Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lodowka samochodowa 12V a strata paliwa?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Blady82
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blady82 » 10.07.2007 16:09

Witam za pare dni wyjazd wiec przygotowania ida pelna para udalo mi sie pozyczyc od kolegi lodowka samochodowa pod zapalniczke i teraz kieruje moje pytaie do tych co maja juz takie urzadzenie...
Czy pobor mocy jest jakis znaczacy ?Czy odbija sie to na wiekszym spalaniu ?Jesli tak to o ile takie spalanie moze zwiekszyc sie na 100km
Nie pomyslalem o tym wczesniej i nie mam zielonego pojecia jak wlasnie ta strata paliwa wyglada a przyznam ze autko moje troche pali(benzyna) + klimatyzacja i jeszcze ma dojsc ta lodowka..Czy to bedzie odczuwalne?Czy lepiej nie zawracac glowy i wiazc lodowke na wklady
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 10.07.2007 16:49

Spokojnie! Takie lodówki zwykle mają moc 40-60W, co można porównać do jednej żarówki światła mijania (60W).
Nawet tego nie odczujesz.

PozdraV
J.
Blady82
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blady82 » 10.07.2007 17:02

dzieki bo troche mnie tu nastrasszyli :D
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 10.07.2007 17:27

Radio samochodowe pobiera pzreważnie wiecej zależy jeszcze jak głośno gra. wyłącz radio, śpiewaj przez droge i bilans paliwa bedzie taki sam :lol:
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 10.07.2007 17:35

Tygrys napisał(a):Radio samochodowe pobiera pzreważnie wiecej zależy jeszcze jak głośno gra. wyłącz radio, śpiewaj przez droge i bilans paliwa bedzie taki sam :lol:

Dobrze że ja nie wpadłem na taki pomysł bo gdybym zaczął śpiewać to moja żona wysiadła by po paru kilometrach :)))

Pzdr
Tomek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 10.07.2007 17:41

Tomek napisał(a):Dobrze że ja nie wpadłem na taki pomysł bo gdybym zaczął śpiewać to moja żona wysiadła by po paru kilometrach :)))

Pzdr
Tomek

Jak w tym przysłowiu o babie, wozie i koniach :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.07.2007 17:46

Tomek napisał(a):
Tygrys napisał(a):Radio samochodowe pobiera pzreważnie wiecej zależy jeszcze jak głośno gra. wyłącz radio, śpiewaj przez droge i bilans paliwa bedzie taki sam :lol:

Dobrze że ja nie wpadłem na taki pomysł bo gdybym zaczął śpiewać to moja żona wysiadła by po paru kilometrach :)))

Pzdr
Tomek

Miałbyś oszczędności na paliwie--auto lżejsze.

Ps dzisiaj miałem klienta, który ważył uchwyty rowerowe, sprawdzał, który lżejszy---auto mniej spali :D :D
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 10.07.2007 17:50

A tak właściwie to po co lodówka? Co kawałek jest stacja benzynowa i można kupić zimne napoje, a w klimatyzowanym aucie i tak nie nagrzewają się szybko.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 10.07.2007 18:01

Piots napisał(a):A tak właściwie to po co lodówka? Co kawałek jest stacja benzynowa i można kupić zimne napoje, a w klimatyzowanym aucie i tak nie nagrzewają się szybko.

A jedzonko to przewozisz w foliowych woreczkach :?: 8O i najlepiej włóz to jeszcze do boksu. Po dotarciu na miejsce będziesz miał jak z grila :lol:
Ostatnio edytowano 10.07.2007 18:06 przez Guzior, łącznie edytowano 1 raz
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 10.07.2007 18:04

Piots napisał(a):A tak właściwie to po co lodówka? Co kawałek jest stacja benzynowa i można kupić zimne napoje, a w klimatyzowanym aucie i tak nie nagrzewają się szybko.

Bo widzisz ja jestem twardy !!! Jak ruszę w Gdańsku to na pierwszy postój staję dopiero w Cieszynie :)

Pzdr
Tomek

PS. Tak na poważnie to czasami przydaje się później na kampie...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 10.07.2007 18:07

Polecam artykuł w tygodniku Motor. 3-4 tygodnie temu opisywali zalety i wady turystycznych lodówek. Praktycznie każda lodówka miała temperaturę, 10-12 stopni mniejszą od otoczenia, a producenci deklarowali 20 Stopni różnicy! Nawet najlepsze firmy nie mogły zejść poniżej 12 stopni. Prócz tego, że kiepsko chłodziły to były jeszcze bardzo głośne, a ta przyjemność kosztowała powyżej 200zł. :!:
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 10.07.2007 18:08

Tomek napisał(a):

Bo widzisz ja jestem twardy !!! Jak ruszę w Gdańsku to na pierwszy postój staję dopiero w Cieszynie :)

Pzdr
Tomek

Fakt, o kampie nie pomyślałem :)
A pytałem serio, bo miałem ostatnio okazję kupić naprawdę tanio bardzo dobrą lodóweczkę, ale stwierdziłem, że w sumie to na nic mi sie nie przyda.

Guzior: Nie woże, jedzonka.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 10.07.2007 18:21

Piots napisał(a):
Tomek napisał(a):

Pzdr
Tomek

Fakt, o kampie nie pomyślałem :)
A pytałem serio, bo miałem ostatnio okazję kupić naprawdę tanio bardzo dobrą lodóweczkę, ale stwierdziłem, że w sumie to na nic mi sie nie przyda.

Guzior: Nie woże, jedzonka.

Za to ja nie wożę picia :lol:
Mietek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 10.07.2007 18:45

Twardy i pierwszy postój w Cieszynie ?. Twardziele jadą bez postoju do Dubrownika :lol:
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 10.07.2007 21:50

Mietek napisał(a):Twardy i pierwszy postój w Cieszynie ?. Twardziele jadą bez postoju do Dubrownika :lol:

Qrcze - popracuję nad tym !!!

Szkoda że nie w tym roku - w niedzielę ruszam na Cres :)

Pzdr
Tomek
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone