joajer napisał(a):Witam, zapewne niejeden turysta resztką sił dojedzie do Plitvic i chętnie by padł w wyrko. Gdzie najlepiej się przespać, w jakim standardzie i za jakie pieniądze?
Aglaia napisał(a):Spaliśmy na campingu z tego co pamiętam był to jeden z droższych campów w Chorwacji - chyba około 18 euro za dobę (2 osoby+auto+namiot) .
agus512 napisał(a):Ja szczerze nie polecam spania w Plitvicach. Jest to miejscowość oblegana przez turystów i ceny spania nie są tanie. Ja będąc 2 lata temu w Cro wyjechałam rano aby ok. południa być na miejscu i spokojnie sobie wszystko pooglądać, a później jechać dalej. Niestety po drodze były korki jak to w Chorwacji i w Plitvicach byliśmy przed 15(trochę nie zgodne z planem). Wybraliśmy najkrótszą trasę aby choś trochę zobaczyć. Wsiedliśmy w autobus, gdy wysiedliśmy cały czas nas dziwiło że wszyscy idą w przeciwnym kierunku do nas. Gdy wyszliśmy, okazało się że nie dość że szliśmy pod prąd to jeszcze najdłuższą trasą(jak to Polacy, heh). Zjedliśmy kurczaa z rożna na miejscu, wsiedliśmy w autko i jechliśmy dalej. Po paru godziach zrobiliśmy kilko godzinny postój no i heja dalej. Także jak widzisz nam się udało bez spania, a z dalszą drogą nie było problemów. Myślę że to opcja dla wytrzymałych oraz dla tych którzy zbytnio pieniędzmi nie szastają. Oczywiście nie kosztuje to majątek. My też na początku planowaliśmy odpocząć w Plitvicach, jednak pokonanie takiej trasy dało nam niezłego kopa. Jeśli jednak koniecznie chces się przespać to chyba lepiej pojechać kilka kilometrów za plitvice i tam gdzieś znaleźć na pewno tańsze zakwaterowanie:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne