Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Hvar - głosowanie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pjasm
Globtroter
Gdzie na Hvar - głosowanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 23.05.2006 23:15

Witam!!!
W tym roku wybieramy się w dniach 05 - 12.09 na Hvar. W necie zaliczyłem już wszystkie mozliwe strony o wyspie a na forum zapoznałem się z waszymi informacjami na ten temat. Ale do tej pory nie mam wybranego miejsca na nocleg. Na razie wygrywa południowa część wyspy - Ivan Dolac albo Zavala. Może macie inne propozycje lub poprzecie mój wybór. Proszę o wpisywanie proponowanych miejscowości ewentualnie z krótkim info. Szukam spokojnego miejsca z kantorem (mieniasnica), sklepem i piekarnią oraz sklepikiem z pamiątkami. Dobrze żeby była również jakaś pizeria czy restauracja. Najbardziej zależy nam na urokliwych plażach kamienistych ale nie skalistych (lubię nurkować).
Jednym słowem spokój. Dla dziewczyny muszą być jeszcze góry :) .
Raczej południe. Dzięki za głosowanie. Mam nadzieję, że rozwieje ono moje wątpliwości i do września wybiorę ostateczne miejsce.
Pozdrowienia
HAZDRUBAL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAZDRUBAL » 24.05.2006 09:28

cześć
a wybieram się na Hvar 18 czerwca (2 tyg.)- już nie mogę się doczekać. Wybrałem ZAVALĘ choć nie mam jeszcze rezerwacji.
pozdrawiam
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 24.05.2006 10:47

Witam.
My wybraliśmy Ivan Dolac. Jedziemy 09.06 (3 tyg.)
Będziemy mieszkać w ap. Arpina.
Jeśli chodzi o plaże to w Ivan Dolac są chyba dwie, ale znając siebie to napewno zaliczę też plaże w Zavali, Jagodnej, Sveti Nedjelji, Gromin Dolacu i w Milnej.
W pobliżu są też ładne zatoczki: zatoka Źukova, Zarace, Dubovica.

http://www.ihvar.cz/mista/mista_z.html

Pozdrawiam
M.Gubernat
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 24.05.2006 19:04

Ja w tym roku będę wypoczywał w Świętej Niedzieli, ale a propos, czy ktoś wie, czy istnieje przejezdna (samochodem) droga (skrót) stamtąd do miasta Hvar? Chodzi o to, aby nie cofać się, o ominięcie tunelu, tej pętli itd. Mam kilka map z wyspą i różnie to wygląda; na jednych Sveta Nedjelja to ostatnia miejscowość, do której dociera droga i koniec, z kolei na innych jakaś ciągnie się dalej wzdłuż wybrzeża (chyba jakaś szrutowa) i jedna porządna, która dochodzi do głównej drogi, mniej więcej na wysokości góry Humac (tak np. w: Wybrzeże Dalmatyńskie - część środkowa i południowa EURO CART).
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.05.2006 19:50

A ja wybieram się do Milnej.Decyzja zapadła już w lipcu ubiegłego roku.Mam nadzieję, że sie nie zawiodę.Trasa zaplanowana,rozkład jazdy promów ze Splitu i Drvenika rozpracowany,wyjazd 1 lipca - już się cieszę.
Pozdrawiam.
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 24.05.2006 20:12

Zavala, 08-22 lipiec
aleeeee jeszczeeee dłuuuuuugo :cry:
albo krótko :lol:
crozdrawiam
J@nek
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 24.05.2006 21:19

Ivan Dolac
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 24.05.2006 21:26

VRBOSKA!
super plaze,piekne widoki ... i najlepsza pizza na swiecie...
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 24.05.2006 21:40

wojan,
jeżeli to nie tajemnica, napisz gdzie zamierzasz zakwaterować - kamp, czy kwatera?
Byłem trzykrotnie w Milnej, niestety w tym roku chyba nie odwiedzę Cro...

PozdraV
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 24.05.2006 22:08

turan napisał(a):wojan,
jeżeli to nie tajemnica, napisz gdzie zamierzasz zakwaterować - kamp, czy kwatera?

PozdraV

Witam.
Wszystkim dzięki za głosy i info. Po szersze informacje zwrócę się po Waszym powrocie z CRO i z okolic mnie interesujących.
Co do zakwaterowania to wybieram apartman (2 sypialnie, living room z kuchnią i oczywiście dla naszych dziewczyn duży taras najlepiej z widokiem na morze). Do 100m od morza i w miarę blisko sklepów.
Pozdrowienia.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.05.2006 23:15

turan napisał(a):wojan,

PozdraV

Jadę w ciemno(jak zwykle)Zamierzam znależć jakiś mały apartament.Mały bo w tym roku jedziemy w okrojonym składzie-dwójka starszych dzieci jedzie na obóz do Hiszpanii.
Jeżeli będziesz miał trochę czasu i ochoty napisz coś więcej na temat Milnej-jak piszesz jestes tam stałym bywalcem.
Pozdrawiam.
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 25.05.2006 06:51

Maciej Winiecki napisał(a):Ja w tym roku będę wypoczywał w Świętej Niedzieli, ale a propos, czy ktoś wie, czy istnieje przejezdna (samochodem) droga (skrót) stamtąd do miasta Hvar? Chodzi o to, aby nie cofać się, o ominięcie tunelu, tej pętli itd. Mam kilka map z wyspą i różnie to wygląda; na jednych Sveta Nedjelja to ostatnia miejscowość, do której dociera droga i koniec, z kolei na innych jakaś ciągnie się dalej wzdłuż wybrzeża (chyba jakaś szrutowa) i jedna porządna, która dochodzi do głównej drogi, mniej więcej na wysokości góry Humac (tak np. w: Wybrzeże Dalmatyńskie - część środkowa i południowa EURO CART).

Z tego co ja widziałem to droga się tam konczy.
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 25.05.2006 18:40

Maciej Winiecki napisał(a):Ja w tym roku będę wypoczywał w Świętej Niedzieli, ale a propos, czy ktoś wie, czy istnieje przejezdna (samochodem) droga (skrót) stamtąd do miasta Hvar? Chodzi o to, aby nie cofać się, o ominięcie tunelu, tej pętli itd. Mam kilka map z wyspą i różnie to wygląda; na jednych Sveta Nedjelja to ostatnia miejscowość, do której dociera droga i koniec, z kolei na innych jakaś ciągnie się dalej wzdłuż wybrzeża (chyba jakaś szrutowa) i jedna porządna, która dochodzi do głównej drogi, mniej więcej na wysokości góry Humac (tak np. w: Wybrzeże Dalmatyńskie - część środkowa i południowa EURO CART).

Niestety nie. W planach jest budowa drogi do Hvaru, dlatego na niektórych mapach ta droga jest zaznaczona, ale wykonanie planu się przesuwa.

Ivan Dolac, choć pewnie zaglądnę do Zawali, bo bardzo ją chwalicie.
urbandi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbandi » 25.05.2006 19:16

Pod koniec lipca -Camp LILI w Jagodnej !!! Już się cieszę :-)
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 28.05.2006 17:00

Od 23.08 jadę do Jelsy :lol: :lol: :lol: 8) :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne