Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Hvar.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dea
Turysta
Wyspa Hvar.

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 27.01.2008 18:23

Cześć. Wybieram się z rodzinką w lipcu na wyspę Hvar.Dwie dorosłe osoby dziecko i pies. Które z następujących miejscowości możecie polecić Zavala, Ivan Dolac, Sv.Nepija,Gromin Dolac?
Z góry dziękuje za info.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2008 19:46

Poszukaj w wyszukiwarce - o Hvarze jest bardzo dużo na tym forum.
Np. pierwsze z brzegu:
1) relacja z Hvaru
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=125 ... sc&start=0
2) kilka zdjęć
forum/viewtopic.php?t=17394&highlight
3) coś o Zavali
forum/viewtopic.php?t=17591&highlight
4) forum/viewtopic.php?t=16964&highlight
itd :wink:
dea
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 27.01.2008 20:34

dzięki bardzo za linki extra :lol:
dea
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 27.01.2008 21:04

Czy ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki sugestie co do miejscowości?
Darek&Regina
Podróżnik
Wyspa Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 27.01.2008 21:17

dea napisał(a):Czy ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki sugestie co do miejscowości?

Też szukam czegoś na hvarze dla 2+1bobas lat 15 + pies 10letni obieżyświat york. Szukam, szukam i nic nie mogę sensownego znaleźć w cenie do 60E. Chodzi o coś normalnego cywilizowanego tzn. sypialnia pokój dzienny z aneksem kuchennym tv, gdzie ulokuje bobasa i balkon z widokiem na morze .
Może to duże wymagania bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy..... W ciemno nie mam odwagi byliśmy już na Ciovo, Pagu i ceny jeszcze w zeszłym roku były jakieś normalne tzn 2005r Ciovo 30E, 2007r. Pag 35Euro za naprawdę dobry standart. :lol: Nadmieniam, że chodzi o pierwsze dwa tygodnie lipca :roll:
Użytkownik usunięty
Re: Wyspa Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2008 21:45

Darek&Regina napisał(a):...Może to duże wymagania bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy.....

No niby poszły :wink: za ponad 100 czy nawet 200 ojro też są oferty.
Nie wiem gdzie szukałaś, że trafiłaś na takie bandyckie ceny.
Ja w prawdzie nie jestem od Hvaru ale wchodząc na stronę apartmani-hrvatska pierwsza z brzegu oferta Zavala za 50-55 ojro za 3 osoby w sezonie nie wydaje się być aż tak przerażająca (i nawet pieski przyjmują :wink: ).
Więcej namiarów (w tym strona na która się powołuję) jest TU
:papa:
dea
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 27.01.2008 21:47

My próbujemy znalezc jakies cenne wskazówki od doświadczonych forumowiczow, ale jesli nic z tego nie wyjdzie jedziemy jak zazwyczaj ... tzn w ciemno. Nasz pies też obiezyswiat :-) tyle, ze waga ciężka ... fila brasileiro (63 kg = cała pojemność bagażnika). Dwa lata temu byliśmy w Jordanowie i zaliczyliśmy Krk. W tym roku przymierzamy się do wakacji w południowej części Chorwacji. Dzięki forumowiczom obieramy kierunek Hvar, ale wciąż szukamy konkretnego miejsca
Darek&Regina
Podróżnik
Re: Wyspa Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 27.01.2008 22:05

Piotrek_B napisał(a):
Darek&Regina napisał(a):...Może to duże wymagania bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy.....

No niby poszły :wink: za ponad 100 czy nawet 200 ojro też są oferty.
Nie wiem gdzie szukałaś, że trafiłaś na takie bandyckie ceny.
Ja w prawdzie nie jestem od Hvaru ale wchodząc na stronę apartmani-hrvatska pierwsza z brzegu oferta Zavala za 50-55 ojro za 3 osoby w sezonie nie wydaje się być aż tak przerażająca (i nawet pieski przyjmują :wink: ).
Więcej namiarów (w tym strona na która się powołuję) jest TU

Nie interesuje mnie pierwsza lepsza oferta bo wakację to wakacje są raz na rok a czasem co drugi rok. Nie szukam willi z basenem, lecz normalnego schludnego normalnego apartamentu normalnie urządzonego nie w stylu okresu międzywojennego i nie typu leśniczówka 5km od najbliższych zabudowań. Lubimy wieczorem gdzieś wpadnąć na lody między ludzi, a wdzień plaża + zwiedzanie, jesteśmy aktywnymi wczasowiczami. I ciągle szukamy tego :roll: na wakacje - udane wakacje.
Chodzi nam po głowie Hvar, Plejsać po prostu szukamy, szukamy..... już miesiąc. :roll:
dea
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 27.01.2008 22:15

Dokładnie jesteśmy tego samego zdania co do wakacji. Wakacje chcemy mieć super żeby mieć co wspominać. :lol:
Darek&Regina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 27.01.2008 22:20

Myślę, że Piotrek_B nie poczul się urażony. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2008 16:56

Darek&Regina napisał(a):Myślę, że Piotrek_B nie poczul się urażony. :papa:

Nie mam powodu :wink:
Natomiast małe wyjaśnienie: moje stwierdzenie "piewsze z brzegu" nie dotyczyło dosłownie tego, że taki lokal należy wziąć tylko, że otwierając pierwszą z brzegu ofertę można zobaczyć, że ceny wcale nie są takie kosmiczne, bo jak sama napisałaś:
Darek&Regina napisał(a):...bo ceny bardzo poszły chyba w górę 100E, 120E pomocy...

Darek&Regina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 28.01.2008 19:20

Ciągle szukam Hvar, Korcula, Peljesac.
Czego szukam : apartamentu pierwsze, drugie piętro z widokiem na morze o normalnym standarcie w takich miejscowościach jak Hvar, Stari Grad, Korcula, Orebic, Zavala i trudno mi uwierzyć w cenę do 60euro.
Jak już coś znajdę to przyziemie, albo cena powyżej 100euro, albo pies nie, albo domek na odludziu. Chociaż zaczynam zauważać, że w cenach coś drgneło w odwrotną stronę (chyba chętnych brak?), bo śledzę je już dość długo. Zaczynam spoglądać na Italy bo ceny tam zaczynają być konkurencyjne i to bardzo jeśli chodzi o zakwaterowanie, ale to nie ten klimat i widoków Chorwackich brak - tak za nimi tęsknię.
Lubimy te widoki, ustronne plaże, kulture, zabytki, spacery po porcie, wieczorne lody, wino na tarasie w oddali morze i iskierki domów usłanych w zatoczce..... . adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 28.01.2008 21:25

piesek 63 kg .. :!:
Darek&Regina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek&Regina » 28.01.2008 22:21

mirnie napisał(a):piesek 63 kg .. :!:

:lol: Nie piesek york 3,5kg wagi. Bardzo ułożony 10letni, służy za atrakcję okoliczną i to bez pobierania z naszej strony opłat :P
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.01.2008 12:30

Darek&Regina napisał(a):Ciągle szukam Hvar, Korcula, Peljesac.
Czego szukam : apartamentu pierwsze, drugie piętro z widokiem na morze o normalnym standarcie w takich miejscowościach jak Hvar, Stari Grad, Korcula, Orebic, Zavala i trudno mi uwierzyć w cenę do 60euro.
Jak już coś znajdę to przyziemie, albo cena powyżej 100euro, albo pies nie, albo domek na odludziu. Chociaż zaczynam zauważać, że w cenach coś drgneło w odwrotną stronę (chyba chętnych brak?), bo śledzę je już dość długo. Zaczynam spoglądać na Italy bo ceny tam zaczynają być konkurencyjne i to bardzo jeśli chodzi o zakwaterowanie, ale to nie ten klimat i widoków Chorwackich brak - tak za nimi tęsknię.
Lubimy te widoki, ustronne plaże, kulture, zabytki, spacery po porcie, wieczorne lody, wino na tarasie w oddali morze i iskierki domów usłanych w zatoczce..... . adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

http://www.hvar.hr/ivankovic/hrv/index.htm
http://spila.hr/index3.html To dwa domy nad samym morzem bardzo ładne apartamenty i sympatyczni wlasciciele.Ivan Dolac Hwar
:D :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone