maciek127 napisał(a):mam pytanie czy ktoś może jechał ostatnio do chorwacji omijając budapeszt przez zachodnie węgry jeśli tak to prosił bym o szczegółowy w miare opis trasy tzn. przez jakie miejscowości, nie chciał bym się zgubić w budapeszcie. Wyjazd już jutro a ja sam nie wiem którędy jechać czy cze-aust-sło-chor czy może sło-węg- chor. Tak wogóle to mój pierwszy wyjazd do chorwacji i moze dlatego tak się zagubiłem.Proszę o pomoc.
Lider16 napisał(a):Maćku127, jechałem 23 czerwca z Krakowa. Trasa Kraków - Zwardoń - Czadca (tu zakup winietki) - Poważska Bystrzyca - Bratysława - Rajka - Moson...var - Csorna - Szombately - Redics - Lendawa (SLO) - Mursko Sredisce (CRO) - Cakowec - dalej autostradą. bardzo fajna droga przez Węgry. Szybka i o świetnej nawierzchni. Są miejsca gdzie da sie przycisnąć ale przez miejscowości jedź przepisowo. Jak przekroczysz granicę SLO/HUN to jedz cały czas autostradą, aż do zjazdu na drogę "86" jest ona bezpłatna. Polecam jazde przez zachodnie Węgry.
Lider16 napisał(a):Maćku127, jechałem 23 czerwca z Krakowa. Trasa Kraków - Zwardoń - Czadca (tu zakup winietki) - Poważska Bystrzyca - Bratysława - Rajka - Moson...var - Csorna - Szombately - Redics - Lendawa (SLO) - Mursko Sredisce (CRO) - Cakowec - dalej autostradą. bardzo fajna droga przez Węgry. Szybka i o świetnej nawierzchni. Są miejsca gdzie da sie przycisnąć ale przez miejscowości jedź przepisowo. Jak przekroczysz granicę SLO/HUN to jedz cały czas autostradą, aż do zjazdu na drogę "86" jest ona bezpłatna. Polecam jazde przez zachodnie Węgry.
Lider16 napisał(a):Maćku127, jechałem 23 czerwca z Krakowa. Trasa Kraków - Zwardoń - Czadca (tu zakup winietki) - Poważska Bystrzyca - Bratysława - Rajka - Moson...var - Csorna - Szombately - Redics - Lendawa (SLO) - Mursko Sredisce (CRO) - Cakowec - dalej autostradą. bardzo fajna droga przez Węgry. Szybka i o świetnej nawierzchni.
przez miejscowości jedź przepisowo.
kamil99 napisał(a):Lider16 napisał(a):Maćku127, jechałem 23 czerwca z Krakowa. Trasa Kraków - Zwardoń - Czadca (tu zakup winietki) - Poważska Bystrzyca - Bratysława - Rajka - Moson...var - Csorna - Szombately - Redics - Lendawa (SLO) - Mursko Sredisce (CRO) - Cakowec - dalej autostradą. bardzo fajna droga przez Węgry. Szybka i o świetnej nawierzchni. Są miejsca gdzie da sie przycisnąć ale przez miejscowości jedź przepisowo. Jak przekroczysz granicę SLO/HUN to jedz cały czas autostradą, aż do zjazdu na drogę "86" jest ona bezpłatna. Polecam jazde przez zachodnie Węgry.
aha i jeszcze jedno , czy odcinek przez Czechy jest bezpłatny?
pzdr
maciek127 napisał(a):mam pytanie czy ktoś może jechał ostatnio do chorwacji omijając budapeszt przez zachodnie węgry jeśli tak to prosił bym o szczegółowy w miare opis trasy tzn. przez jakie miejscowości, nie chciał bym się zgubić w budapeszcie. Wyjazd już jutro a ja sam nie wiem którędy jechać czy cze-aust-sło-chor czy może sło-węg- chor. Tak wogóle to mój pierwszy wyjazd do chorwacji i moze dlatego tak się zagubiłem.Proszę o pomoc.
to ja ewa napisał(a):Jechałam trasa Zwardoń,żylina,Bratysława,Mosonmagyarovar.Szombathely,Zalaegerszeg,Nagykanizsa,Letenye,a potem HR.Słowenia ominięta,bo po co dodatkowe przestoje(byc może)?Przez Węgry najpierw ichnia droga nr 86,w Kormend odbicie na drogę nr76,potem 74.Droga luźna,łatwa i przyjemna.
Trzy razy jechalismy ta trasą-zawsze było ok.Na terenie zabudowanym TRZEBA jechac zgodnie z przepisami.A że w nocy jedziesz?Noi chyba zaden problem-pilnuj tylko numerów dróg.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi