napisał(a) raffiu » 02.03.2012 09:39
piotrulex napisał(a):raffiu napisał(a): ... Osoby nieletnie zdarzają się, ale raczej rzadko i zawsze pod opieką dorosłych ...
Na Łódzkiej Fali z regulaminu wynika 18+ wiec nie wiem jakim cudem widziałeś tam dzieciaki. Byliśmy tam kilkukrotnie i nigdy takowych nie widzieliśmy. Nie twierdzę oczywiście, że nie piszesz prawdy ale ja regulaminów nie łamię i do tego nie namawiam
Dziecko widziałem na 100% ...nie wiem tylko, czy nie było to przed aferą rozkręconą przez jednego z łódzkich radnych po imprezie "noc naturystów" gdzie były również osoby nieletnie ponoć? Nie wiem nie bywam na "Nocach". Być może po tym wydarzeniu, by uniknąć złej prasy zdecydowano na fali o rygorystycznym przestrzeganiu zapisku 18+. Ostatnio nie widuję to fakt. Inna sprawa, że swego czasu bywałem głównie w tzw. "środy dla par" a obecnie wpadamy na 2 ostatnie godziny - więc być może za późno dla dzieciaków
Oczywiście są przeciwwskazania dla korzystania z saun. Należy jednak pamiętać, że sauna to nie tylko jej fińska odmiana z wysoką temperaturą.
Moją druga lepsza połowa nie korzysta z takowej właśnie z powodów zdrowotnych. W czasie kiedy ja wchodzę na seans naparzania ona idzie do sauny na podczerwień, gdzie temperatura jest znacznie niższa