Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK z dzieckiem

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.03.2012 09:49

woka napisał(a): ... Co do "zalet" sauny to wiem, że nie każdemu jest wskazana i nie każdy to uwielbia. Widać to po ilości osób korzystających z saun ...

Ludzie poprostu nie wiedzą z czym to sie je i tyle. Jak ktoś raz spróbuje to czesto zostaje stałym klientem. Niedawno byłem z kumplem. Nie chciał iść jak powiedziałem że temp prawie 100 stopni. Przeca w 100 stopniach to woda się gotuje - powiedział. Dał sie namówić, poszedł, trafiliśmy na senase. Po wyjściu dzwonił do swojej dziewczyny i planowali wspolne wyjście do takiej strefy saun bo bardzo mu się spodobało

Oczywiście nie każdy lubi, nie każdy znosi, nie każdy może
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.03.2012 09:53

"Janusz Bajcer - W Sanatorium "Metalowiec" w Muszynie, w którym zaraz po maturze miałem przyjemność krótko pracować jako borowinowy :wink:"

Kolego Januszu gratuluję wysokiego stanowiska w Sanatorium. Borowinowy - to odpowiedzialne stanowisko pracy. Kogo to kolega obkładał borowiną. ???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.03.2012 10:18

darek1 napisał(a):"Janusz Bajcer - W Sanatorium "Metalowiec" w Muszynie, w którym zaraz po maturze miałem przyjemność krótko pracować jako borowinowy :wink:"

Kolego Januszu gratuluję wysokiego stanowiska w Sanatorium. Borowinowy - to odpowiedzialne stanowisko pracy. Kogo to kolega obkładał borowiną. ???

Jak to kogo :?: - kuracjuszki :lol: a potem trzeba je było umyć pod prysznicem :lol: :idea:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.03.2012 10:24

:D :D :D
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 02.03.2012 10:39

piotrulex napisał(a):
raffiu napisał(a): ... Osoby nieletnie zdarzają się, ale raczej rzadko i zawsze pod opieką dorosłych ...

Na Łódzkiej Fali z regulaminu wynika 18+ wiec nie wiem jakim cudem widziałeś tam dzieciaki. Byliśmy tam kilkukrotnie i nigdy takowych nie widzieliśmy. Nie twierdzę oczywiście, że nie piszesz prawdy ale ja regulaminów nie łamię i do tego nie namawiam :wink:

Dziecko widziałem na 100% ...nie wiem tylko, czy nie było to przed aferą rozkręconą przez jednego z łódzkich radnych po imprezie "noc naturystów" gdzie były również osoby nieletnie ponoć? Nie wiem nie bywam na "Nocach". Być może po tym wydarzeniu, by uniknąć złej prasy zdecydowano na fali o rygorystycznym przestrzeganiu zapisku 18+. Ostatnio nie widuję to fakt. Inna sprawa, że swego czasu bywałem głównie w tzw. "środy dla par" a obecnie wpadamy na 2 ostatnie godziny - więc być może za późno dla dzieciaków ;)

Oczywiście są przeciwwskazania dla korzystania z saun. Należy jednak pamiętać, że sauna to nie tylko jej fińska odmiana z wysoką temperaturą.
Moją druga lepsza połowa nie korzysta z takowej właśnie z powodów zdrowotnych. W czasie kiedy ja wchodzę na seans naparzania ona idzie do sauny na podczerwień, gdzie temperatura jest znacznie niższa :)
marek2431
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2431 » 22.04.2018 08:17

Niestety taki mamy standard: jak są sauny z poprawnym saunowaniem (mówię o aquaparkach bo poza sauną dzieci potrzebują atrakcji) to niestety tylko 18+ natomiast rzeczywistość jest taka że dzieci na nagość reagują najczęściej bardzo naturalnie czyli lepiej niż wielu dorosłych. Moim zdaniem powinno być ostrzeżenie że można się spodziewać nagich osób i rodzice sami by mogli podjąć decyzję czy chcą narazić własne pociechy na okropny i traumatyczny widok golasów w saunie. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia ciszy i spokoju ale tutaj kultura wielu dorosłych też pozostawia wiele do zyczenia. Może jakieś godziny children free..... Jakie jest wasze zdanie
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.04.2018 08:33

marek2431 napisał(a):Niestety taki mamy standard: jak są sauny z poprawnym saunowaniem (mówię o aquaparkach bo poza sauną dzieci potrzebują atrakcji) to niestety tylko 18+ natomiast rzeczywistość jest taka że dzieci na nagość reagują najczęściej bardzo naturalnie czyli lepiej niż wielu dorosłych. Moim zdaniem powinno być ostrzeżenie że można się spodziewać nagich osób i rodzice sami by mogli podjąć decyzję czy chcą narazić własne pociechy na okropny i traumatyczny widok golasów w saunie. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia ciszy i spokoju ale tutaj kultura wielu dorosłych też pozostawia wiele do zyczenia. Może jakieś godziny children free..... Jakie jest wasze zdanie

Są sauny z poprawny saunowanie gdzie z dziećmi można wchodzić bez najmniejszych ograniczeń. Są też dobre saunaria gdzie są dni i godziny a nawet seanse dla dzieciaków
marek2431
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2431 » 24.04.2018 18:42

piotrulex napisał(a):
marek2431 napisał(a):Niestety taki mamy standard: jak są sauny z poprawnym saunowaniem (mówię o aquaparkach bo poza sauną dzieci potrzebują atrakcji) to niestety tylko 18+ natomiast rzeczywistość jest taka że dzieci na nagość reagują najczęściej bardzo naturalnie czyli lepiej niż wielu dorosłych. Moim zdaniem powinno być ostrzeżenie że można się spodziewać nagich osób i rodzice sami by mogli podjąć decyzję czy chcą narazić własne pociechy na okropny i traumatyczny widok golasów w saunie. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia ciszy i spokoju ale tutaj kultura wielu dorosłych też pozostawia wiele do zyczenia. Może jakieś godziny children free..... Jakie jest wasze zdanie

Są sauny z poprawny saunowanie gdzie z dziećmi można wchodzić bez najmniejszych ograniczeń. Są też dobre saunaria gdzie są dni i godziny a nawet seanse dla dzieciaków

Niestety w mojej okolicy (Olsztyn) nie znam takiego. W większości aquaparków obowiązuje zasada saunowania w stroju, a w pozostałych mi znanych strefa saun jest 18+
Poprzednia strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK z dzieckiem - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies