Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy polecacie Rabac na Istrii?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 29.12.2007 23:32

Wybieram się po raz pierwszy do Cro czy polecacie tą miejscowość a może jeszcze inne propozycje. Wskażcie jakieś dobre kwatery - będę wdzięczny.
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 30.12.2007 00:21

Jeżeli lubisz tłumy to tak - jest to miejscowość typu np Międzyzdroje.
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 30.12.2007 16:46

Czytałem w necie że wschodnie wybrzeże Istrii jest mniej zatłoczone niż zachodnie. Chciałbym wybrać się na początku lipca czy rzeczywiście są takie tłumy jak piszesz. Napisz proszę jak byłeś jaka jest plaża. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2007 20:22

Plaże w Rabacu sa całkiem przyjemne - nie razi tak bardzo betonowa wylewka jak w innych rejonach Istrii.
Kilka zdjęć z plaż Rabacu znajdziesz TU.
A co do dzikich tłumów na Istrii to szczyt przypada na I połowe sierpnia kiedy Włosi mają wakacje. Na początku lipca (tak jak planujesz) nie powinno być jeszcze tak źle :lol:
A dodatkowo jest to niezłe miejsce jako baza wypadowa po Istrii lub chociażby na sąsiedni Cres - blisko Rabacu jest Brestova, skąd odpływają promy na Cres.
Pozdrav :papa:
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 02.01.2008 21:55

A czy mógłbyś podać namiary na kwaterę gdzie mógłym ją zarezerować.
Censor a może zaproponujesz mi inną miejscowość na Istrii, którą polecasz. Będe wdzięczny
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2008 17:29

sas napisał(a):A czy mógłbyś podać namiary na kwaterę gdzie mógłym ją zarezerować.

Coś znajdziesz tu: www.link usunięty na życzenie włściciela strony docelowej.com/destObjekti.aspx?d=RB&TipSJ=AP&j=ENG
lub tu: www.domy-letniskowe.com/domy_letniskowe ... 4488#preis
Możesz tez poszukać na ogólnej stronie z namiarami na Istrii:
www.istra.com lub www.fioretours.com
ale.....ceny raczej do przyjaznych dla kieszeni nie należą bo to Istria
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 03.01.2008 19:09

Jak już pisałem Rabac to takie Międzyzdroje tylko, że bardziej zatłoczone i nastawione tylko na turystów.
Poniżej masz przyklad jak to wygląda.
Obrazek
Obrazek
Ale jak i w Międzyzdrojach tak w Rabacu w sezonie jest komplet, widocznie są tacy co to lubią.
Ja wolę ciszę i spokój i na Istrii polecam Ravni (byłem, sprawdziłem) - cisza i spokój.

P.S.

W Rawni też jest osedle domków turystycznych (za wioską) - nie polecam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.01.2008 19:19

censor napisał(a):Jak już pisałem Rabac to takie Międzyzdroje tylko, że bardziej zatłoczone i nastawione tylko na turystów.
Poniżej masz przyklad jak to wygląda.
Obrazek
Obrazek
Ale jak i w Międzyzdrojach tak w Rabacu w sezonie jest komplet, widocznie są tacy co to lubią.
Ja wolę ciszę i spokój i na Istrii polecam Ravni (byłem, sprawdziłem) - cisza i spokój.

P.S.

W Rawni też jest osedle domków turystycznych (za wioską) - nie polecam.

Czy Rovinji ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2008 19:43

FUX napisał(a):...Czy Rovinji ?

Na Istrii jest i to i to :wink:
Ravni jest k. Labin
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2008 21:27

Ciekawe to Ravni :wink: i Skitaca :lol:

Obrazek

Na stronie w opisie jest błąd - Skitaca nie jest najwyższą górą na Istrii, najwyższy jest Vojak 1401 m.n.p.m. w masywie górskim Učka
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.01.2008 22:17

Piotrek_B napisał(a):
FUX napisał(a):...Czy Rovinji ?

Na Istrii jest i to i to :wink:
Ravni jest k. Labin

Wreszcie ktoś, jak mniemam, doprecyzował...
:mrgreen:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 04.01.2008 17:20

Piotrek_B napisał(a):Plaże w Rabacu sa całkiem przyjemne - nie razi tak bardzo betonowa wylewka jak w innych rejonach Istrii.
Kilka zdjęć z plaż Rabacu znajdziesz TU.
A co do dzikich tłumów na Istrii to szczyt przypada na I połowe sierpnia kiedy Włosi mają wakacje. Na początku lipca (tak jak planujesz) nie powinno być jeszcze tak źle :lol:
A dodatkowo jest to niezłe miejsce jako baza wypadowa po Istrii lub chociażby na sąsiedni Cres - blisko Rabacu jest Brestova, skąd odpływają promy na Cres.
Pozdrav :papa:

Potwierdzam całkowicie. Odwiedziłem Rabać w ubiegłym roku podczas lipcowego pobytu na Istrii i uznałem to miejsce za jedno z lepszych do wypoczynku na Istrii. Atutem jest naturalna plaża (wyjątek na Istrii) i tarasowa zabudowa - każdy apartman z widokiem na morze. I jako baza wypadowa jest też świetnie położona. A żeby coś fajnego zobaczyć to daleko jechać nie trzeba - pobliski Labin to prawdziwa perełka. Poza tym w Rabaczu nie powinno być problemu ze znalezieniem kwatery bo to jest miejscowość w 100% nastawiona na turystykę - prawie każdy tamtejszy dom ma charakter "letniskowy".
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 04.01.2008 18:28

profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 04.01.2008 19:46

Byłem w Rabacu dwa lata temu w lipcu (do połowy miesiąca) tłoku nie było miejscowość fajna i dobra baza do wycieczek po całej Istrii. Apartamenty są w dużym wyborze tylko te najwyżej położone mają minus - trzba długo wracać z plaży
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.01.2008 21:52

Na wschodnim wybrzeżu Istrii najlepszy jest Rat Prtlog :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone