Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Dubrownika - co polecacie ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Inez
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inez » 11.06.2006 18:05

Witam :)
Po stacjonarnym pobycie w środkowej dalmacji chcielibyśmy udać się na południe w celu zwiedzenia Dubrownika. Chcemy zatrzymać się na jakieś 3 dni gdzieś w okolicach D. - najchętniej mała miejscowość w odległośći do 20 km od Dubrownika. Może ktoś z szanownych forumowiczów mi podpowie ? Czy kwatery można w danej okolicy znależć w ciemno (koniec lipca )?
dżygit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżygit » 11.06.2006 18:29

ja polecam kemping --> rudine
Inez
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inez » 11.06.2006 18:47

Dzięki za odpowiedź . Interesują mnie jednak apartament i nie wiem jaką miejscowość wybrać. Proszę o pomoc .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2006 19:05

Najbliżej jest Zaton Mali lub Trsteno
http://www.dubrovnik-reception.com/
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 11.06.2006 19:14

Pojedz za Dubrownik w kierunku Cavtatu....jakies 5 km...Jest tam kilka miejscowosci gdzie az roi sie od apartamentow.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 11.06.2006 22:08

mab napisał(a):Pojedz za Dubrownik w kierunku Cavtatu....jakies 5 km...Jest tam kilka miejscowosci gdzie az roi sie od apartamentow.

Tys prowda - Srebreno,Mlini,Plat.
Inez
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inez » 12.06.2006 10:36

Wielkie dzięki :) , myślę, że będzie to dobra opcja . Jakby ktoś miał jeszcze jakieś konkretne namiary na apartamenty to była bym niezmiernie wdzięczna ... może jakieś info co do cen ? Czy okolice Dubrownika są droższe w porównaniu z np. środkową Dalmacją , czy tylko droższy jest sam Dubrownik ?
N-ord
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) N-ord » 12.06.2006 11:21

Ja probowalem tutaj:

http://www.dubrovnik-area.com/Eng/search.asp

http://www.dubrovnik-online.com/english ... dation.php

Byc moze jakim wyjsciem jest zatrzymanie sie z samym Dubrovniku, jesli interesuje Cie glownie zwiedzenie go. Dubrovnik to nie tylko samo Stare Miasto, ale takze setki domow naokolo. Ale nie mam podstaw, zeby sie szerzej wypowiedziec na temat takiego pomyslu.

Aha, i jeszcze to:

http://www.cromaps.com/vacmap/dubrovnik_index.htm

bo jak juz znajdziesz jakis apartament, to dobrze by bylo go zlokalizowac.
pozdrawiam serdecznie
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 11.09.2006 14:20

czy można pojechac w te rejony w ciemno pod koniec sierpnia, bo słyszałem że w tym roku w sezonie kiepsko było z apartamentami w ciemno
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 11.09.2006 14:47

haj,

Ja tam polecał bym
http://www.chorwacja24.info/camping/pod-maslinom
Kemping liczy sobie ok. 2500 m2 co stanowi mniej więcej 30-35 miejsc biwakowych pod oliwnymi drzewami. Idealne miejsce na niezapomniane wakacje....

Byłem na obu w sumie spędzając ponad 13 dni i było ekstra....
pozdrio
tomek
Ostatnio edytowano 21.05.2015 13:34 przez XT600, łącznie edytowano 1 raz
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 11.09.2006 14:55

dzięki za info, ale wiesz :wink: ja szukam apartamentu
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 11.09.2006 16:46

Wróciliśmy własnie z tamtych cudnych regionów i z całą odpowiedzialnością mogę polecić malutką wieć STICOVICA, położoną za Zatonem Velikim i Malim. Do Dubrownika 8-10 minut jazdy samochodem - więcej czasu spędza się szukając miejsca na parkingu (i tu pozdrowienia dla właściciela JEDYNEGO oznakowanego samochodu CRO.PL - GETZA - ten sam dzień, ten sam parking - ale nie mieliśmy kartki na napisanie pozdrowień i wsunięcie za wycieraczkę).

My byliśmy w cudownei położonym, ale dość drogim apartamencie nad samym morzem, obok knajpek. Super właściciel - Mario. A to już linka ;-)
http://www.inet.hr/~mbonacic/
Iras
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iras » 11.09.2006 16:50

Bez watpliwości i szczerze polecam Cavtat!!!! Przed wyjazdem miałem ten sam problem co ty i pytałem ludzi na forum o opinie: forum/viewtopic.php?t=13481.
W praktyce na miejscu okazało się, że najlepszym wyborem był właśnie Cavtat Szukałem też noclegu w Mlini i Srebrno, ale naprwadę Cavtat jest w tym temacie jest bezkonkurecyjne. Wprawdzie jest 20 km od Dubrovnika, ale miejsce jest urokliwe. Polecam bo sprawdziłem...
Iras
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iras » 11.09.2006 16:55

Co do cen apartamentów to pod koniec sierpnia płaciliśmy 400 kun (1 noc) za dwie dwójki z łazienkami i kuchnią. Niestety przez roztargnienie nie zabrałem namiarów...Ale nie powinno być problemów z noclegiem.Pozdr.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 12.09.2006 07:15

mama_Kapiszonka napisał(a):Wróciliśmy własnie z tamtych cudnych regionów i z całą odpowiedzialnością mogę polecić malutką wieć STICOVICA, położoną za Zatonem Velikim i Malim. Do Dubrownika 8-10 minut jazdy samochodem - więcej czasu spędza się szukając miejsca na parkingu (i tu pozdrowienia dla właściciela JEDYNEGO oznakowanego samochodu CRO.PL - GETZA - ten sam dzień, ten sam parking - ale nie mieliśmy kartki na napisanie pozdrowień i wsunięcie za wycieraczkę).

My byliśmy w cudownei położonym, ale dość drogim apartamencie nad samym morzem, obok knajpek. Super właściciel - Mario. A to już linka ;-)
http://www.inet.hr/~mbonacic/

link nie działa :(
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone