Proszę doświadczonych CROmaniaków o rady na nocną jazdę (wyjazd ok. 18.00). Jak nie zasnąć? Co pić (redbulla, kawę ?) Gdzie jest dobry parking w Austrii do małego "kimanka"?
A może wyjechać o 3.00 rano?
pepe1969 napisał(a):Proszę doświadczonych CROmaniaków o rady na nocną jazdę (wyjazd ok. 18.00). Jak nie zasnąć? Co pić (redbulla, kawę ?) Gdzie jest dobry parking w Austrii do małego "kimanka"?
pepe1969 napisał(a):Proszę doświadczonych CROmaniaków o rady na nocną jazdę (wyjazd ok. 18.00). Jak nie zasnąć? Co pić (redbulla, kawę ?) Gdzie jest dobry parking w Austrii do małego "kimanka"?
Jacunio napisał(a):A ja jeszcze słyszałem od zawodowców taką radę...
zawodowiec napisał(a):(...)Z Lodzi zawsze rozkladamy jazde na 2 dni, ciagniemy od rana do ok. 2-3 w nocy (oboje kierowcy), spanko na Wegrzech. Jak na Zagrzeb to nad Balatonem, jak przez BiH to tuz przed granica HR. Na ciagniecie w 1 dzien szkoda zdrowia, na szukanie kampu/motelu szkoda czasu i kasy (to nasze zdanie, dla kazdego moze byc dobre co innego ). Po calym dniu jazdy te 5 godzin w skodzince spie jak kamien i rano jestem gotowy do jazdy przez rozpalone Balkany, chociaz bez klimy.
(...)
Moje sposoby na zmeczenie to w miare mozliwosci czeste postoje, zimna woda, zimna kawa w puszkach i red bull, zucie gumy, ostry rock i metal do sluchania. Z Anglii jezdzilem w roznych porach roku ale nawet zima jade z wlaczonym zimnym nawiewem, okutany pod szyje, bo inaczej bym usnal.(...)
FUX napisał(a):A dokąd jedziesz z Chorzowa?
Czy jeździsz (jeżdziłeś) nocami?
Ile lat masz prawo jazdy, ile km w życiu przejechałeś?
Czy masz doświadczenie w jeździe po autostradach i krętych, górskich drogach?
Czy masz dobry wzrok?
Czy jedziesz z przyczepą lub bagażnikiem dachowym?
Czy możesz pochylić w samochodzie siedzenie?
W ile osób jedziesz?
Te pytania mogę mnożyć. Jak odpiszesz, łatwiej będzie mi Tobie coś podpowiedzieć.
pepe1969 napisał(a):FUX napisał(a):A dokąd jedziesz z Chorzowa?
Czy jeździsz (jeżdziłeś) nocami?
Ile lat masz prawo jazdy, ile km w życiu przejechałeś?
Czy masz doświadczenie w jeździe po autostradach i krętych, górskich drogach?
Czy masz dobry wzrok?
Czy jedziesz z przyczepą lub bagażnikiem dachowym?
Czy możesz pochylić w samochodzie siedzenie?
W ile osób jedziesz?
Te pytania mogę mnożyć. Jak odpiszesz, łatwiej będzie mi Tobie coś podpowiedzieć.
Już Ci odpowiadam:
Jadę do Omisza.
Nocami nie jeździłem.
Prawo jazdy mam 17 lat, przejechałem ok. 150.000 km
Często jadę autostradą i po górach.
Mam dobry wzrok, gorzej z żoną
Jadę bez przyczepy i bez dachowego
Siedzenia raczej nie pochylę
Jedziemy dwoma samochodami (7 osób, 3 kierowców)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi