Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 27.06.2006 06:20

darko napisał(a):Już w domu . żegnaj All Inclusive witaj szara żeczywistości. Sczególne podziękowania dla Puzzle za wprowadzenie na miejscu, oraz dla Wyrzeja i Boybondka za towarzystwo.

Dzięki. Opowiedzcie jak było?Kolejne turnusy już nie mają tak przyjemnie. 2 rodziny które podróżowały z Rynio miały problem na miejscu. Brakło dla nich pokoi rodzinnych i zakwaterowali ich w jakimś apartamencie w Vela Luce.

Pozdrawiam

Puzzle
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 27.06.2006 12:00

Witam,
my też już niestety po wczasach.
Było super! (o drobnych mankamentach napisze jak opadną emocje).
Pozdrowienia

Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pytania, czy wątpliwości postaram się, w miarę posiadanej wiedzy (a jak jej zabraknie to wspólnymi siłami pozostałych gosci Hotelu Adria), jak najobszerniej odpowiedzieć.
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 28.06.2006 20:34

wyrzej napisał(a):Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pytania, czy wątpliwości postaram się, w miarę posiadanej wiedzy (a jak jej zabraknie to wspólnymi siłami pozostałych gosci Hotelu Adria), jak najobszerniej odpowiedzieć.

Tak ,mam pytanie. Kiedy znajdowałeś czas ,żeby wytrzeźwieć i czy trunki smakowały, i czy blondyna z baru dalej była taka drentwa?. Zgodnie z obietnicą proszę o obszerną odpowiedz.

Pozdrawiam

Puzzle1
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 28.06.2006 22:38

My juz tez po wczasach, bylo super chociaz jak wiecie nas skierowali w ostatnich dniach do innego hotelu w innym miescie a dokladnie w hotelu faraon w miescie trpanj, wszystko bylo ok poza paroma mankamentami, mieszkalismy na drugim pietrze , gdzie musielismy pokonac 115 schodów, bo nie bylo windy,widok z okna przedstawial skale z paroma krzakami i nic wiecej, w tym okresie trafilismy na grupe francuzów a raczej arabów ktorzy notorycznie zakłocali spokoj w basenie jak i na naszym pietrze, i bylismy zmuszeni plywac w morzu,ale to nie bylo minusem, na szczescie w czwartek oposcili hotel i moglismy poplywac w basenie.W tym czasie przyjechaly wydelegowane z hotelu adria dwie rodziny , ktorzy dotrzymywali nam towarzystwa, byli ok . Opowiedzieli nam sytuacje w hotelu adria, ponoc nie mozna bylo wynosic jedzenia i trzeba bylo czekac w kolejce za drinkiem u nas tego nie bylo moglem pic ile chce i nikt mi nie patrzyl na rece no i ze srednia wieku byla 60 lat czy to prawda? ogolnie jestesmy zadowoleni z pobytu ,z jedzenia no i z tego ze byla klima , bo bez tego chyba bym nie wytrzymal. Pozdrawiam Czajne czyli Jurka z rodzina , Krzyska i Andrzeja z rodzinami
Ostatnio edytowano 29.06.2006 15:23 przez slawek&gosia, łącznie edytowano 1 raz
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 29.06.2006 14:09

Puzzle1 napisał(a):
Tak ,mam pytanie. Kiedy znajdowałeś czas ,żeby wytrzeźwieć i czy trunki smakowały, i czy blondyna z baru dalej była taka drentwa?. Zgodnie z obietnicą proszę o obszerną odpowiedz.

Pozdrawiam

Puzzle1

Witam,
z czasem na wytrzeźwienie faktycznie bywało różnie, ale wystarczy zadać sobie pytanie PO CO? przeciez od 10:00 znów można zaczynać nowy dzień...
wypijane trunki przechodziły metamorfozę wywołując czasmi wyraz zdziwienia u blondyny.
[/url]
Grażyna P.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grażyna P. » 30.06.2006 10:30

Czy prawdą jest, że w Adrii (Vele Luka) nie wolno palić w pokojach?
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 30.06.2006 15:11

Grażyna P. napisał(a):Czy prawdą jest, że w Adrii (Vele Luka) nie wolno palić w pokojach?

Witam,
Na to pytanie nie znam odpowiedzi, od 11 lat problem mnie już nie dotyczy. Nie dotarły do mnie żadne sygnały aby był z paleniem w pokojach jakikolwiek problem.
Po konsultacji z organem zwierzchnim nie potwierdzam - w pokoju była popielniczka, więc wnioskuję, że palić można (były też szklanki - można pić!!!).
pozdrawiam
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 30.06.2006 19:36

Grażyna P. napisał(a):Czy prawdą jest, że w Adrii (Vele Luka) nie wolno palić w pokojach?

Można palić w pokojach. Są też popielniczki.

Niestety sam jestem palaczem i poza rodziną nikt nie sprawiał mi problemu( wychodziłem na balkon). Jak zajedziesz to będziesz miała wrażenie , że w barze nie wolno palić, bo nikt tam nie pali, ale w rzeczywistości jest to dozwolone,.
Wstrętny nałóg, i walczyć z tym trudno. Życzę powodzenia w zerwaniu z nim. Mi sie na razie nie udało( w Cro ciężko, bo papierosy w podobnej cenie)

Pozdrawiam

Puzzle1
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 01.07.2006 10:15

slawek&gosia napisał(a):My juz tez po wczasach, bylo super chociaz jak wiecie nas skierowali w ostatnich dniach do innego hotelu w innym miescie a dokladnie w hotelu faraon w miescie trpanj, wszystko bylo ok poza paroma mankamentami, mieszkalismy na drugim pietrze , gdzie musielismy pokonac 115 schodów, bo nie bylo windy,widok z okna przedstawial skale z paroma krzakami i nic wiecej, w tym okresie trafilismy na grupe francuzów a raczej arabów ktorzy notorycznie zakłocali spokoj w basenie jak i na naszym pietrze, i bylismy zmuszeni plywac w morzu,ale to nie bylo minusem, na szczescie w czwartek oposcili hotel i moglismy poplywac w basenie.W tym czasie przyjechaly wydelegowane z hotelu adria dwie rodziny , ktorzy dotrzymywali nam towarzystwa, byli ok . Opowiedzieli nam sytuacje w hotelu adria, ponoc nie mozna bylo wynosic jedzenia i trzeba bylo czekac w kolejce za drinkiem u nas tego nie bylo moglem pic ile chce i nikt mi nie patrzyl na rece no i ze srednia wieku byla 60 lat czy to prawda? ogolnie jestesmy zadowoleni z pobytu ,z jedzenia no i z tego ze byla klima , bo bez tego chyba bym nie wytrzymal. Pozdrawiam Czajne czyli Jurka z rodzina , Krzyska i Andrzeja z rodzinami

Nie było tak źle nikt nikomu nie patrzył na ręce kolejki byly czasem i owszem ale w żadnej do baru nie stałem dłużej jak 1,5 minuty, jedzenia owszem nie wynosiłem ale najadłem się tak że wynoszenie żarcia wpędziłoby mnie do grobu, średnia wieku z początku faktycznie była 60 lat potem spadła do 59 ale nie stanowiło to problemu mieliśmy basen dla siebie i nikt nie zakłócał spokoju .Podsumowując polecam każdemu wybrednemu jedzenie ekstra drinki super obsługa duży plus, mimo że z pokoju miałem widok na skały to przynajmniej słońce nie budziło mnie wcześnie rano, myślę że na wczasach widok z okna nie jest najważniejszy, wpokoju spędzałem tylko noce więc i tak nic nie widać. Cały dzień adriatyk, basen , drinki, rewelacja......, a jeśli ktoś trafi na takie towarzystwo jakie my mieliśmy to można odpoczywać .Pozdrowionka.
boybondek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boybondek » 02.07.2006 22:54

Witam,
dopiero dzisiaj ochłonąłem po All Inclusive i niezapomnianych wrażeniach z pobytu w Hotelu Adria z tak wspaniałym towarzystwem. Darko nie przesadzaj od czasu do czasu jakiś zabytek pokazywał się na basenie ale długo nie przebywał gdyż za duży był dla nich upał no i nasze bomby (skoki do basenu). Drinków barze nigdy nie brakowało, jedyne rozczarowanie jakie mnie spotkało to nie było „Rakiji – Śliwowicy”. Rakiję jaką serwowano w barze to zwykły bimber ale z dodatkiem dało się wypić. Jak komuś to nie smakowało to były też bardziej ekskluzywne napoje. Co się tyczy „blond barmanki” to do naszego towarzystwa była mile nastawiona.

Pozdrawiam
KOLEŚ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEŚ » 04.07.2006 17:13

Witam.Ja jestem jeszcze w szoku pourlopowym,ale potwierdzam to co napisali Darko czy boybondek (serdeczne pozdrowienia dla wszystkich).Ta średnia wieku to przecież dla nas młodzieży sam plus-wolny basen,wolny bar,wolna wiklinka na tarasie.A pokoje coż -bywaliśmy tu i tam na świecie,to proszę malkontentów o wskazanie mi w tym terminie,z tym all w barze i na stołowce,basenem itp o podobny hotel w tych kosztach.
PS.Nie zapominajmy też w cenie o śpiewających kogutach..............
PS2.Jeszcze nie spotkałem hotelu w którym można by było wynosić jedzenie ze stołówki - widzicie ten porządek wokoło.......... :lol:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 06.07.2006 19:20

Cóż moje opinie o hotelu Adria nie są tak entuzjastyczne jak przedmówców.
Problem pierwszy ale najważniejszy,żeby nie powiedzieć,że fundamentalny to brak pokoi dla części naszej grupy.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Byliśmy w 6 rodzin.Ja i jeszcze jedna rodzina pokoje 2+1,pozostałe 4 pokoje rodzinne.I właśnie z rodzinnymi były problemy.Z tych 4 rodzin tylko jedna dostała rodzinny,druga dostała 2 dwuosobowe,a pozostałe 2 rodziny usłyszały,że dla nich nie ma miejsca w hotelu :!: :!: :!: :!: Załatwialiśmy tem pobyt w Adrii jeszcze w grudniu ,opłaciliśmy 2 miesiące przed wyjazdem,mieliśmy vouchery i po przejechaniu 2000 km usłyszeliśmy:Sorry,no rooms for you.
To była niedziela ok.15.recepcjonistka powiedziała,że nie wie co teraz,bo szefa nie ma.Powinien być ok.19.Przedstawiciel niemieckiego Neckermanna(bo oczywiście polski w ramach oszczędności nie ma swojego rezydenta tam) nie odbiera telefonu.Sytuacja naprawdę fatalna.Dorośli krzyczą,dzieci płaczą,a wszyscy pracownicy hotelu w kólko powtarzaja,że oni nic nie wiedzą,bo oni tu tylko pracują,a nie rządzą.Jedynie Denis(ten blond animator) wykazał jakaś życzliwość przynosząc co chwila napoje i ciastka dla dzieci i piwo dla dorosłych.
O 18 pojawił sie jakiś dyrektorek i odrazu powiedział,że miejsc nie ma i nie będzie bo Neckermann Polska sprzedał 2 pokoje rodzinne więcej niz dostał.Zaproponawał im zakwatetrowanie w apartamentach Posejdon (ok.4 km od hotelu),korzystanie z all inclusive i basenu w Adrii oraz korzystanie z hotelowego busu lub taksówek wodnych(oczywiście za darmo) w celu przemieszczania sie między tymi hotelami.Miało to być rozwiązanie tymczasowe do czasu aż w poniedziałek pojawi się przedstawiciel niemieckiego Neckermanna.Aby nie zaogniać więcej sytuacj(dyrektorek powiedział,że jak nie opuszca hotelu to wezwie policję) zgodzili się na to.Apartamenty Posejdon okazały sie obiektami na poziomie co najwyżej jednej gwiazdki.2 pokoje z tarasem i łazienką.Bez szaf wyposażone jedynie w łóżka i stoliki,zagrzybione,zarobaczone z odpadającymi kafelkami w łazience i powyrywanymi ze ścian gniazdkami(także w łazience).
W poniedziałek o 18:30(Tak jak było w wywieszonym na ścianie grafiku,ani minuty prędzej)pojawił się przedstawiciel niemieckiego Neckermanna.Na dzień dobry powiedział,że miejsc w hotelu rzeczywiście nie ma ale to wina hotelu,które sprzedał te 2 pokoje 2 razy a nie Neckermanna.I zaproponawał im hotel 40 km na południe od Dubrovnika.Ale nie po to kupowaqliśmy Adrię w 6 rodzin aby się tu rozdzielać a poza tym zważywszy,że był to poniedziałek wieczor to w tym hotelu byliby we wtorek południe,a więc praktycznie na 4 dni.Po spisaniu z rezydentem całej sytuacji na firmowym papierze postanowili pozostać w Posejdonie i po powrocie ubiegać się o odszkodowanie.
Cała ta sytuacja nauczyła mnie,że opłacony voucher może być poprostu kawałkiem papieru,którym mozna spbie podetrzeć 4 litery a nie dokumentem upoważniającym do zamieszkania w hotelu,napewno następnym razem bedę żądał od firmy przed wyjazdem pisemnego potwierdzenia tego,że jest w hotelu dla mnie miejsce i napewno bedę wybierał takie firmy,ktore maja na miejscu polskiego rezydenta.
I jescze jedna ważna sprawa dla tych którzy dopiero wybierają sie do Adrii.otóż jest list osób dla których w następnych terminach też nie ma miejsc w hotelu.Na tej liście były tylko polskie nazwiska.Tak więc jeśli ktoś dopiero się tam wybiera to niech lepiej przed wyjazdem zażąda od Neckermanna pisemnego potwierdzenie,że są dla niego tam miejsca.

A teraz o samym hotelu(przy czym odrazu zaznaczam,że w zeszłym roku byłem w hotelu Minceta w Dubrovniku i cały czas nasuwały się nam porównania).
Basen jakieś 8 razy mniejszy niż w Dubrovniku jakkolwiek faktycznie nikt nie ścigał gdy skakało się na bombę,w Mincecie animatorzy na to nie pozwalali.
Jeśli chodzi o jedzenie to w Mincecie był 2 razy większy wybór dań.Nie żeby narzekał na to,że chodziłem głodny(bo nie chodziłem)ale tam można było popróbować więcej różnych potraw.
Jeśli chodzi o dystrybucje napojów to miom zdaniem totalna porażka.Jak to możliwe,że jeden kelner zaopatrywał w napoje ok.200 osób.Wieczorami pojawiały się takie kolejki,że trzeba było czekać ok.15 minut,żeby czegoś sie napić.A już totalna chamówa to zamykanie baru.Stoimy 15 minut w kolejce przede mną 3 osoby a kelner gasi światlo i mowi ,że 11 i on już nie nalewa.Zazwyczaj jest tak ,że obsługuje się wszystkich,którzy do jedenastej pojawili się przy barze.W Adrii jest inaczej.
A wystarczyło odwrocić nalewaki napojów i piwa przodem do ludzi aby sami sobie nalewali,a kelner powinien nalewac tylko mocne i niewątpliwie nie było by kolejek.
Koleś napisał
to proszę malkontentów o wskazanie mi w tym terminie,z tym all w barze i na stołowce,basenem itp o podobny hotel w tych kosztach

Proszę bardzo:Hotel Minceta w Dubrovnika

Żeby nie było,że tylko narzekam.Niewątpliwie plusem hotelu jest jego położenie.Naprawdę ta zatoczka jest bardzo urokliwa.Super jest też woda w morzu przy hotelu(chodzi mi o podwodne widoki przy pływaniu z maską i fajką).Plusem są też darmowe leżaki na plaży przyhotelowej dla gości hotelu.Plusem są też te wentylatory na suficie.Bardzo przydatne w tych upałach.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 07.07.2006 07:55

No to fatycznie mieliście pecha , i myślę że słusznie powinni się Twoi znajomi ubiegać o odszkodowanie. Co do "mankamentów" w hotelu Adria to myślę że do wszystkiego się można przyzwyczaić , mnie nie zdarzyło się stać w kolejce 15 minut a i po 11 dostałem drinka. chociarz też pewnie nie pojadę już do Adrii, następny wypad w inne miejsce.POzdrawiam,
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 07.07.2006 08:34

Rynioo napisz coś o hotelu Minceta w Dubrovnika
kwatera1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwatera1 » 07.07.2006 11:46

Mam prośbę chciałabym dowiedzieć sie jak skończy się walka Neckermannem mam nadzieję że nigdy tego nie doświadczę ale warto wiedzieć czy ? Proszę o podanie do wiadomości czy można coś wyegzekwować

Ja też wróciłam z Adrii dla mnie problemem był brak klimatyzacji (te wiatraki nic nie dawały ) i mała ilość leżaków oraz parasoli przy basenie.

Pozdrawiam,
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone