .
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.01.2007 12:10

krystek napisał(a):Koło Trogiru, jakieś 2 km, jest jeszcze kamp Seget. ...

No ten się prezentuje całkiem fajnie :D i jest tańszy trochę ;)

Agnicha możesz mi zaznaczyć na poniższym zdjęciu satelitarnym, w którym miejscu jest ten camp w Mlini :?: Bo mam wrażenie, że po lewej stronie tam gdzie jest taki jaśniejszy "placek"

Obrazek

agnicha78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnicha78 » 26.01.2007 11:16

Jak wkleić zdjęcie?
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 26.01.2007 11:19

Wklejanie zdjęć forum/viewtopic.php?t=11670

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone