Rafting Cetina
napisał(a) Tomek » 13.07.2006 22:53
tomlekkat napisał(a):skolimiak napisał(a):www.travelcro.com - tam załatwią Ci rafting. jak byłem w tym roku w Chorwacji, to ludzie zapisywali się dwa dni wcześniej wieczorem, czyli nie aż tak dużo wcześniej , ale latem może nie być tak samo
Dzieki za info ale link nie działa :( , próbowałem też
www.travelcro.hr i nic - móglbym prosić o właśicwy
Witaj !
Byłem w tej okolicy w 2001 można bez problemu osobiście zorganizować sobie rafting podjeżdzając dzień / dwa dni wcześniej do punktu startowego i umawiając się z obsługą. Miejscowość startowa nazywa się chyba "Radmanowe Mlynice" lub coś w tym rodzaju. Można tam trafić jadac w górę wzdłuż Cetiny, trzymając się prawego brzegu -> uwaga nie można tracić nadziei -> droga bardzo kluczy i wydaje się że zajechałeś za daleko...
Jeśli chodzi o różnice w cenie to przy kilku osobach cena w biurze i na miejscu jest bardzo zbliżona. Cena w sezonie 2001 bezpośrednio na miejscu wynosiła 199 Kn w biurach 220 - 250 Kn ale z dojazdem z miejscowości Riviery Makarskiej.
Firmy turystyczne dostają od organizatorów większe upusty...
Niestety osobiście nie udało mi się wtedy spłynąć ponieważ byliśmy z małym dzieckiem i nie mieliśmy go z kim zostawić.
Pzdr
Tomek
PS. Mi ten link przed chwilą zadziałał bez problemu...
Jeśli zapodasz w wyszukiwarce "rafting" i "Cetina" znajdziesz sporo innych linków.