Czy ktoś wie czy nad Adriatykiem jest jod tak jak nad Bałtykiem?
Jeśli znajdzie się ktoś taki to dodatkowo proszę o maila z odpowiedzią na adres : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Fala napisał(a):protestuję! jod nad bałtykiem może i jest, ale bez przesady, bo baltyk jest malo zasolony! ja byłam nad m. azowskim (ukraina) i bylo o wiele więcej jodu (to wogóle taka zdrowotna okolica ). im morze więcej zasolone, tym więcej jodu, bo to nic innego jak sol parująca z wody. a bałtyk ma ok. 7% zasolenia a większość morz- 20-30%. myśląc logiczne nad adriatykiem jest więcej jodu, ale nie widzialam na własne oczy, bo tam jeszcze nie bylam. Pozdrowienia!
ooloo napisał(a):Fala napisał(a):protestuję! jod nad bałtykiem może i jest, ale bez przesady, bo baltyk jest malo zasolony! ja byłam nad m. azowskim (ukraina) i bylo o wiele więcej jodu (to wogóle taka zdrowotna okolica ). im morze więcej zasolone, tym więcej jodu, bo to nic innego jak sol parująca z wody. a bałtyk ma ok. 7% zasolenia a większość morz- 20-30%. myśląc logiczne nad adriatykiem jest więcej jodu, ale nie widzialam na własne oczy, bo tam jeszcze nie bylam. Pozdrowienia!
I tak się rodzą prawdziwi idioci. Blondynko Falo, zasolenie nie ma nic wspólnego z jodem. Sól to NaCl (sód i chlor), a jod to jod. Jod to nie to samo, co sód i nie to samo, co chlor. Twój pseudonaukowy wywód, że im więcej soli - tym więcej jodu ma się nijak do rzetelnego wyjaśnienia Leona: Adriatyk ma 4-6 razy więcej soli, a jodu praktycznie 0.
Jak się nie znasz, to nie pisz głupot!! Lepiej poczytaj jakiś magazyn dla blondynek.
ooloo
PS. No i jodu nie zobaczysz "na własne oczy" nawet nad Adriatykiem. Dla Ciebie niech wystarczy wyjaśnienie, że go po prostu nie widać. Nie jestem pewny, czy zrozumiałaś
Mirka25 napisał(a):Moi mili wybaczcie, że w pierwszym poście i już sie denerwuję ale tak wiele mi się podoba na tym forum, że chciałabym zostać na dłużej... ale nie mogę zrozumieć dlaczego tolerujecie na przykład takiego chamskiego osobnika, który udaje inteligentnego a poniża innych nie przestrzegając żadnych zasad netykiety ani regulaminu forum, na który powinien się zgadzać każdy noworejestrujący się... Rodzi się pytanie, gdzie jest administrator, czemu wszyscy akceptują takie zachowanie ??????
Uff... ulżyło mi... Przepraszam za emocje.
Mirka
ooloo napisał(a):
I tak się rodzą prawdziwi idioci. [...]
Jak się nie znasz, to nie pisz głupot!! Lepiej poczytaj jakiś magazyn dla blondynek.
ooloo
Piotrek_B napisał(a):Takiej zawartości jodu w powietrzu jak nad Bałtykiem nie znajdziesz nad żadnym morzem. A szkoda.
aneta_jacek napisał(a):Jeden nasz kolega mial kiedys przy awatarku bardzo fajny cytat i mysle ze to posluzy za najlepsza hm..... rade, nie wiem, drogowskaz ....
Brzmialo to mniej wiecej tak:
"Nie rozmawiaj z debilem bo najpierw sprowadzi Ciebie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Na forum jest masa ogranietych "dalmatynskim sercem" ludzi.
Życze Ci wielu milych chwil na tym Forum bo naprawde warto tu pisac. I pozostania z nami na dluzej oczywiscie takze.
Pozdrawiam
admin napisał(a):ooloo napisał(a):
I tak się rodzą prawdziwi idioci. [...]
ooloo
To nie jest ani śmieszne, ani nie dodaje autorowi powagi. Proszę nie stosować w przyszłości tego typu wyrażeń.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...