Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mimice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
konflo
Podróżnik
Mimice

Nieprzeczytany postnapisał(a) konflo » 02.06.2007 12:51

Witam serdecznie wszystkich.
Dopiero co zalogowałem sie na tutejszej grupie.Kilka dni czytania wertowania historii forum.Zalogowałem sie bo mam pytanie.
W sierpniu wyjezdzam z rodzinką właśnie do Mimic.Dowiedzialem sie ze jest tam spokojnie urokliwie itp itd.Poprostu pieknie jak to w całej Chorwacji pewnie.
Będąc w Mimicach co warto zobaczyc w okolicach?Gdzie podjechac , pozachwycac sie innymi miejscami?Ktore plaze warto zobaczyc itp.
Prosze o pomoc.Dziekuje i pozdrawiam
mumin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumin » 08.06.2007 12:15

Ja byłam w mimicach rok temu. jezdzilismy do Omisza, Makarskiej, Splitu i Trogiru. Znajomi, którzy byli z nami, wybrali się także do Dubrownika i Medżugorii. Bardzo polecam wakacje w Mimicach, są tam piękne widoczki. Pozdrawiam
skklub
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skklub » 10.06.2007 22:38

Witam !!!

Byłem w Mimicach lub Medici (sąsiednia wioska) kilka razy. Miejscowość bardzo cicha w Medici jest nawet kameralna plaża na którą przychodzą tylko okoliczni bywalcy pensjonatów. Jeżeli lubisz spokój i ciszę to na pewno dobry wybór. Mimice to dobry punkt wypadowy w Dalmacji. Jeżeli lubisz zwiedzać to warto pojechać do Dubrownika, Orebicza i na Korczulę. 30.06 na Korczuli jest festyn, dokładnie nie pamiętam czego ma dotyczyć ale jest parada "przebierańców" fajna imprezka i warto w niej wziąć udział. Wracając z południa Dalmacji w Stonie można kupić świeże małże i krewetki. Nie zapomnij tylko wziąć przepisu na małże. Jak ktoś nie jadł to polecam. Przyrządzenie jest bardzo proste a smak niesamowity.
Kierując się na północ koniecznie trzeba zobaczyć Omis (10 km), Split, Trogir. 10 km od Splitu jest fajny zamek w miejscowości Klis i ruiny rzymskiego miasteczka Salona. Będąc w Mimicach można pojechać do NPK Krka. Jeżeli chcesz zobaczyć fotki to skocz na stronę http://www.skklub.republika.pl tam znajdziesz opis ciekawych miejsc i tak jak pisałem fotki z pobytu w Cro.
Z Mimic jest też blisko do Bośni a w niej do Medugorie. Jak lubisz zwiedzać takie miejsca. Musisz wyjechać tylko w miarę z rana, żeby na miejscu jak najwięcej czasu przeznaczyć na zwiedzanie. My pojechaliśmy około południa i niewiele można było już zobaczyć.

Tak jak pisałem Mimice to dobry punkt do zwiedzania Dalmacji.

Pozdrawiam i życzę miłych wakacji w przepięknej Chorwacji.
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 22.06.2007 15:38

a czy jakies namiary na kwatery w Mimicach badz Medici moge prosic na priva (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)? bede wdzieczny.

Pozdrawiam,
MR
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 03.07.2007 20:28

jak chcesz namiar na fajną kwatere pisz na :
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne