Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Znowu Hvar ;-) - jakie plaże w Sveta Nedjelja?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Persa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Persa » 08.02.2009 22:50

Witam
Już prawie zarezerwowalam apartamenty po dlugich ( w tym roku) poszukiwaniach,mam tylko pytanko jak plaze w Sveta Njedjela?
Czytalam o tym,ze tam prawie tylko skaliste wybrzeze?
Czy sa male zwirowe zatoczki-taka jest na zdjeciu gospodarza domu,ale moze sie okazac,ze ona jest 100m od domu ;-)
Proszę o informaacje
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.02.2009 22:56

Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 08.02.2009 23:01

Zmieniłem temat z "Znowu Hvar - do znawców wyspy ;-) " na "Znowu Hvar ;-) - jakie plaże w Sveta Nedjelja?".

Punkt 2 regulaminu.

Pozdrav K
Persa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Persa » 08.02.2009 23:03

google hvar to juz tyle razy wbijalam,ze mi sie sni;-)
znalazlam ta S.Niedziele i w tym miejscu chce utwierdzic sie czy to dobry wybor,zwlaszcza,ze gdzies na forum wyczytalam o skalistym wybrzezu,stad pytanie? Jak plaze dla dzieci? Bo jedzie ich niezla gromadka;-)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.02.2009 23:13

Persa napisał(a):google hvar to juz tyle razy wbijalam,ze mi sie sni;-)
znalazlam ta S.Niedziele i w tym miejscu chce utwierdzic sie czy to dobry wybor,zwlaszcza,ze gdzies na forum wyczytalam o skalistym wybrzezu,stad pytanie? Jak plaze dla dzieci? Bo jedzie ich niezla gromadka;-)

Głównie skaliste , trochę zwirkowych też jest , ale trochę dalej :)
Ale nie wszystkie dzieci lubią piaszczyste :wink:
http://ihvar.cz/svetanedjelja/plaze.html
Pozdrav.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 10.02.2009 19:04

Do Persy !
Będąc w Pisaku na Rivierze Omiskiej zrobiliśmy sobie całodzienną wycieczkę na Hvar, aby osobiście sprawdzić Sv. Nedjelję. Miałam fantastyczny namiar na villę. Niestety po obejrzeniu plaż nie zdecydowaliśmy się spędzić tam wakacji. Sama wioska fajna, spokojna i dobrze dają zjeść w knajpach.
Plaże są małe, dość kamieniste, uważam, że nie dla małych dzieci. Ale to jest moje zdanie.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 10.02.2009 22:46

Rzeczywiście plaże są tam bardzo powiedziałabym skaliste /spróbuję odszukać zdjęcia i w najbliższym czasie niektóre Ci wkleję/. Jednak nieopodal Śv. Nedjelji znajduje się camping wydaje mi się, że Jagodna i tam jest dosyć łagodne zejście do wody.
Pływałam właśnie w tych okolicach pontonem i zdjęcia najczęściej robiłam z morza. Byłam pełna podziwu dla wspinających się po tych skałkach i skaczących wprost do wody... :papa:
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 11.02.2009 16:18

Persa napisał(a):Czy sa male zwirowe zatoczki-taka jest na zdjeciu gospodarza domu,ale moze sie okazac,ze ona jest 100m od domu ;-)
Proszę o informaacje

Witaj
otóż faktycznie miejscowość ta obfituje raczej w skaliste zejścia do wody. Natomiast główna plaża - położona na początku miejscowości (czyli najdalej od portu) jest cudowną plażą żwirkową w sam raz dla dzieci. Ale... bardzo obleganą z tego względu. Dlatego my wybieraliśmy raczej te skałki niż główną plażę. Cały problem polega więc na tym w której części Sv. Nedjelji masz kwaterę i jak wcześnie rano wstajecie będąc na wakacjach :lol: Pamiętaj, że miasteczko to dzieli się jakby na dwie części - starszą znacznie oddaloną od brzegu zamieszkałą przez miejscowych (tu jest sklep, kościół) i nowszą, z domami raczej na wynajem. Aby mieć miejsce na głównej plaży raczej należy wstawać wcześnie rano (tak przynajmniej było rok temu w sierpniu).
Jak Majeczka wspomniała alternatywą jest jeszcze plaża w Jagodnej, miejscowości oddalonej o dosłownie kilka km, ale z plażą suuuuper dla dzieci (i dla mnie :lol: ). Poszukaj na forum o Campie Lili, tam znajdziesz jej zdjęcia.
Pozdrawiam
P.S. Nie wiem jak to możliwe, że w tym roku tam nas nie będzie :?: :!:
Persa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Persa » 12.02.2009 14:41

Baardzo dziękuję za te informację.Ciągle się zastanawima czy zarezerwować tą upatrzoną kwaterę.Pooglądalam dokładnie zdjęcia miejscowości i inne apartamenty,odleglosci do morza rzedu 200-400 m(to dla nas dużo),no i miejscowosc rzeczywiscie skalistaa.
Jeśli to możliwe chetnie popatrze na zdjęcia,może wypatzrzę "nasz dom" ;-))
A może jeszcze troszkę poszukam czegos innego, wszak dopiero , albo już luty.Szukam od początku stycznia ;-)
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 12.02.2009 20:05

Persa napisał(a):Jeśli to możliwe chetnie popatrze na zdjęcia,może wypatzrzę "nasz dom" ;-))

może podaj stronkę tej kwaterki a ja postaram się ją zlokalizować w swojej pamięci?!
Raczej nie mamy zdjęć "miejscowości", chyba, że z góry, tzn. z drogi do jaskini, ale takie już są na cro.pl
Persa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Persa » 13.02.2009 09:38

Moze podam swoj meil
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
proszę o ew. zdjęcia na ten adres.
A co sądzicie o Brusje?
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 14.02.2009 16:33

Persa napisał(a):Moze podam swoj meil
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
proszę o ew. zdjęcia na ten adres.

Raptem dwa, ale poszły!

Pozdrawiamy
kwapior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwapior » 15.02.2009 11:34

Śv Nedjelia to rzeczywiście wspaniała miejscowość do wypoczynku lecz jeżeli chodzi o plaże z łagodnym zejściem do wody to o ile pamiętam jest tylko jedna bardzo fajna choć nie duża (na lewo od portu jakieś 500-700m).
Poza ta jedną plażą to same skały. Mimo wszystko ta miejscowość mnie zauroczyła, za kilka dni wstawię kilka zdjęć to może ci to coś pomoże.Jak juz ktoś napisał przed Sv Nedjelą jest miejscowośc Jagodna i tam jest rewelacyjna plaża tuż przy kempingu.
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 19.02.2009 20:57

Plaża "exotic beach"
Obrazek
Obrazek
w sezonie tłoczno ale warto. Cudowna woda i widoki.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone