Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto był w kompleksie Solaris?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 11.04.2007 09:14

mam prośbe.był ktoś z was może w kompleksie solaris koło szybenika.prosiłbym o relacje jak tam jest ,a ze zdjecia obiektu byłbym bardzo wdzięczny.mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.04.2007 10:57

Cześć, do kompleksu Solaris pod Šibenikiem woziłam kiedyś pl turystów. Myslę, że wśród ofert pl biur podróży to jedna z niewielu ofert wypoczynku w Hr proponująca hotel o wyższym standardzie (np suszarki do włosów w łazienkach, dobrze zagospodarowane tereny rekreacyjne, plaże itp.)
Generalnie można spędzic cały urlop nawet nie wystawiając nosa z kompleksu hotelowego. Ale nie każdy tak lubi. Do centrum Šibenika dość daleko (ok 8 km).
Trzeba pamiętać, że to naprawdę spory kompleks, zatem oferta dla tych, którym to nie przeszkadza. Zwolennicy ciszy i spokoju, oraz ci, którzy preferują wakacje w "domowej atmosferze", jaką zapewnić mogą apartamenty u chorwackiego gospodarza, bedą czuli się zagubieni.

tu jest stronka Solaris; niestety ciągle jeszcze w budowie, więc brak fot, ale można pooglądać mapki. Zresztą może za kilka dni będzie można na niej więcej zobaczyć.
http://www.solaris.hr/index.php
Pozdrawiam
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 11.04.2007 11:32

Byłem w hotelu IVAN, w okresie weckendu majowego w 2002 roku. Ruch był jeszcze wtedy niewielki. w sezonie kaplica, ludzi jak mrówków. warunki socjalne i wyzywienie było bardzo dobre. Plaże niestety w pobliżu kompleksu- betonik. Tak jak dla mnie gdzie tylko przyjeżdżaliśmy póżnym wieczorem spać, całe dnie spędzaliśmy na zwiedzaniu Croatii, było ok.
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.04.2007 16:09

Od 2002 roku wiele się w Solaris zmieniło. Przede wszystkim nie ma już paskudnych betonowych plaż , lecz plaże żwirowe/ wysypane drobnymi kamykami/. Cały kompleks zyskał na estetyce, hotele odnowione. Nawet w pełni sezonu / sierpień/ , mimo wielkości obiektu, nie ma specjalnego tłoku na plaży. Na stronie www.solaris.hr rzeczywiście fotogaleria jest w budowie, ale sporo zdjęć jest w linkach poszczególnych hoteli. W czasie kiedy "pomieszkuję" w Sibeniku, często przyjeżdżam na plażę w Solaris. Ogólnie jest OK.
Pozdrav
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 11.04.2007 16:33

Iwona Baśka napisał(a):Od 2002 roku wiele się w Solaris zmieniło. Przede wszystkim nie ma już paskudnych betonowych plaż , lecz plaże żwirowe/ wysypane drobnymi kamykami/. Cały kompleks zyskał na estetyce, hotele odnowione. Nawet w pełni sezonu / sierpień/ , mimo wielkości obiektu, nie ma specjalnego tłoku na plaży. Na stronie www.solaris.hr rzeczywiście fotogaleria jest w budowie, ale sporo zdjęć jest w linkach poszczególnych hoteli. W czasie kiedy "pomieszkuję" w Sibeniku, często przyjeżdżam na plażę w Solaris. Ogólnie jest OK.
Pozdrav
Jeśli moge zapytac to co ty tam porabiasz w Sibeniku? :D
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.04.2007 16:42

kafur napisał(a):
Iwona Baśka napisał(a):Od 2002 roku wiele się w Solaris zmieniło. Przede wszystkim nie ma już paskudnych betonowych plaż , lecz plaże żwirowe/ wysypane drobnymi kamykami/. Cały kompleks zyskał na estetyce, hotele odnowione. Nawet w pełni sezonu / sierpień/ , mimo wielkości obiektu, nie ma specjalnego tłoku na plaży. Na stronie www.solaris.hr rzeczywiście fotogaleria jest w budowie, ale sporo zdjęć jest w linkach poszczególnych hoteli. W czasie kiedy "pomieszkuję" w Sibeniku, często przyjeżdżam na plażę w Solaris. Ogólnie jest OK.
Pozdrav
Jeśli moge zapytac to co ty tam porabiasz w Sibeniku? :D

Mój mąż mieszka w Sibeniku. Jest rodowitym Chorwatem.A poznalismy sie właśnie w Solaris , kiedy byłam tam w 2001 r.
Pozdrav
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 11.04.2007 16:57

my chcemy jechać na pole namiotowe a łoskot tubylców nam nie przeszkadza :wink: lubimy gdy jest dużo ludzi. chodzi nam generalnie o to jak tam jest czy swobodnie można się rozbić namiotem żeby za ścianą nie mieć od razu sąsiada , jak jest z prysznicami jak z ciepłą wodą no i np. jak z myciem garów po jedzonku??
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.04.2007 17:04

Camping Solaris jest jak małe miasteczko. Są tam minibary, duży sklep. Zaplecze sanitarno-socjalne bardzo dobre.
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 11.04.2007 17:08

Ale masz fajnie. Jakbym ja miała męża Chorwata to nie "pomieszkiwałabym" tam tylko żyła w tym kraju przez okrągły rok :smo: Gratuluję
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 11.04.2007 17:14

Iwona Baśka napisał(a):Camping Solaris jest jak małe miasteczko. Są tam minibary, duży sklep. Zaplecze sanitarno-socjalne bardzo dobre.

no i o to nam chodzi dzięki , jeśli uda nam się pojechać to napewno po drugiej połowie lipca możecie oczekiwać na szczegółową relację
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.04.2007 17:39

ewutka napisał(a):Ale masz fajnie. Jakbym ja miała męża Chorwata to nie "pomieszkiwałabym" tam tylko żyła w tym kraju przez okrągły rok :smo: Gratuluję

Niestety nie jest to wszystko takie proste. Mam dobrą pracę w Polsce, syna w klasie przedmaturalnej i chorych rodziców. Muszę dzielić życie na dwa domy, ale myślę, że z czasem wszystko się ułoży i będę mogłóa żyć spokojnie w tym cudownym kraju.
Pozdrav
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 11.04.2007 17:48

Życzę Ci tego z całego serca. I nie ukrywam, że sobie również tego życzę. Tak marzę sobie po cichu, że kiedyś to także może będzie mój kraj. Powodzenia
Pozdrav
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.04.2007 18:34

ewutka napisał(a):Życzę Ci tego z całego serca. I nie ukrywam, że sobie również tego życzę. Tak marzę sobie po cichu, że kiedyś to także może będzie mój kraj. Powodzenia
Pozdrav

Ewutka,
I ja Tobie również tego życzę z całego serca.
Serdecznie zatem pozdrawiam.
Iwona
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 13.04.2007 23:00

:roll:
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 13.04.2007 23:10

aga i jacek napisał(a):mam prośbe.był ktoś z was może w kompleksie solaris koło szybenika.prosiłbym o relacje jak tam jest ,a ze zdjecia obiektu byłbym bardzo wdzięczny.mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Witam. Własnie wysłałem kilka zdjęć z Solarisu. Pozdrawiam!
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies