Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak zabezpieczyć dziecko przed zagubieniem?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 13.06.2011 19:16

Wymyśliłam sobie, że kupię dzieciom gumowe bransoletki na rękę i wypiszę na nich kontakt do nas, bo przecież dwulatki i czterolatki uwielbiają zwiedzać teren i obawiam się, że mi się gdzieś zapodzieją. Pomysł wydawał mi się naprawdę sprytny, ale problem polega na tym, że nigdzie nie ma takich małych rozmiarów... Macie może jakiś inny sprawdzony pomysł? A może przegapiłam coś na forum?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2011 19:25

To się nazywa opaska identyfikacyjna

3+, ale mają regulacje, więc pewnie da radę zastosować na dwulatku.

Pozdrav
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2011 19:31

Z pełnym szacunkiem, ale nie wyobrażam sobie jak można dopuścić do tego by dziecko 2 czy 4 letnie mogło mi się "gdzieś zapodziać" tym bardziej nad morzem. Skutki takiego zapodziania mogą być tragiczne więc zupełnie nie rozumiem o co kaman, ale może jestem przewrażliwiony :?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 13.06.2011 19:32

lotnick napisał(a):Wymyśliłam sobie, że kupię dzieciom gumowe bransoletki na rękę i wypiszę na nich kontakt do nas, bo przecież dwulatki i czterolatki uwielbiają zwiedzać teren i obawiam się, że mi się gdzieś zapodzieją. Pomysł wydawał mi się naprawdę sprytny, ale problem polega na tym, że nigdzie nie ma takich małych rozmiarów... Macie może jakiś inny sprawdzony pomysł? A może przegapiłam coś na forum?

najbardziej sprawdzonym sposobem jest pilnowanie dziecka....
nie mialabym zaufania do opaski, chyba że chip wszczepiony pod skórę z alarmem kiedy dziecko oddali się kawałek...
a jak Ci wpadnie do wody to co?
ponton sie zrobi z opaski?
pedofilowi tez ułatwisz sprawę, wypisując tam imie dziecka .... bo przecież, jeśli ktos się zwróci do dziecka po imieniu to znaczy że jest ok....

o, widzę, że Rysio tez jest tego samego zdania co ja :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.06.2011 19:39

A ja uważam, że pomysł z opaskami nie jest zły. Strzeżonego Pan Bóg strzeże.
I nie myślę tak wcale dlatego, że Lotnick jest moją koleżanką :wink:

Pozdrawiam, Aniu :D Musimy się jeszcze zdzwonić przed wyjazdem. Widzę, że się ostro wzięłaś za planowanie i trochę się denerwujesz...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 13.06.2011 19:41

maslinka napisał(a):A ja uważam, że pomysł z opaskami nie jest zły. .

maslinko, jak dołączysz do tego pilnowanie dziecka, to masz rację :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2011 19:41

Bezapelacyjnie. Przecież dwulatek to ledwo co chodzi a nad Jadranem jedno potknięcie takiego bąbla w wodzie lub niewielka falka w połączeniu z brakiem naszej uwagi i natychmiastowej reakcji może wystarczyć by zamiast dziecka w foteliku wracać z dzieckiem w worku. To sobie trzeba jasno i brutalnie uzmysłowić :!: :?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2011 19:45

Będzie rzeź? ;)

Może się przydać, jak się go odda do takiego baseny z piłkami i obsługa będzie szukać po imionach wypisanych na opasce ...

W sumie, jak sobie potem w brodę pluć, że się czegoś nie dopilnowało, to lepiej o jedną rzecz za dużo zrobić, niż pół za mało, dla ochrony takiego brzdąca.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.06.2011 19:49

Rysiu, z tym dzieckiem w worku to chyba trochę przesadziłeś :?

Oczywiście, że opaska plus pilnowanie dziecka, nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. A ponieważ znam użytkowniczkę Lotnick, jestem pewna, że nie pozostawi dzieci samym sobie, tylko będzie się nimi cały czas zajmować.

Chodzi na pewno o takie "na zimne dmuchać", np. w sytuacji, gdy dziewczynki gonią się dookoła namiotu i jedna pobiegnie w jedną, a druga w drugą stronę. I co wtedy? Za którą biec? Zakładając, że przy namiocie jest akurat tylko jedna osoba dorosła :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2011 19:52

maslinka napisał(a):.

Chodzi na pewno o takie "na zimne dmuchać", np. w sytuacji, gdy dziewczynki gonią się dookoła namiotu i jedna pobiegnie w jedną, a druga w drugą stronę. I co wtedy? Za którą biec? Zakładając, że przy namiocie jest akurat tylko jedna osoba dorosła :wink:

hehe proste rozwiązanie
- albo nie brać dwóch dziewczynek do Chorwacji,
- albo nie mieszkać w namiocie wtedy się nie rozbiegną,
- najlepiej większą ilość dzieci upalować albo do gleby albo sznurkiem do siebie i kłopot z głowy. :D :D :D :D :D :D :D :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 13.06.2011 19:55

maslinka napisał(a):Chodzi na pewno o takie "na zimne dmuchać", np. w sytuacji, gdy dziewczynki gonią się dookoła namiotu i jedna pobiegnie w jedną, a druga w drugą stronę. I co wtedy? Za którą biec? Zakładając, że przy namiocie jest akurat tylko jedna osoba dorosła :wink:

no to ja mam jakieś dziwne dzieci, bo nigdy żadne nie pobiegło nigdzie samo....
a jak jedno pobiegnie do wody, a drugie pod jadący samochód ... to za którym pobiegniesz?
:roll:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.06.2011 19:56

Ale fajny temacik - rozwinie się?
Podobnie jak przedmówcy - jakoś ciężko wyobrazić mi sobie "zgubienie" dziecka. Prędzej chyba bym siekacza zgubił :D ale w tym wypadku więcej osób się zaczyna do ciebie uśmiechać i świszczeć zaczyna.
Ale jeżeli jakąś radą mógłbym posłużyć to może tatuaż identyfikacyjny dziecku zrobić? Podobno są takie co po jakimś czasie schodzą.
Bo obrączke jak i siekacza można zgubić.
:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2011 20:03

romuald22 napisał(a):Ale fajny temacik - rozwinie się?

Mówiłem? Będzie rzeź :lol:

Najśmieszniejsze, że, jak zwykle, z głupiego pytania o coś, powstanie zaraz afera,
"jak pozbyć się dziecka w Cro" :D

Beata, a jak, odpukać, żeby tylko tak nie było, tfu, tfu, tfu,
dostaniesz zawału, albo cię jakiś idiota trafi piłką do golfa,
albo ... sam nie wiem, co, to co taki dzieciak ma powiedzieć:

- Jaki jest twój adres?
- wuwuwu kro peel? :wink:

A tatuaż henną się robi - jak się opali, to na dłużnej starczy, bo ślad na opaleniźnie, nawet po zmyciu zostanie :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 13.06.2011 20:06

proponuję, żeby osoby, które nie mają małych dzieci nie zabierały głosu w dyskusji
albo takie, które dzieci miały, tylko żony się nimi zajmowały.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.06.2011 20:12

BeJur napisał(a):proponuję, żeby osoby, które nie mają małych dzieci nie zabierały głosu w dyskusji...

Trzeba zdefiniować pojęcie małych dzieci. Choćby dla potrzeb tej dyskusji.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone