Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

transport - lotnisko "Dubrovnik" do mista Dubrovni

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emila_k
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emila_k » 05.07.2006 15:48

witam wszystkich,
pod kilku dni sledze formum i szukam informacji ale niestety nie udalo mi sie nic konkretnego znalesc:(
w polowie wrzesnia przylatuje na lotnisko w dubrovniku jednak okazalo sie ze jest ono ok 20km od miasta a ja laduje o g.21 i tak sobie szukam transportu z niestety mizernym skutkiem, wiem ze sa taxi ale mnie oczywiscie interesuje wersja jaknajbardziej ekonomiczna :]
nastepnego dnia po zwiedzeniu miasta chce wyruszyc na podboj chorwacji i tu moja kolejna prosba jakby ktos mogł przeslac namiary na jakies miejscowe pksy to byloby juz zupelnie genialnie, o region najciekawszy nie pytam bo chyba juz wiem gdzie najpierw wyrusze :-)

za wszystkie rady z gory dziekuje :)
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 05.07.2006 15:59

Z lotniska przynajmniej do 23 jezdza autobusy miejskie do Dubrownika
megi77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) megi77 » 05.07.2006 16:00

tutaj masz rozkłąd jazdy dubrovnickiego kolodvora :)
http://www.libertasdubrovnik.com/
klikasz POLASICI i masz godziny odjazdów do poszczególnych miejscowości

wspaniałego pobytu:)..ja też już niedługo do cro:)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 05.07.2006 16:37

Wyszukiwarka :!:
Od 5 rano do 24 z groszami, autobus nr 10, 15-20 kun.
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 05.07.2006 16:52

emila_k
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emila_k » 05.07.2006 18:40

poprostu genialnie a juz sie balam ze zostane na lotnisku do rana ;-)

big thx za pomoc
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 20.07.2006 14:48

jedzie sie autobusem ok 15-25 min, zaleznie od dnia
bilet kosztuje ok 15 kun od sosby + za bagaz

wziecie taksowki to niestety ok 200kun...

wieczorami i z samego rana autobusy maja inna trase niz normalnie wiec trzeba sie pilnowac, najlepiej usiasc blisko kierowcy

kierowcy mowia po angielsku :P
Piśka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piśka » 11.08.2006 08:14

Niestety nam nie udało się odnaleźć autobusu Libertas pod lotniskiem, chyba słabo szukaliśmy albo byliśmy tak przejęci, że go nie zauważyliśmy.
Natomiast pod samymi "drzwiami " lotniska stał autobus firmy ATAS, który również kursuje na trasie lotnisko-Dubrovnik.
Bilet kosztował 35 kun lub 5 euro, bez żadnych dodatkowych opłat za bagaż.
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 11.08.2006 11:17

Piśka napisał(a):Niestety nam nie udało się odnaleźć autobusu Libertas pod lotniskiem, chyba słabo szukaliśmy albo byliśmy tak przejęci, że go nie zauważyliśmy.
Natomiast pod samymi "drzwiami " lotniska stał autobus firmy ATAS, który również kursuje na trasie lotnisko-Dubrovnik.
Bilet kosztował 35 kun lub 5 euro, bez żadnych dodatkowych opłat za bagaż.

My tez tym busem jechalismy, bo o szukaniu innego zupelnie zapomnielismy (chcielismy jak najszybciej wydostac sie z lotniska :P )
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 12.08.2006 10:13

To w końcu jak jest z tymi busami "Libertasa"? Jeźdzą z Cilipi czy nie? Skoro mimo poszukiwań nikt takowego pojazdu pod lotniskiem nie uraczył... :roll: Dziwna sprawa
isidro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) isidro » 16.08.2006 12:08

Autobus nr 10 z Libertasa jeździ tylko do Cavtatu. Na lotnisku w Cilipi wcale nie widziałem przystanku Libertas. Można pojechać wspomnianym już autobusem firmy Atas, można też zapytać gospodarza kwatery o możliwość odebrania nas z lotniska. Ja za cztery osoby zapłaciłem 20EUR, czyli taniej niż taksówka, a tyle samo co ATAS. A dojechałem pod same drzwi do apartamentu.
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 20.08.2006 13:24

wiolak3 napisał(a):Wyszukiwarka :!:
Od 5 rano do 24 z groszami, autobus nr 10, 15-20 kun.

Błąd
Tak jak już napisał Isidro broj 10 jeżdzi tylko na trasie DBK-Cavtat. Teoretycznie z Cilipi jeżdzi do Dubrovnika nr 11... (11-Dbk-Gruda-Molunat)

mapka:
http://www.libertasdubrovnik.hr/karta2se.html
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 21.08.2006 09:00

Racja, 10 tylko do cavtatu. My akurat z cavtatu 31 jechaliśmy na lotnisko. I podjechalismy pod sam terminal. Ale wydaje mi sie że wszystkie autobusy jakące w kierunku Gruda - Molunat powinny koło lotniska przejeżdżać. Na zadnym rozkładzie nie pisze ze jedzie przez Cilipi, bo Cilipi to miejscowość oddalona od głównej drogi, trzeba odbić gdzieś tam koło lotniska. Najlepiej zapytac kierowcę jakiegokolwiek autobusu miejskiego. Biura informacji turystycznej mają chyba umowe z tym całym Atlasem, bo panie w biurach zapewniaja że oprócz atlasu nic na lotnisko nie jeździ..... taksówkarz w cavtacie usiłował nam wmówić ze ten autobus (31) wcale nie jedzie na lotnisko obok kierowca autobusu pakuje nam bagaze i mówi ze jedzie .. heheh .. myslałam że sie tam pobiją....
iza47
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iza47 » 22.08.2006 10:47

Jak jest w końcu z tą 10-tką? Jeździ Z Clipi do Cavtatu? Właściciel kwatery z Cavtatu napisal, że można z lotniska dojechac tylko taksówką... Proszę o informacje, lecę w sobotę 26.08. Pzdr
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 22.08.2006 11:06

billea napisał(a):My akurat z cavtatu 31 jechaliśmy na lotnisko. I podjechalismy pod sam terminal
:wink:
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone