Cześć. Wybieram się z rodzinką w lipcu na wyspę Hvar.Dwie dorosłe osoby dziecko i pies. Które z następujących miejscowości możecie polecić Zavala, Ivan Dolac, Sv.Nepija,Gromin Dolac?
Z góry dziękuje za info.
dea napisał(a):Czy ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki sugestie co do miejscowości?
Darek&Regina napisał(a):...Może to duże wymagania bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy.....
Piotrek_B napisał(a):Darek&Regina napisał(a):...Może to duże wymagania bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy.....
No niby poszły za ponad 100 czy nawet 200 ojro też są oferty.
Nie wiem gdzie szukałaś, że trafiłaś na takie bandyckie ceny.
Ja w prawdzie nie jestem od Hvaru ale wchodząc na stronę apartmani-hrvatska pierwsza z brzegu oferta Zavala za 50-55 ojro za 3 osoby w sezonie nie wydaje się być aż tak przerażająca (i nawet pieski przyjmują ).
Więcej namiarów (w tym strona na która się powołuję) jest TU
Darek&Regina napisał(a):Myślę, że Piotrek_B nie poczul się urażony.
Darek&Regina napisał(a):...bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy...
mirnie napisał(a):piesek 63 kg ..
Darek&Regina napisał(a):Ciągle szukam Hvar, Korcula, Peljesac.
Czego szukam : apartamentu pierwsze, drugie piętro z widokiem na morze o normalnym standarcie w takich miejscowościach jak Hvar, Stari Grad, Korcula, Orebic, Zavala i trudno mi uwierzyć w cenę do 60euro.
Jak już coś znajdę to przyziemie, albo cena powyżej 100euro, albo pies nie, albo domek na odludziu. Chociaż zaczynam zauważać, że w cenach coś drgneło w odwrotną stronę (chyba chętnych brak?), bo śledzę je już dość długo. Zaczynam spoglądać na Italy bo ceny tam zaczynają być konkurencyjne i to bardzo jeśli chodzi o zakwaterowanie, ale to nie ten klimat i widoków Chorwackich brak - tak za nimi tęsknię.
Lubimy te widoki, ustronne plaże, kulture, zabytki, spacery po porcie, wieczorne lody, wino na tarasie w oddali morze i iskierki domów usłanych w zatoczce..... . adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl