Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja z możliwością zwiedzenia Włoch

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maar » 09.01.2008 21:30

Witam,
czy ktoś może polecić mi jakąś ciekawą miejscowość w regionie Istria (wypoczynek w lipcu), skąd można byłoby wyskoczyć na 1-2 dni do Włoch (chodzi o wyjazd samochodem).

pzdr

Marek
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 09.01.2008 21:46

Umag :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2008 21:48

adam11 napisał(a):Umag :D

Rovinj :lol:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 09.01.2008 22:03

Piotrek_B napisał(a):
adam11 napisał(a):Umag :D

Rovinj :lol:

Poreć :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 09.01.2008 22:16

maar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maar » 09.01.2008 23:16

a możecie napisać coś więcej. co ciekawego można zobaczyć, czy warto wybrać się do słoweni i włoch. jakie odległoci i jak z dojazdem np. do wenceji. itd.
będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi

pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2008 17:12

maar napisał(a):a możecie napisać coś więcej. co ciekawego można zobaczyć,....

W sumie możemy ale.....to bez sensu bo zaczniemy kopiować przewodniki. Polecam zakup dobrego przewodnika, znadziesz w nim dużo opisów. Poszukaj na stronie internetowej bezdroza.com

maar napisał(a):... czy warto wybrać się do słoweni i włoch....

Jeżeli będziesz dysponował odpowiednią ilością czasu to zdecydowanie TAK.
Ale z drugiej strony nie lepiej poświęcić czas na Istrii na poznanie tego półwyspu :?: Nie wiem jak Ty ale ja uważam, że bedąc w jednym kraju na wakacjach nie ma sensu "zwiedzać" sąsiedniego kraju na zasadzie "doskoku" Zobaczysz wszystko i nic czyli ani we Włoszech ani w Słowenii ani tym bardziej w Chorwacji tak na serio za dużo nie zobaczysz a nieźle zasponsorujesz stacje benzynowe :wink:

maar napisał(a):... jakie odległoci i jak z dojazdem. itd....

Do obliczania odległości itp. polecam stronę ViaMichelin

maar napisał(a):...jak z dojazdem np. do wenceji....

Dyskusja na ten temat była nie raz na forum. Np:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=199936#199936
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15605&highlight=
a reszta.....opca szukaj bo na serio na wszystkie Twoje pytania jest tam odpowiedź :wink:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 10.01.2008 18:50

Piotrek_B napisał(a):
maar napisał(a):a możecie napisać coś więcej. co ciekawego można zobaczyć,....

W sumie możemy ale.....to bez sensu bo zaczniemy kopiować przewodniki. Polecam zakup dobrego przewodnika, znadziesz w nim dużo opisów. Poszukaj na stronie internetowej bezdroza.com

maar napisał(a):... czy warto wybrać się do słoweni i włoch....

Jeżeli będziesz dysponował odpowiednią ilością czasu to zdecydowanie TAK.
Ale z drugiej strony nie lepiej poświęcić czas na Istrii na poznanie tego półwyspu :?: Nie wiem jak Ty ale ja uważam, że bedąc w jednym kraju na wakacjach nie ma sensu "zwiedzać" sąsiedniego kraju na zasadzie "doskoku" Zobaczysz wszystko i nic czyli ani we Włoszech ani w Słowenii ani tym bardziej w Chorwacji tak na serio za dużo nie zobaczysz a nieźle zasponsorujesz stacje benzynowe :wink:

maar napisał(a):... jakie odległoci i jak z dojazdem. itd....

Do obliczania odległości itp. polecam stronę ViaMichelin

maar napisał(a):...jak z dojazdem np. do wenceji....

Dyskusja na ten temat była nie raz na forum. Np:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=199936#199936
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15605&highlight=
a reszta.....opca szukaj bo na serio na wszystkie Twoje pytania jest tam odpowiedź :wink:

nic dodać nic ująć :) Pozdrav :papa: :D
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 10.01.2008 19:28

Dwa lata temu byłem w Poreciu. Dodatkowo pojechałem do Puli na Istrii(Coloseum), Postojnej w Słowenii (Jaskinia), Wenecji w Italii. Warte zobaczenia są również miejscowości podane przez innych forumowiczów w tym temacie, ale trzeba się zastanowić, czy wystarczy na to czasu... :)
Wszystkie informacje o wymienionych przeze mnie miejscach znalazłem na niniejszym forum i nigdy się nie zawiodłem. :roll:
Dodam, że dojazd do powyższych miejsc jest bardzo dobry (w większości) autostrady, chociaż trzeba uważać bo w pewnych dniach i godzinach zdarzają się korki spowodowane przez Włochów jadących do lub z Istrii.
Jeśli będę mógł to chętnie odpowiem na pytania.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone