Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konkurs "Moja Chorwacja 2006"

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 29.09.2006 10:56

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja 2006"
Regulamin

1. Konkurs przeznaczony jest dla użytkowników forum portalu cro.pl zarejestrowanych przed 01.09.2006.
2. Każdy biorący udział w konkursie może nadesłać jedno lub dwa zdjęcia wykonane w Chorwacji.
3. Zdjęcia w postaci plików JPG nadesłać należy do dnia 29.10.2006, godz. 20:00, na adres cro(małpa)post.pl. Do zdjęć należy dołączyć:
a) nick używany na forum cro.pl
b) tytuł zdjęcia

4. Wymagania dotyczące plików JPG:
a) maksymalny rozmiar pliku: 200kB; sugerowany 100-150kB.
b) max. rozdzielczość obrazka: 700x700 pixeli, dowolny układ (poziomy/pionowy).
Pliki nie spełniające powyższych ograniczeń nie wezmą udziału w konkursie.

5. Nadsyłane fotografie będą umieszczane na stronie internetowej http://www.cro-konkurs2006.prv.pl (od 1.10.2006) w kolejności otrzymywanych plików. Każdemu zdjęciu zostanie nadany kolejny numer NNN.
Nick nadsyłającego zdjęcia będzie znany tylko administratorowi strony konkursu.

6. Istnieje możliwość zmiany, usunięcia lub dodania fotografii przez biorącego udział w konkursie w czasie nadsyłania prac.
7. Od dnia 30.10.2006 nastąpi dwutygodniowy okres głosowania. Regulamin, forma i miejsce głosowania zostaną ustalone odrębnie.
8. Zwycięzcy konkursu wyłonieni głosowaniem mogą liczyć na nagrody ufundowane przez chętnych :wink: i uwiecznienie ich prac w formie kalendarza.

Zdjęcia można już zacząć nadsyłać.

PozdraV
J. (administrator konkursu)
Ostatnio edytowano 30.10.2006 00:24 przez Jacunio, łącznie edytowano 1 raz
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.09.2006 18:57

No to zapraszam, zapraszam... :D
http://www.cro-konkurs2006.prv.pl

PozdraV
J.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.09.2006 23:24

Tak mi się zdaje, ze w tym roku fotek będzie 2, 3 razy więcej niż rok temu. :)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 01.10.2006 17:37

krakuscity napisał(a):Tak mi się zdaje, ze w tym roku fotek będzie 2, 3 razy więcej niż rok temu. :)

O coraz wyższym poziomie nie wspomnę... :lol:

PozdraV
J.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.10.2006 09:10

A ja zostawię swoje fotki na przyszłoroczny konkurs - 2007 :D:D :lol:, a do tego czasu może już będę miał nowe :lol:
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 02.10.2006 19:00

Konkurs ruszył i juz widzę kilka prac na wysokim poziomie,mam nawet faworyta......
robgot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robgot » 03.10.2006 21:42

Jak poradzić sobie z doborem wielkości i wymiarów zdjęć?

Pozdrawiam
Robgot
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.10.2006 22:05

robgot napisał(a):Jak poradzić sobie z doborem wielkości i wymiarów zdjęć?

Pozdrawiam
Robgot

Temat rzeka... :(
Jak naprawdę nie dasz rady, to przyślij oryginały!

PozdraV
J.

P.S. Swoją drogą może ktoś dysponujący chwilą wolnego czasu by się pokusił o napisanie małego kursu zmniejszania fotek?... Np. w dziale "FotoCroClub".
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 04.10.2006 09:01

na konkurs fotograficzny zdjecie z data ???!!!!!!!
bleeeeeeeeeeee :D
Ostatnio edytowano 04.10.2006 11:22 przez slawek66, łącznie edytowano 1 raz
Sylvim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvim » 04.10.2006 09:50

szkoda, ze nie moge wziac udzialu w konkursie...
jestem "zacofana technologicznie" i nawet najlepsze skany z kliszy nie moga rownac sie z jakoscia cyfrowych zdjec..
trudno, wiec tylko pokibicuje :)
zdjecia juz nadeslane sa bardzo, bardzo...

pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.10.2006 09:56

Sylvim napisał(a):szkoda, ze nie moge wziac udzialu w konkursie...
jestem "zacofana technologicznie" i nawet najlepsze skany z kliszy nie moga rownac sie z jakoscia cyfrowych zdjec..
...

8O 8O 8O Jak to nie mogą - szok. Dawaj te swoje fotki :D moim zdaniem tu nie chodzi o jakość technologiczną tylko o wyraz artystyczny... Ja wklejałem swoje i z cyfraka i ze skanu z kliszy :D Także nie przejmuj się że masz zwykły analogowy aparat, tylko wysyłaj zdjęcia na konkurs :D

Pozdraviam i życzę sukcesów :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.10.2006 10:03

Jacunio napisał(a):
robgot napisał(a):Jak poradzić sobie z doborem wielkości i wymiarów zdjęć?

Pozdrawiam
Robgot

Temat rzeka... :(
Jak naprawdę nie dasz rady, to przyślij oryginały!

PozdraV
J.

P.S. Swoją drogą może ktoś dysponujący chwilą wolnego czasu by się pokusił o napisanie małego kursu zmniejszania fotek?... Np. w dziale "FotoCroClub".

Ależ to bardzo proste. Wystarczy mieć program ACDSee :lol: tam jest przycisk "Resize" i można wpisać dowolny wymiar obrazka w pixelach :D. Również istnieje możliwość zapisu w odpowiedniej jakości 100% najwyższa aż do 0% koszmarna :lol: Wystarczy "resize'm" zmienić rozmiar na 800x600 a w jakości obrazka ustawić 90% i powinno być dobrze :lol:

Pozdraviam
Sylvim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvim » 04.10.2006 10:20

[/quote] 8O 8O 8O Jak to nie mogą - szok. Dawaj te swoje fotki :D moim zdaniem tu nie chodzi o jakość technologiczną tylko o wyraz artystyczny... Ja wklejałem swoje i z cyfraka i ze skanu z kliszy :D Także nie przejmuj się że masz zwykły analogowy aparat, tylko wysyłaj zdjęcia na konkurs :D

Pozdraviam i życzę sukcesów :D
[/quote]

No to moze sie przekonam i zrobie pare skanow
dzieki :)
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 04.10.2006 10:45

Dopiero dzisiaj tu zajrzałam, obejrzałam zdjęcia i ... jestem w szoku !!!
Zdjęcia są rewelacyjne, mam już swojego faworyta, ale wszystko może się jeszcze zmienić. Aż łezka się w oku kręci, gdzy oglądam zdjęcia szczególnie z tych miejsc, które sama odwiedziłam, eh...
Taki konkurs to super pomysł.
Przysyłajcie zdjęcia, dużo zdjęć, a ja będę je oglądać i przenosić się myślami do bezstresowych, cieplutkich, pogodnych, wesołych itd. wakacji w Chorwacji :D :D :D
Dziadek Maciek
Koneser
Re: Konkurs "Moja Chorwacja 2006" - rozpoczęty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.10.2006 18:10

Zwycięzcy konkursu wyłonieni głosowaniem mogą liczyć na nagrody ufundowane przez chętnych

Jak to rozumieć ? Byłbym ew chętny na ufundowanie jednej z nagród, nie 1-wszej, na taką mnie nie stać, ale mogę ufundować coś związanego z moją działalnością. Nie chcę pisać konkretnie, aby nie wyszła z tego reklama, ale prowadzę działalność związaną z wyjazdami i przewozem różnego bagażu. Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies