napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.02.2008 15:54
Na dole web stronki mają emblemat Adriatica net group.....
Nigdy nie korzystałam z usług tego typu net agencji, ale radziłabym odrobinę chłodnego, rozsądnego spojrzenia na ofertę, która wyda się atrakcyjna.
Kiedyś z ciekawości przeglądałam oferty apartamentów z naszego miasteczka i powiem szczerze, że zdębiałam, kiedy zaczęłam czytać umieszczane przy każdej ofercie aparamentu info o odległościach od plaży, od centrum miasteczka itp.. Znam większosć z tych domów i niespodzianką a czasami nawet wręcz żartem wydawała mi się wpisana przez Adriaticę info. Większość klientów byłaby pewnie rozczarowana, kiedy obiecywana odlegość od plaży nie zupełnie zgodna jest z prawdą lub tez w rzeczywistosci odpowiada odległości apartamentu od zatoki miejskiej, w której przecież nikt się nie kąpie...
Powiem tylko tyle, że kiedy już decydujemy się korzystać z tego typu usług, trzeba liczyć się z tym, że:
1. przepłacamy
2. duże sieci oferujące apartamenty nie troszczą się jakoś szczególnie o swoich klientów (bo mają ich zbyt wielu)
3. informacje prezentowane w ofercie przygotowywane są przez bardzo wielu młodych ludzi biegających z aparatami i notesami; niestety nie zawsze informacje te są rzetelne... Nie tyle przez złe intencje , co z powodu nastawienia agencji na ogromną liczbę klientów (masowość, która uniemożliwia dbałość o detale) i położenie nacisku na to, by oferta była bogata i łatwodostępna. To są tak naprawdę priorytety, a nie to, żeby jakiś tam Kowalski był zadowolnony i dostał wyczerpującą info na temat tego, co naprawdę kupuje.
Brak indywidualnego podejścia do klienta....
Dla mnie to troszkę jak kupowianie kota w worku. Nie twierdzę, że na wszystkich takich agencjach i na każdej niemal ich ofercie można się naciąć, ale obowiam się, że istnieje takie prawdopodobieństwo. Wydaje mi się, że tego typu agencje mają tyle samo zadowolonych, co niezadowolonych klientów. Dlatego też może lepiej byłoby pytać o opinie na temat konkretnej oferty (dom, apartament itd) niż o samą net agencję.
Pozdawiam serdecznie