Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hotele

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szakal36
Croentuzjasta
Hotele

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 04.02.2011 21:26

Witam serdecznie. Długo się zastanawiałem czy podjąć ten temat, aż w końcu się zdecydowałem. Dotychczas jeździłem do Cro tylko na kwatery prywatne. jestem ciekaw czy ktoś z was był w Chorwackich hotelach. Co o tym myślicie? Może ktoś był, może słyszał o panujących cwarunkach, cenach - co byście polecili. Będę wdzięczny za info. Dz.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.02.2011 22:32

szakal36 napisał(a): Dotychczas jeździłem do Cro tylko na kwatery prywatne. jestem ciekaw czy ktoś z was był w Chorwackich hotelach. Co o tym myślicie? Może ktoś był, może słyszał o panujących cwarunkach, cenach - co byście polecili.

Również do tej pory jeździłam na kwatery, jednak w ubiegłym roku dysponowałam krótkim urlopem.
Byłam w Baśce na wyspie KRK w zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link.
Byliśmy zadowoleni. Warunki były bardzo dobre, jedzonko także. Mała miała sporo atrakcji:baseny, przedszkole, dyskoteki. My też korzystaliśmy z animacji.:-)
Urlop nie był drogi, bo byliśmy przed sezonem.
Pobyt wspominam miło.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2011 23:54

dwa przychodzą mi do głowy:
Hotel Zora w Primosten

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

oraz Hotel Aurora
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
ale po tej ocenie to raczej bym nie polecał,,,

a ceny co najmniej razy 2 niż na kwaterach prywatnych

no i główny negatyw tyczący się wszystkich hoteli, gospodarz nigdy nie poczęstuje Cię swoim winem albo oliwą..
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 05.02.2011 02:29

My od roku 2000 tylko hotele. Można znaleźć naprawdę fajne. Tylko odradzam opcję All inclusive!
Pozdrawiam :)
wojski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojski » 07.02.2011 16:59

witia napisał(a):My od roku 2000 tylko hotele. Można znaleźć naprawdę fajne. Tylko odradzam opcję All inclusive!
Pozdrawiam :)

A czemu odradzasz opcję all inclusive?
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 08.02.2011 22:34

Może niezbyt dyplomatycznie się wyraziłem...
Należało raczej napisać, że mi opcja AI nie odpowiada.
Według mnie, all inclusive stanowczo za bardzo "wiąże" z hotelem. Oczywiście można nie przejmować się faktem, iż w hotelu masz wszystko opłacone i mimo tego chodzić na lody, kawę czy piwo codziennie do innej knajpki, ale...
Krótko mówiąc najczęściej kończy się to kolejną wizytą w barze hotelowym :)
W 2008 spędziliśmy wakacje w hotelu Lafodia na wyspie Lopud. Był to hotel z opcją all inclusive. Wybraliśmy wersję "light" (bez lunchu). Zresztą ten lunch w środku dnia to też, według mnie, minus. Obaj z synem codziennie pływamy średnio po dwie godziny i lubimy naprawdę dużo zjeść, a jednak w Chorwacji zupełnie wystarcza nam obfite śniadanie, duuuża obiadokolacja oraz owoce, kawa i jakieś lody gdzieś pośrodku. Poza tym najzwyczajniej w świecie nie chciałoby mi się przerywać "lenistwa plażowego", ubierać jakieś bardziej "cywilizowane" ciuchy i grzecznie wędrować do hotelowej restauracji na posiłek (kawę i lody konsumujemy w szortach w beach barze w przerwie między kąpielami :) ).
Wróćmy do 2008. Przyjechaliśmy do hotelu po godzinie 16. Rozgościliśmy się w pokoju i zeszliśmy do baru ugasić pragnienie. I tutaj mały szok: w barze istny młyn - wszystkie miejsca zajęte, mnóstwo biegających, wrzeszczących i rozlewających napoje dzieciaków :evil: . Krótko mówiąc: sielanka po długiej podróży :)
Podobnie było codziennie w porach przedpołudniowych ciasteczek i popołudniowych snacków. O wieczorach już nie wspomnę. Na miejsce trzeba było polować, albo przyjść z dużym wyprzedzeniem. Bar był zawsze pełny. Trudno się dziwić - w końcu lali "za darmo". Wieczorami w barze odbywały się występy "na żywo". Wtedy najczęściej udawało nam się upolować ostatni stolik na końcu hotelowego lobby. Wrażenia z występu można było skomentować jak w tym filmie: "Nic nie widziałem, nic nie słyszałem" :(
Niestety, ślady all incusive widać było również na plaży, głównie (o zgrozo!) pod wodą. Na dnie leżało sporo plastikowych kubków używanych w automatach z kawą i innymi napojami.
I teraz najważniejsze. Bo wygląda to wszystko jak zrzędzenia malkontenta chcącego uzyskać odszkodowanie od jakiegoś biura podróży :)
Wakacje w 2008 uważamy za bardzo udane! Do tłoku i innych niedogodności przyzwyczailiśmy się już trzeciego dnia :)
Hotel był super, obsługa przemiła, a pogoda i cała reszta jak zwykle w Chorwacji :)
Niemniej jednak w 2009 i w 2010 wybraliśmy już hotele z opcją HB.
Było super i dodatkowo nie musieliśmy się do niczego przyzwyczajać :)
Pozdrawiam i życzę udanych wyborów i świetnych wakacji :) :) :)
Wojtek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek » 09.02.2011 13:28

Przy wyjeździe z dziecmi hotel nie jest złym pomysłem. W zeszłym roku byłem w Nimfie w Zivogosce, w tym jadę do Labineca w Gradacu i Bluesun Neptun w Tucepi. Fakt, że człowiek jest trochę uziemiony ale nie trzeba robic zakupów, szykowac żarcia. Do tego jednak infrastruktura, ktorej nie ma sie w apartamentach typu place zabaw, baseny, ping-pong itp. Jesli chodzi o ceny to atrakcyjna jest opcja pokoi rodzinnych gdzie dzieci do 13 czy 14 lat sa gratis. np hotel Labineca (ceny z grudnia)pobyt 7 nocy kosztował w terminie od 2 lipca 794 E za rodzinke 2+3 all inc., od 9 lipca 958 E.
KAALA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAALA » 09.02.2011 19:39

W Chorwacji hoteli jest dostatek. Dla każdego coś miłego :) Generalnie można je podzielić na 3 kategorie.

TANIA- hotele pamiętające Tito z zewnątrz i wewnątrz, albo trafisz albo nie. Zdarzają się bardzo fajne i z naprawdę dobrym jedzeniem. Ich głównym atutem jest CENA. Oraz nastawienie. Jeśli płacisz 700pln za 7dni/HB to marmurów i grillowanego tuńczyka nie oczekuj. Coraz więcej tych hoteli jest jednak przejmowana przez sieciówki - kompleksy hotelowe, jest remontowana i drożeje.
ŚREDNIA - trzy, cztery gwiazdki w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli jeśli za coś płacisz- to raczej to dostaniesz. No i oczywiście opcja All Inclusive. Potwierdzam, w Cro słabo się sprawdza. Lepiej poszukać opcji z napojami do kolacji w cenie.
WYSOKA - coraz więcej buduje się hoteli 5*, nie byłam, więc się nie wypowiadam :lol:

Ciekawa jest struktura gości w hotelach. W tych najtańszych dominują dawne "demoludy", coraz mniej obywateli zza zachodniej granicy - oni dominują w tych wyższych kategoriach.

Wojtek - byłam w Bluesun Neptun w Tucepi w 2009r. Mają dobre jedzenie. Istnieje jednak różnica w zakwaterowaniu, jeśli chodzi o budynek główny a depandensy. Uważam, że depandensy powinny być tańsze ze względu na niższy standard pokoi (są tańsze, ale bez przesady). Bardzo fajne położenie hotelu, przy plaży, na końcu deptaka w Tucepi.

Ale się rozpisałam :)
Pozdrawiam
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 11.02.2011 00:16

Wybór raczej skromny...

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone