goldek napisał(a):Na campingi jeżdżę od dziecka, zawsze z butlą gazową, w tym roku pomyślałem o energii elektrycznej. Tylko nie wiem jakie kable mam kupic w sklepie. Są jakieę specjalne końcówki, czy typowe jak przewody na bębnach - przedłużacze - do kosiarek do trawy. Prosze o uwagi.
yeoz napisał(a):goldek napisał(a):Na campingi jeżdżę od dziecka, zawsze z butlą gazową, w tym roku pomyślałem o energii elektrycznej. Tylko nie wiem jakie kable mam kupic w sklepie. Są jakieę specjalne końcówki, czy typowe jak przewody na bębnach - przedłużacze - do kosiarek do trawy. Prosze o uwagi.
zdecydowanie polecam przedłużacz od kosiarek do trawy, w zależności od campingu różne są odległości od przyłączy elektrycznych, więc polecam kabel o dł. min 20 metrów
pozdrawiam
Mafus napisał(a):Jak ja byłem na kampingu to jeden koleś miał nawet generator i sam sobie produkował prąd Ale ześmy sie z niego śmiali A końcówki takie same wylko troche ściete po bokach. weż na wszelki wypadek nóz to najwyzej skorygujesz. Ja tak zrobiłem przy czajniku bezprzewodowym
goldek napisał(a):yeoz napisał(a):goldek napisał(a):Na campingi jeżdżę od dziecka, zawsze z butlą gazową, w tym roku pomyślałem o energii elektrycznej. Tylko nie wiem jakie kable mam kupic w sklepie. Są jakieę specjalne końcówki, czy typowe jak przewody na bębnach - przedłużacze - do kosiarek do trawy. Prosze o uwagi.
zdecydowanie polecam przedłużacz od kosiarek do trawy, w zależności od campingu różne są odległości od przyłączy elektrycznych, więc polecam kabel o dł. min 20 metrów
pozdrawiam
A koncówki pasują tam do gniazdek? Wiem, ze chyba we Włoszech trzeba było miec cos specjalnego. nie wiem jak w CR. Nie wiem czy wszystko da się skorygowac kozikiem, ale uwaga fajna
dakard napisał(a):Mafus napisał(a):Jak ja byłem na kampingu to jeden koleś miał nawet generator i sam sobie produkował prąd Ale ześmy sie z niego śmiali A końcówki takie same wylko troche ściete po bokach. weż na wszelki wypadek nóz to najwyzej skorygujesz. Ja tak zrobiłem przy czajniku bezprzewodowym
Jednak uwaga jesli chcesz korzystać z prądu tylko do pogrzewania wody w żadnym wypadku nie płać za prąd.
krystek napisał(a):Miałem podobny problem - skorzystaj z zakładki "Szukaj" , temat "Przyłącze elektryczne" . W wątku tym jest nawet rysunek wtyczki typu Schuko,to ta ścięta po bokach,z uziemieniem i dodatkowymi blaszkami . Wtyczki takie są w przewodach do PC , czajników elektrycznych etc. Ostatnio widziałem w Obi przedłużacze z taką wtyczką : dł. 20 m za ok. 25 pln i 5 m za ok. 12 pln .
goldek napisał(a):dakard napisał(a):Mafus napisał(a):Jak ja byłem na kampingu to jeden koleś miał nawet generator i sam sobie produkował prąd Ale ześmy sie z niego śmiali A końcówki takie same wylko troche ściete po bokach. weż na wszelki wypadek nóz to najwyzej skorygujesz. Ja tak zrobiłem przy czajniku bezprzewodowym
Jednak uwaga jesli chcesz korzystać z prądu tylko do pogrzewania wody w żadnym wypadku nie płać za prąd.
A dlaczego? podgrzewanie jest darmowe?
goldek napisał(a):dakard napisał(a):Mafus napisał(a):Jak ja byłem na kampingu to jeden koleś miał nawet generator i sam sobie produkował prąd Ale ześmy sie z niego śmiali A końcówki takie same wylko troche ściete po bokach. weż na wszelki wypadek nóz to najwyzej skorygujesz. Ja tak zrobiłem przy czajniku bezprzewodowym
A dlaczego? podgrzewanie jest darmowe?