napisał(a) AgaU » 16.01.2007 11:13
rich72 napisał(a):AgaU napisał(a):Witam
W zeszłym roku byłam z rodziną na wakacjach w miejscowości Orebić - wróciliśmy bardzo zadowoleni zarówno trasa jak i sama miejscowość jest naprawdę super.
W tym roku również wybieramy się do Chorwacji jednak nie bardzo mamy pomysł gdzie warto pojechać. Myśleliśmy o okolicach Trogiru.
Ale może ktoś podpowiedział by nam jeszcze inne ciekawe miejsca
Masz jakieś sprawdzone namiary na apartamenty i ciekawe zdjęcia z Orebica?
...Kwatery rezerwowałam poprzez Adriatice płaciłam w czerwcu 30E (za apartament wraz z opłatą klimatyczną)/2os.dorosłe+2dzieci (3 i 7 lat) Gospodarz powiedział że bez pośredników liczy taniej - adres mogę przesłać e-milem, zdjęcia dodam póżniej.
Dom znajduje w centrum Orbicia, ogólnie miejsce fajne jedyny mankament to przychodnia zdrowia czy mały szpital "za płotem". Rano gdy wszyscy zjeżdżali do pracy to dość głośno "wysiadali" z samochodu i "witali się". Apartament: korytarz, sypialnia, pokój wraz z aneksem kuchennym, łazienka (my mieliśmy z wanną), balkon.
Niedaleko (w cenetrum) plaża - kamyki - więc my jeździliśmy troszeczkę dalej. Tam również plaża kamienista i obok żwirowa. Blisko market, bank, targ z owocami
Orebić - bardzo ładnie usytuowany, przy głównym "deptaku" liczne knajp, na wyspę Kroczulę można popłynąć za niewielkie pieniądze - kursują "taksówki wodne" . Według mnie to miejscowość do której można pojechać z dziećmi jak również we dwoje