Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Buty i materac dla dzieci

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goska_owl
Plażowicz
Buty i materac dla dzieci

Nieprzeczytany postnapisał(a) goska_owl » 21.05.2006 21:29

Czy ktos moglby mi doradzic jaki materac zabrac dla dziecka na plaże? Dmuchany, welurowy, czy zwykła karimate? I czy buciki (te specjalne na plaze) rzeczywiscie sie przydaja a jesli tak to czy lepiej kupic je w Polsce czy w Chorwacji?
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 22.05.2006 06:36

Ile razy bym nie był w HR, tyle razy przebijałem materac ;) A to na ostrym kamieniu, a to na kolcu jeżowca.... Nie ma na to siły :) Parę lat temu byłem jeszcze "mondrzejszy" i kupiłem na wyjazd mały ponton. Też poszedł na dno :) Dlatego mimo wszystko polecam karimatę, bo idę o zakład, że pierwszego (no, góra drugiego) dnia pobytu, materac łapie dziurę :) I nie ważne, czy welurowy, czy zwykły plastikowy... Nawet jakbyś go zabrała tylko do leżenia, to wcześniej czy później i tak "wyladuje" on w wodzie... Mam racię? ;)
A co do bucików, to z tego co pamiętam, to trochę tańsze są tam na miejscu, ale z drugiej strony nie wiem jak jest z rozmiarami dla dzieci, więc suma sumarum chyba lepiej jest je kupić w PL i mieć z tym święty spokój :) Pozdrawiam!
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 29.05.2006 18:48

goska_owl napisał(a):Czy ktos moglby mi doradzic jaki materac zabrac dla dziecka na plaże? Dmuchany, welurowy, czy zwykła karimate? I czy buciki (te specjalne na plaze) rzeczywiscie sie przydaja a jesli tak to czy lepiej kupic je w Polsce czy w Chorwacji?

Materac weź jaki chcesz. Z flokowanym jest tylko ten problem że łatwiej "chwyta" to co leży na plaży, ale jest za to milszy w dotyku i się tak nie nagrzewa.
Jeśli chodzi o buty to spokojnie kupisz je na miejscu w Chorwacji za dobrą cenę. A czy się one przydają? Ja uważam , że są one wrecz konieczne ze względu na kamienie i żyjątka tzn. jeżowce.
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 29.05.2006 19:04

Nam nigdy nie udało się przebić materaca , więc weź jaki masz, a najwyżej będziesz się martwić i dokupywać na miejscu. Koszt ok 70 kun. Bucików dla dzieci do wyboru do koloru , każdy rozmiar w Chorwacji (ok . 50-60 kun ). Widziałam ostatnio w Deichmannie buciki bardzo podobne do tych z Chorwacji - troszkę gorszej jakości ale... za 15 zł. Wydają się wystarczające tym bardziej ,że w przypadku dzieci są tylko na 2 tygodnie , a później i tak z nich wyrastają.
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2006 19:13

Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 29.05.2006 20:31

Polecam karimatkę do leżenia , a materac dmuchany do pływania. Moje dziecko pływało na takim sprzęcie całymi dniami przez 2 tygodnie i materac cały :D Może miałem szczęście?
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 29.05.2006 20:59

Dzisiaj kupiłem w Lidlu starszemu synowi buty w sumie identyczne jak w Mercator Center Split. Cena 16,99 zł. Numery od 37 w górę, "damskie buty do sportów wodnych". W Mercatorze wychodziło drożej.
beakarp
Globtroter
gdzie buty w Polsce?

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 22.07.2008 23:03

Ludzie, wpisujcie z łaski swojej gdzie widzieliście ostatnio dobre/niedrogie buty plażowe? Te z Biedronki już dawno wykupione...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.07.2008 07:34

Jeśli koniecznie chcesz kupować w Polsce to na Allegro sporo leży. W Chorwacji na każdym straganie dostaniesz do wyboru do koloru. Ja od niepamiętnych czasów w klapki do wody zaopatruję się właśnie tam :wink:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.07.2008 07:43

Puszcza41 napisał(a):Polecam karimatkę do leżenia , a materac dmuchany do pływania. Moje dziecko pływało na takim sprzęcie całymi dniami przez 2 tygodnie i materac cały :D Może miałem szczęście?

My też nie przebiliśmy materaca, a karimaty do leżenia są super, ale można i inaczej je zagospodarować:

Obrazek

raczej nie należy naśladować, choć nasze dziecko miało ze swojego pomysłu wielką uciechę
:lol:

Buty ja widziałam kilka dni temu w Billi.
asik NS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik NS » 23.07.2008 08:21

Ostatnio kupiliśmy fajne buciki w Auchan - 15 zł przetrwała 2 tygodnie wyjazdu i nadal wyglądają nieźle:) i potwierdzam twierdzenie że karimaty do leżenia na plaży a materace zwykłe dmuchane do wody. ( buty oczywiście jeśli nie znajdziesz tutaj można kupić tam nie wiele drożej)
matyka13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matyka13 » 15.08.2008 12:53

Witam,
mam pytanko... czy we wrześniu można w Chorwacji kupić bez problemów buty do wody? Bo w sumie trochę się obawiam, że po sezonie będę mieć z tym problem.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 15.08.2008 14:40

matyka13 napisał(a):Witam,
mam pytanko... czy we wrześniu można w Chorwacji kupić bez problemów buty do wody? Bo w sumie trochę się obawiam, że po sezonie będę mieć z tym problem.

a co we wrześniu to nie potrzebują zarobić, bez obaw,
Marek i Joanna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek i Joanna » 15.08.2008 15:31

Karimata jest wieloczynnościowa można na niej leżeć i tez pływac, materac lepszy zwykły nie welurowy, my kupilismy materac za 22 kn na miejscu w markecie, a buciki bezwzglednie potrzebne i lepiej kupic w CHorwacji -tańsze i wytrzymalsze, my zakupilismy takowe buciki w niemieckim deichmanie i córce sie rozwaliły po 4 dniu, nasze wróciły do kraju z rozwalonymi przodami, wiec mój wniosek taki: kupujmy buty w Chorwacji- tegoroczne ceny na Pagu 30-40 kn
pozdrawiam :D

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone