Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ślub cywilny w Chorwacji.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michal peplinski
Plażowicz
Ślub cywilny w Chorwacji.

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal peplinski » 20.12.2005 10:38

Witam wszystkich forumowiczów!

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w uzyskaniu informacji na temat realnej możliwości zorganizowania ślubu cywilnego w Chorwacji w czerwcu/lipcu 2006?

Planuję z moją narzeczoną pobrać się cywilnie podczas naszego pobytu w Chorwacji. :D

Czy ktos z Was miał może do czynienia z takim ślubem i wie jak zabrać się za jego organizację?

Będę dozgonnie wdzięczny za wszelkie podpowiedzi :-)

Pozdrawiam
Michał
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 20.12.2005 11:23

...witaj Michal
jusz zorganizowale 17 takich slubow w Omisu, Podstrani, Korculi itd..
dla par Pol-Chorwackich ale i dla par z Polski.
Taki slub mozna zorganizowac w Omisu w ciagu kilka dni. Tylko potrzebuje wasze akty urodzin oraz zaszwiadczenia waszego urzendu stanu ciwilnego ze jestescie w stanie wolnim i ze niema rzadnich prawnich prziczin dla ktorich nie mozecie sie pobrac z agranica. Oprucz tego potrzebuje kserokopie paszportow was i swiadkow
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 20.12.2005 12:13

Drogi Leonie a może przypadkiem wiesz czy zorganizowanie ślubu kościelnego jest równie możliwe czy to już większy problem?? (cywilny już mam) :)
A może to całkiem nierealne marzenie?
artur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur » 20.12.2005 12:30

wITAM
Dołaczam sie do pytania o slub koscielny z góry dziekuje Leonowi za odpowiec
michal peplinski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal peplinski » 20.12.2005 15:00

Leon napisał(a):...witaj Michal
jusz zorganizowale 17 takich slubow w Omisu, Podstrani, Korculi itd..
dla par Pol-Chorwackich ale i dla par z Polski.
Taki slub mozna zorganizowac w Omisu w ciagu kilka dni. Tylko potrzebuje wasze akty urodzin oraz zaszwiadczenia waszego urzendu stanu ciwilnego ze jestescie w stanie wolnim i ze niema rzadnich prawnich prziczin dla ktorich nie mozecie sie pobrac z agranica. Oprucz tego potrzebuje kserokopie paszportow was i swiadkow

Dziękuję Ci bardzo za informacje Leon! :D

Mam jeszcze parę pytań:
1) Czy można wziąć urzędników za świadków - będę jechał do Chorwacji tylko z moja narzeczoną :)

2) Ile kosztuje taki ślub cywilny i czy trzeba zatrudniać tłumacza przysięgłego?

3) Czy zaświadczenia z polskich urzędów trzeba tłumaczyć na chorwacki?

Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam
Michał
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 20.12.2005 17:46

A jak nic z tego nie wyjdzie ze wzgledu na za duże problemy organizacyjne - zawsze można przynajmniej jechać w podróż poślubną po Chorwacji ;))). Ten wariant tez jest cudowny :).
Byłam tak to wiem jak jest super ..... zabierasz kase z wesela .... jadasz po knajpach i nie interesujesz się jednym euro w prawo czy w lewo, przebierasz w pierwszym sorcie kwater bo nie wypada przeciez mieszkać inaczej jak z dużym łóżkiem :))) Potem wycieczka statkiem i jest ..... wspaniale :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 20.12.2005 22:33

Szwiatkowie moga bic chorwaci ale nie urzednici z urzendu stanu ciwilnego.
Papiery ja tlumacze na chorwacki oraz jestem tlumaczem na ceremonii
Czyli tlumacz jest potrzebni
Koszt w zaleznosci od miejscowosci cca 200Euro
michal peplinski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal peplinski » 22.12.2005 14:45

Leon napisał(a):Szwiatkowie moga bic chorwaci ale nie urzednici z urzendu stanu ciwilnego.
Papiery ja tlumacze na chorwacki oraz jestem tlumaczem na ceremonii
Czyli tlumacz jest potrzebni
Koszt w zaleznosci od miejscowosci cca 200Euro

Leonie,

czy bylbys w stanie zorganizowac taki slub dla mnie w czerwcu lub lipcu 2006 w Splicie?

Jezeli tak, to jaki bylby calkowity koszt takiego slubu (z Twoim honorarium)? Mam na mysli sam slub cywilny + wszelkie oplaty?

Pozdrawiam
Michal
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 29.12.2005 09:20

Witajcie :lol:
rzadko juz wpadam na forum ,ale sledze od czasu do czasu co sie tu dzieje i musz e przyznac ,ze przeczytawszy post michala szczęka mi opadła :lol: :lol: :lol:
mniamniuśny pomysl ! aż załuje , że ja juz tych ......lat po śłubie :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam S3
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 29.12.2005 09:46

...Michal W nowim roku napisz do mnie na e-mail i ci wszistko opisze. Leon
Mithrandir
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mithrandir » 03.01.2006 22:25

Drogi Leonie!
Podobnie jak Michał, mam zamiar wziąć ze swoją narzeczoną ślub cywilny w Chorwacji w tym roku (najprawdopodobniej w sierpniu). I zastanawiam sie nad skorzystaniem z twojej pomocy...
Jeżeli chciałbyś mi pomóc to zapraszam na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
michal peplinski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal peplinski » 04.01.2006 11:51

Leon napisał(a):...Michal W nowim roku napisz do mnie na e-mail i ci wszistko opisze. Leon

Czesc Leon!

Skontaktuj sie ze mna na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ja probowalem wyslac Tobie maila, ale otrzymalem informacje, ze mail nie dotarl do Ciebie!

Prosze o kontakt.

Dziekuje i pozdrawiam
Michal
michal peplinski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal peplinski » 09.01.2006 09:52

Mithrandir napisał(a):Drogi Leonie!
Podobnie jak Michał, mam zamiar wziąć ze swoją narzeczoną ślub cywilny w Chorwacji w tym roku (najprawdopodobniej w sierpniu). I zastanawiam sie nad skorzystaniem z twojej pomocy...
Jeżeli chciałbyś mi pomóc to zapraszam na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam

Cześć Mithrandir!

Czy wybrałeś juz może miejscowość, w której chcesz wziąć ślub ze swoją narzeczoną?

Pozdrawiam
Michał
Iwonaq
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwonaq » 08.04.2009 15:49

Witaj Leonie,
Jestem ciekawa, czy temat nadal jest aktualny.
Jestem zainteresowana zorganizowaniem ślubu cywilnego w Chorwacji - najchętniej na jachcie.
Jeśli mógłbyś mi pomóc skontaktuj się proszę ze mną mailowo: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Iwona
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 15.04.2009 14:52

Nie ukrywam, że od jakiegoś czasu usiłuję skontaktować się z Leonem w tej sprawie i niestety nie mam sukcesu. Może ten temat Leon zauważy i jakoś się odezwie. Dołączam się więc do prośby. Leonie jeżeli mógłbyś, bardzo Cię proszę o kontakt na mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Będę niezmiernie wdzięczna.
Pozdrav 8)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko