Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co myslicie o Jamnicy???

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr Lutynski
Cromaniak
Co myslicie o Jamnicy???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.02.2004 12:21

No wlasnie co o niej myslicie? - jedni mowia ze jest slona i niedobra inni ze mna ze dobra!
Sa 2 jej rodzaje : gazowana i bez gazu ...... ale roznica jest nie tylko w gazie... mnie bardziej pasuje ta gazowana bo ma fajny (dla mnie) smak ktory niektorzy kojarza ze słonościa a ta bez gazu jest jakas jalowa.
Ciekaw jestem waszych odczuc....

Piotr
Ostatnio edytowano 25.02.2004 22:43 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 1 raz
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 25.02.2004 16:47

Kocham Jamnicę :hearts: . Przepadamy z mężem właśnie za tym słonym posmaczkiem,wogóle nie sposób przeżyć dnia w Chorwacji bez minimum 3 1,5 litrowych ( na dwoje oczywiście) butelek tego boskiego napoju. :lol:

Serdeczności
Juli
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 25.02.2004 16:56

:roll: Według mnie to rzecz gustu. Mozna by w ten sposób dyskutować nad tym co jest lepsze : polski szaszłyk , czy chorwacki raznjici. Jesli chodzi o mnie to Jamnica jest nieporównanie gorsza smakowo od polskich wód mineralnych. Ale tez nie od wszystkich : piliście kiedyś wodę mineralną w pijalni wód w Kudowie Zdroju ? Obrzydlistwo !!! Ale niektórym smakuje. Powiem tak : napijcie się Jamnicy , oceńcie i zdecydujcie : brać 2-3 baloty wody z domu czy kupować (droższą ) Jamnice na miejscu.

PS : Ja i tak preferuję browar....np. Karlovacko :D
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 25.02.2004 19:15

:D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 25.02.2004 19:52

:lol: 8O :lol:
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 25.02.2004 20:03

Jest mokra. 8O
Przez to spełnia swoją rolę. :? :wink:
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 25.02.2004 20:18

Jamnica nie jest zła, zwłaszcza gazowana i dobrze schłodzona 8) Ale trzeba ją stosować naprzemiennie z innymi :!:
A poza tym teraz kojarzy się z wakacyjnym wypoczynkiem :D
AniaWarszawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaWarszawa » 25.02.2004 21:33

A jeśli ja nie lubię ani Jamnicy ani Rakiji to nie jestem prawdziwą miłośniczką Chorwacji? :-(
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 25.02.2004 22:04

AniaWarszawa napisał(a):A jeśli ja nie lubię ani Jamnicy ani Rakiji to nie jestem prawdziwą miłośniczką Chorwacji? :-(

Jeśli b. lubisz Chorwację to jesteś milośniczką tego kraju :P
Nie będąc jednocześnie miłośniczką Jamnicy i rakiji.
Ja nie jestem miłośnikiem Jamnicy ( o drugim trunku na razie się nie wypowiadam :wink: ) ale spożywam ją, bo wstrząśnięta i zmieszana z ichniejszymi syropami jest "bomba" :!:
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 25.02.2004 22:22

Mam trochę trudności jak co roku wracam do domu (Chorwacji) próbując Jamnicę. Jest dla mnie zbytnio słona i taka trochę mdła. Ale już po kilku dniach tak mi smakuje (szczególnie zimna z plasterkiem cytryny), że je wypijam średnio 2 litry na dobę.
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 25.02.2004 22:23

jak dla mnie kupowałem gazowaną i dolewałem soku - super jak na tamte temperatury, dla synka wolałem przegotowaną z soczkiem.Bardziej niezapomniany sok kojarzy mi się z tym soczkiem i .. rakiją
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.02.2004 22:55

juli napisał(a):Kocham Jamnicę :hearts: . Przepadamy z mężem właśnie za tym słonym posmaczkiem,wogóle nie sposób przeżyć dnia w Chorwacji bez minimum 3 1,5 litrowych ( na dwoje oczywiście) butelek tego boskiego napoju. :lol:

Serdeczności
Juli

Dla mnie schlodzona Jamnica gazowana z cytrynka jest The Best!

Piotr
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 25.02.2004 23:25

jamnica w chorwackim upale - może być, ale ja polecam wszystkim lekko gazowaną wysokozmineralizowaną polską Wysowiankę (nalkepiej z lodówki i z cytrynką lub grapefruitem) :D - niestety poza okolicami Wysowej dość trudno kupić
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 26.02.2004 08:27

Do Jamnicy nic nie mam i nie mogę zrozumieć skąd to całe zamieszanie na jej temat. Ale i tak uważam, że najlepszy napój chłodzący w w Chorwacji to wino z zimną wodą.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.02.2004 10:24

Łukasz napisał(a):Do Jamnicy nic nie mam i nie mogę zrozumieć skąd to całe zamieszanie na jej temat. Ale i tak uważam, że najlepszy napój chłodzący w w Chorwacji to wino z zimną wodą.

Ale jakie zamieszanie... zwykla romowa przyjaciol o odczuciach i poniekad przwolanie wspomnien :D

Piotr
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co myslicie o Jamnicy???
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone