rich72 napisał(a):z Makarskiej polecam piesze wejście na Sv. Jure - kumpel był - przestał kochać piesze wycieczki po górach
Ps. tak na poważnie - rzeczywiście 2 moich znajomych było pieszo na Sv. Jure - dało się wejść bez umiejętności skałkowych ale trasa ponoć do łatwych nie należy co potęguje upał bo wejście jest od strony południowej i cały dzień masz słońce w plecy.
Ja również zdobyłem szczyt ale samochodem
www.rich72.ao.pl - dowód (Sumpetar - 4 ostatnie fotki).
bonar napisał(a):Witam
Również lubię góry, ale na urlopie Biokovo samochodem a ostatni odcinek ewentualnie pieszką. Warto zdobyć te góry, piękne widoki. Samochodem zjeżdżałem 1h. No i te Vrata Biokova, warto się zatrzymać.
pozdrav
Równiez szczyt zdobyty autem, z tym ze ja mialem troche gorszą pogodę - lekkie chmurki, ktore na wysokosci 1,7km juz lekko przeszkadzaly, ale morze było widaćrich72 napisał(a):z Makarskiej polecam piesze wejście na Sv. Jure - kumpel był - przestał kochać piesze wycieczki po górach
Ps. tak na poważnie - rzeczywiście 2 moich znajomych było pieszo na Sv. Jure - dało się wejść bez umiejętności skałkowych ale trasa ponoć do łatwych nie należy co potęguje upał bo wejście jest od strony południowej i cały dzień masz słońce w plecy.
Ja również zdobyłem szczyt ale samochodem
www.rich72.ao.pl - dowód (Sumpetar - 4 ostatnie fotki).
jolanta napisał(a):dzięki za informacje chyba faktycznie podaruję sobie spacery po chorwackich górach
Tak przy okazji ile kosztuje wypożyczenie samochodu na godzinę i gdzie w Makarskiej jest taka wypożyczalnia
Rzeczywiście piękne widoki na zdjęciach a zapytam chodziłeś szlakiem czy tak na czuja jak chciałeś?
nie znam dobrze Chorwcji czy z Makarskiej jest daleko do Biokowa?
Janusz Bajcer napisał(a):jolanta napisał(a):dzięki za informacje chyba faktycznie podaruję sobie spacery po chorwackich górach
Tak przy okazji ile kosztuje wypożyczenie samochodu na godzinę i gdzie w Makarskiej jest taka wypożyczalnia
Dobrze że zeszłaś na ziemię, a po Makarskiej pojeździsz jak wypożyczysz tu:
http://croatia.rentalcargroup.com/Makar ... Meteor.htm
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne