Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

samochodem do cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DEKO
Podróżnik
samochodem do cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) DEKO » 04.08.2008 19:08

Wybieram sie w przyszłym tygodniu do Chorwacji ale martwi mnie troche brak klimy w samochodzie. Myslicie że da się przeżyć. Jae zdzieckiem 8 letnim i trochę sie boję ze mi po drodze bedzie marudzić.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 04.08.2008 19:17

ja też nie mam klimy, śmigam zwykle nocą, jest chłodno i rzeźko, pusto na drogach, wszyscy śpią...
byłem w cro już 3 razy jednak zawsze koniec sierpnia/początek września
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 04.08.2008 19:45

Pomarudzi i przestanie :)

Da się- Jadran wynagrodzi uciążliwości wszelakie :)
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 04.08.2008 19:49

DEKO napisał(a):Wybieram sie w przyszłym tygodniu do Chorwacji ale martwi mnie troche brak klimy w samochodzie.

Jechać w nocy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2008 20:18

Odradzam jechanie w dzień - rozłóż sobie trasę tak aby jej większość wypadło w nocy
makosm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makosm » 04.08.2008 21:26

rozwiązanie proste, skuteczne i przyjemne pod warunkiem ze jazda w nocy nie robi komuś trudności :) jeśli nie to szerokości
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 05.08.2008 07:08

No ewentualnie tylko jazda w nocy, chociaż ja bym sie nie podjąl przy ich temperaturach i duchotach. Druga sprawa jest taka że jeżeli na miejscu planujecie lokalne wycieczki w dzień to nie będą one przyjemnością.

Ja w drodze powrotnej na magistrali stanąłem w korku 2 godziny, bez klimy chyba bym porzucił auto i poszedł sie wykąpać do morza ;). Na autostradzie było to samo.
DEKO
Podróżnik
Bez klimy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DEKO » 05.08.2008 07:22

jade do Omisa. Czy naprawde sa tam takie korki. Wydawało mi sie ze autostrada jak sie bedzie mkneło będzie w miare ,a problem wystąpi tylko na jadrance ale podobno do Omisa Jadranką jedzie sie bardzo krótko
nilo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nilo » 05.08.2008 08:36

W zeszlym roku jechalem tylko na noc i bylo OK, przyjemny chlodzik, w tym roku tez tylko na noc, ze wzgledu na dziecko -3 latek, usnie, wiec na 8-9 godzin spokoj z dzieckiem i mozna jechac, ja wyjezdzam z KRK o 18-19 i jade do Podgory tym razem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2008 10:03

Przesadzacie z tym ewentualnym brakiem klimy.
Da sie jechać i to bez problemu.
Kiedyś klima była nieosiągalna i sie dojeżdzało bez problemów.
Zasada jest jedna - na postojach parkować w cieniu i nie doprowadzać do przegrzania wnętrza samochodu.
Dla przykładu: mam 2 samochody - jeden z klimą, drugi bez. Wczoraj wróciłem z wakacji. Jechałem tym bez klimy (bo bardziej pakowny) Byłem w Turcji - temperatura taka, że to co jest w HR to bułka z masłem :wink:
I żyję (żona i dwójka dzieci też :wink: )- dało się spokojnie jechać (podróz trwa ponad 30 godzin) bez konieczności wykręcania co 5 minut koszulki :wink:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 05.08.2008 11:46

Piotrek_B napisał(a):Przesadzacie z tym ewentualnym brakiem klimy.
Zasada jest jedna - na postojach parkować w cieniu i nie doprowadzać do przegrzania wnętrza samochodu.
Dla przykładu: mam 2 samochody - jeden z klimą, drugi bez. Wczoraj wróciłem z wakacji. Jechałem tym bez klimy (bo bardziej pakowny) Byłem w Turcji - temperatura taka, że to co jest w HR to bułka z masłem :wink:
I żyję (żona i dwójka dzieci też :wink: )- dało się spokojnie jechać (podróz trwa ponad 30 godzin) bez konieczności wykręcania co 5 minut koszulki :wink:

Witam . Jestem ciekawy czy będzie relacja z Turcji. Pozdrowienia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2008 12:03

Piotrek_B napisał(a):Przesadzacie z tym ewentualnym brakiem klimy.

Piotrek jesteś kozak
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 05.08.2008 15:20

Piotrek ma racje. Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego i tyle.
W latach 85 -90 byłem w YU bez klimy i przeżyłem, nawet nie było tak
żle. W 1994 pojechałem 1-szy raz z AC no i od tej pory trudno mi sobie
wyobrazić jazde bez AC. No ale gdybym mial do wyboru nie jechać wcale
albo jechac bez AC , to bym wybrałał jechać. :papa: :papa: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2008 15:37

cerlicht napisał(a):
Witam . Jestem ciekawy czy będzie relacja z Turcji. Pozdrowienia.

Będzie, postaram się nawet zrobić to szczegółowo :lol:
Ale:
- po pierwsze primo: muszę odpocząć bo wróciłem wczoraj,
- po drugie primo: muszę zlać myśli na word, a to oznacza, że czekam na wene twórczą :wink:
- i po trzecie primo: musze zrobić selekcje fotek, wgrać do "żaby" a to trwa
Pozdrav :papa:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 05.08.2008 16:55

Witam ponownie już się ciesze na relację . Czekam pokornie . Jestem ciekawy trasy może pojadę Twoimi śladami. Pozdrowienia.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone