Promajna
napisał(a) Kowal38 » 22.03.2008 05:12
Cześć , byłem w Promajnej dwukrotnie , przełom sierpnia i września 2007 i w połowie sierpnia 2006.
Samochód w celu poszukiwania kwater najlepiej zaparkować przy Konzumie(duży parking) który otworzyli w zeszłym roku.
Jeżdżę zawsze " w ciemno" i nigdy nie było problemów ze znalezieniem kwater , fakt że po przyjeździe poświęcam na to 1-2 godziny , co może być problemem dla rodzinki z małymi dziećmi.
co do cen to w zeszłym roku płaciliśmy 60 euro za 4 osoby przez pierwsze 10dni (apartament full wypas 20m od morza za pocztą w kierunku przystani) pozostałe 4 dni 10 euro za dwie osoby , warunki również super, tylko że troszeczkę wyżej ze 100-150 m do morza.
W 2006 roku w połowie sierpnia za 10 osób płaciliśmy 100 euro, całe dwa tygodnie (przed pocztą uliczka dla pieszych w stronę Bratusia) ze 100m do morza.
Nie wiem czy ceny w tym roku pójdą w góre , ale jestem przekonany że w tym terminie spokojnie znajdziecie apartman w przedziale 10-20 euro od osoby!
Po przyjeździe należy rozprostować kości, odpalić ze dwa browary , zapalić papieroska, no i niestety tą godzinkę czy dwie poświęcić na spokojnie, w celu znalezienia tej odpowiedniej!
ps: ja też wyjeżdżam 13-tego czerwca ale jade przez Bośnię do Czarnogóry na dwa trzy dni ( Durmitor ,kanion Tary,Pivy, może rafting) a póżniej na pozostałe 10 do Chorwacji poniżej Dubrownika (prawdopodobnie Zupa Dubrovacka lub Cavtat), bo na Riwierze Makarskiej byłem cztery lata pod rząd i troszkę mi sie obiła, ale z pewnością w następne wakacje tam wrócę!
Pozdrawiam!