Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Forum Pierwszaków

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
miro.
Odkrywca
Forum Pierwszaków

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro. » 05.06.2005 15:39

Cześć :!: :D
Dla Tych, którzy pierwszy raz w tym roku postanowili jechać do Chorwacji - napiszcie, proszę co Was pociąga w tym kraju?, jakie są Wasze oczekiwania związane z wyjazdem?, jak przygotowujecie się do podróży?
A może ktoś już jest po powrocie z pierwszego urlopu w HR :?: :?:
Ja muszę się przyznać, że w tym roku zachorowałem od pewnego czasu na CHORWACJĘ (nie pamiętam już dokładnie jak to się zaczęło)
Z trudem, ale przekonałem rodzinę do spędzenia 2 tygodni tegorocznego lata w Dalmacji.
Do wyjazdu jednak jeszcze... ze 2 i pół miesiąca. Będzie mi łatwiej "chorować" :wink: ,czytając Wasze posty, jako osób będących również przed tym "pierwszym razem"
Pozdrawiam Pierwszaków oraz pozostałych Croentuzjastów :!: :D
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 05.06.2005 18:01

DOBAR DAN GOSP.MIRO,
ciesze się ze znalazla sie bratnia dusza w Naszym mieście moze będzie z kim pogadac o Chorwacji. CzEkam na kontakt.
PZDR
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.06.2005 18:22

miro. napisał(a):Cześć :!: :D
Dla Tych, którzy pierwszy raz w tym roku postanowili jechać do Chorwacji - napiszcie, proszę co Was pociąga w tym kraju?, jakie są Wasze oczekiwania związane z wyjazdem?, jak przygotowujecie się do podróży?
A może ktoś już jest po powrocie z pierwszego urlopu w HR :?: :?:
Ja muszę się przyznać, że w tym roku zachorowałem od pewnego czasu na CHORWACJĘ (nie pamiętam już dokładnie jak to się zaczęło)
Z trudem, ale przekonałem rodzinę do spędzenia 2 tygodni tegorocznego lata w Dalmacji.
Do wyjazdu jednak jeszcze... ze 2 i pół miesiąca. Będzie mi łatwiej "chorować" :wink: ,czytając Wasze posty, jako osób będących również przed tym "pierwszym razem"
Pozdrawiam Pierwszaków oraz pozostałych Croentuzjastów :!: :D

:lol: :lol: :lol: Jedźcie, jedźcie a nie pożałujecie. Poszperajcie w postach i tematach, gdyż nie wiem co Was konkretnie interesuję!
Tam jest skarbnica wiedzy.
Pozdr
FUX :wink:
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 05.06.2005 19:08

Ja tez podobnie jak Ty Miro zachorowałem na Cro.Codziennie siedzę na forum i nie mogę się już doczekać wyjazdu a to dopiero 2-08Pozdr :papa:Dopiero jestem na etapie robienia spisu.
Ostatnio edytowano 05.06.2005 19:15 przez staniław, łącznie edytowano 2 razy
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 05.06.2005 19:10

staniław napisał(a):Ja tez podobnie jak Ty Miro zachorowałem na Cro.Codziennie siedzę na forum i nie mogę się już doczekać wyjazdu a to dopiero 2-08Pozdr :papa:Dopiero jestem na etapie robienia spisu.
Ostatnio edytowano 05.06.2005 19:16 przez staniław, łącznie edytowano 1 raz
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 05.06.2005 19:13

Chyba coś mi się pokręciło z wysyłaniem postów.Hej.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.06.2005 14:07

Witajcie,
my byliśmy zachęcani przez znajomych do wyjazdu 3 lata temu, ale wybraliśmy Włochy ;-)
Już wtedy znaleźliśmy Villę Pisak, do której teraz się wybieramy.
A co nas zachwyciło?
Mojego męża czysta woda gwarantujaca niezapomniane wrażeniapodczas nurkowania. W końcu trzeba wykorzystać posiadaną licencję ;-)
A mnie.... chyba najcudniejsze połaczeniu, jakie może być w kraju "na wakacje": antyki i cudna przyroda. Żałuję, że nie pojedziemy do Puli! :-( ale Dubrownik zapewne stanie się godną rekompensatą, choć sporo młodszą.
Studiuję przewodniki, artykuły w prasie i necie i planuję, planuję, planuję.
Mam nadzieję, że nasz 13 miesięczny Kapiszon będzie na tyle wyrozumiały, że da nam pozwiedzać trochę zabytków.
życzę wszystkim forumowiczom udanych wakacji!!!
TomaszFa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomaszFa » 14.06.2005 22:01

Od 3 lat wakacje spędzałem w Lido li Jesolo k. Wenecji, dosyc tanio, ciepła woda. Osobiście kocham góry, i zawsze pociągała mnie Croatia. Dzieciaki nauczyły sie pływać, i w tym roku w dniach 1 - 12 lipca będziemy w Podgorze k. Makarskiej. Ogladałem fotki tej miejscowości - jak dla mnie marzenie. Tak jak bym mieszkał nad "Morskim Okiem" z ciepłą wodą - a te palmy. Szkoda że piwo nie takie jak na Słowacji - i w tej cenie. :D :D :D :D Ja już wiem że to nie moje ostatnie wakacje w tym kraju - planuje długa seri wyjazdów - o ile zdrowie i kasa pozwoli.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 15.06.2005 10:02

TomaszFa napisał(a):Od 3 lat wakacje spędzałem w Lido li Jesolo k. Wenecji, dosyc tanio, ciepła woda.

Byłem! To była moja podróż poślubna!! :D
Miła, mocno turystyczna miejscowość. Aczkolwiek gdzie jej tam do Omisia, Korculi czy Primosten... :?

PozdraV
J.
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 15.06.2005 10:24

Ja spróbuję się odezwać po powrocie, a wyjeżdżam już w piątek (trallatralala!!!) i nie mogę się doczekać. Jadę na Ciovo, a zachęcili mnie głównie znajomi swoimi opowieściami i pięknymi zdjęciami. Chciałam spędzić urlop w ciepełku, a ze względu na naszą 20-miesięczną Zuzię chyba jeszcze cieplejszy klimat nie byłby dobrym pomysłem. Podobnie jak Mama Kapiszonka liczę, że córeczka pozwoli nam coś zobaczyć i mimo wszystko odpocząć.

Pozdrawiam
Aśka
Lato
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lato » 15.06.2005 11:20

:lol: :lol: :lol: Ja też wyjeżdżam w piątek , już się cieszę z pogody, sprawdzam codziennie prognozy jest OK. Mam tylko obawy jak taką długą podróż zniesie nasza córeczka 2,4 , ponieważ jest bardzo żywym dzieckiem. Będziemy w Rovinj.
Mirek
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 15.06.2005 12:32

Hej Pierwszoklasiści!
Jadę pierwszy raz (to już tylko 30 kilka dni :lol: ). Wybrałem Marusici k. Omisa. Lubię ciszę i spokój, a w razie "czego" można zawsze wyskoczyć gdzieś dalej. Dzięki Waszym postom czuję się dobrze przygotowanym do tego wyjazdu. Przewertowałem kupę stron na forum i na początku nie zdawałem sobie sprawy jakie to jest użyteczne. Chwała Wam za wszelkie informacje. Jedyne czego oczekuję po Chorwacji to letnia pogoda i ciepłe, czyste morze. Faktem jest - co niektórzy podkreślają - nie jechać tam z myślą, że wszystko się musi udać i wszystko musi być "naj". Ja na pewno nie będę rozczarowany - zresztą głównie dzięki informacjom z forum.

Serdeczne Pozdro
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 23.06.2005 09:36

Witam
Także ja jadę pierwszy raz do CRO ( ALE NAPEWNO NIE OSTATNI!!). Wyjazd juz niedługo bo 2/07/05, więc siedze już jak na szpilkach :D. Codzienne wizyty na forum stały się przyjemnym obowiązkiem :wink: . Dzieki temu forum moja wiedza o Cro znacznie wzrosła i czuje sie przygotowany do wyjazdu :lol: .
A co mnie popchneło do podjęcia decyzji o wyjeździe do Cro??!!
Otóż DESPERACJA!!!
Bo ile razy można być nad naszym wspaniałym morzem i łapać tylko jod w płuca :?: :evil:
Ja wytrzymałem 4 sezony nad Bałtykiem i powiedziałem ...DOŚĆ!!!
Mam dość zimnego morza, gdzie wejście do wody grozi wnętrostwem :? .
Mam dość siedzenia przed domkiem na leżaku ubranym w 2 bluzy, kurtkę i wymyślać co dzisiaj mozna robić w deszczu albo przy porywistym wietrze :?.
Mam dość siedzenia nad mapą i szukania co by tu jeszcze zwiedzić, bo w promieniu 70 km mam juz wszystko zaliczone :?
Mam dość jodu, który zmagazynowałem w sobie na kilka lat więc wybrałem... CHORWACJĘ :!: :!:
Jade aby odpocząć i nagrzać swoje ciało w słońcu, pływać i nurkować w morzu, zwiedzić i poznać inną kulturę niż kaszuby :wink:
pozdr
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2005 12:15

zawis napisał(a):Witam
Także ja jadę pierwszy raz do CRO ( ALE NAPEWNO NIE OSTATNI!!). Wyjazd juz niedługo bo 2/07/05, więc siedze już jak na szpilkach :D. Codzienne wizyty na forum stały się przyjemnym obowiązkiem :wink: . Dzieki temu forum moja wiedza o Cro znacznie wzrosła i czuje sie przygotowany do wyjazdu :lol: .
Otóż DESPERACJA!!!
Bo ile razy można być nad naszym wspaniałym morzem i łapać tylko jod w płuca :?: :evil:
Mam dość siedzenia przed domkiem na leżaku ubranym w 2 bluzy, kurtkę i wymyślać co dzisiaj mozna robić w deszczu albo przy porywistym wietrze :?.
Mam dość siedzenia nad mapą i szukania co by tu jeszcze zwiedzić, bo w promieniu 70 km mam juz wszystko zaliczone :?
Mam dość jodu, który zmagazynowałem w sobie na kilka lat więc wybrałem... CHORWACJĘ :!: :!:
Jade aby odpocząć i nagrzać swoje ciało w słońcu, pływać i nurkować w morzu, zwiedzić i poznać inną kulturę niż kaszuby :wink:
pozdr

Dobrze mówisz, tzn. piszesz. Dać Ci wódki. :lol: :lol: :lol:
Pozdr Fux
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 23.06.2005 12:50

FUX napisał(a):
zawis napisał(a):Witam
Otóż DESPERACJA!!!
pozdr

Dobrze mówisz, tzn. piszesz. Dać Ci wódki. :lol: :lol: :lol:
Pozdr Fux

Dzięki, z miłą chęcią cosik bym wypił :roll:, ale to pewnie już na miejscu w cro :lol:

P.S.
Żeby tylko jeszcze moja "najlepsza z żon" podzielała Nasze zdanie to było by już całkiem git :!: :wink:
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko