Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK z dzieckiem

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.02.2012 21:18

anakin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Nie, od tych lat w tym temacie jeszcze wiele się nie zmieniło

8O
Jeżeli twierdzisz,że przez 50 lat się nic w tym temacie nie zmieniło,to........nie mam więcej pytań Janusz.

Czytaj i cytuj mój post w całości :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.02.2012 21:20

Janusz Bajcer napisał(a):
Nie, od tych tat w tym temacie jeszcze wiele się nie zmieniło, "rewolucja seksualna" jeśli można to tak nazwać, nastąpiła znacznie później.

W jaki sposób druga część wypowiedzi zmienia sens jej pierwszej części:?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.02.2012 21:22

woka napisał(a):
anakin napisał(a):Przeraża mnie jacy my będziemy w....ich wieku! :? :cry:
:D

Najpierw musisz dożyć ....... później jakoś tam będzie. :wink:

Jak patrzę na niektórych, to się odechciewa...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.02.2012 21:25

anakin napisał(a):
Nie, od tych tat w tym temacie jeszcze wiele się nie zmieniło, "rewolucja seksualna" jeśli można to tak nazwać, nastąpiła znacznie później.

W jaki sposób druga część wypowiedzi zmienia pierwszą :?:

W zasadniczy, ale to już sobie sam dopowiedz :idea: ja się oddalam do mojego muzycznego raju :wink: :lol:

Potem Was sobie poczytam :lol:
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 28.02.2012 21:30

anakin napisał(a):
My tylko czasem.
Ale do frytek. :D

To Ty nie z Gwiezdnych Wojen jesteś tylko z Poranku kojota - Siwy
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.02.2012 21:31

anakin napisał(a):My tylko czasem.
Ale do frytek. :D

no to chyba sypali ;)

Bocian napisał(a):Jak patrzę na niektórych, to się odechciewa...

też tak masz??? ;)
ale w sumie lekka masakra - młodych nie możemy zrozumieć, starszych też ........ zero tolerancji :roll:

:)
Ostatnio edytowano 28.02.2012 21:35 przez Bea.ta, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.02.2012 21:33

Kolejny mający młodych wyjątkowych Rodziców :wink:

Nie wyjątkowych, tylko normalnych. U mnie w domu nikt nie epatował golizną ale pod prysznicem w gaciach nie stał i nie było problemem wyjść z łazienki nago i przejść do sypialni. Nie koniecznie przez wszystkie pokoje przy okazji ale dramatu z tego powodu nie było. Ja na plaży jak zmieniam galoty, o ile nie zdążą wyschnąć, nie owijam się ręcznikiem. Nie staje także z tej okazji na głównym deptaku.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.02.2012 21:34

anakin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):I vice versa - je nie pytałem o ogólne wychowanie i traktowanie, tylko o konkretną sytuację odnośnie nagości Rodziców w domu w latach Waszej młodości.

A nie uważasz,że sporo się w tym temacie zmieniło od 1950-60 roku?

50-60-tych lat to ja nie pamiętam ale w końcówce lat 70-tych i później w 80-tych był podobny "bunt".
Było takie otwarcie na zachód, ...... na niby zachód. Wystarczyło coś nietypowego wymyślić, okrzyknąć, że to zachodnie i już niektórzy za tym pędzili.

W kwestii "nagości" to było chyba bardziej otwarcie i odważniej niż teraz. W tamtym czasie nie przypominam sobie jedynie sauny (nie znaczy, że nie było).

To bardziej nago mam na myśli, wypaczenie/skrzywienie/ pomylenie nagości z erotyką.
Skoro można się nago opalać i jest to trendy, to można również organizować grupy "nagusów". Były takie grupy, spotykały się nago ...... i powstawały rodzinne tragedie.
( tu mogę opisać tragiczne zakończenie pewnej rodziny, ale to zbyt długa historia ).

W konkluzji - nic nowego się nie dzieje. To już było. Nowe jest tylko dla młodych. Normalna kolej rzeczy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.02.2012 21:38

Bocian napisał(a): Nie staje także z tej okazji na głównym deptaku.

A tu mnie zaskoczyłeś... :) :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.02.2012 21:39

Woka... popatrz no na rzęźbę i malarstwo .... takie mocno stare .... same golasy i nikomu nic nie było, zaczęło się dopiero jak się ludziska zaczęły chować pod ubraniami i wmawiać innym, że źle robią.
Dlaczego małe dzieciaki biegają gołe i szczęśliwe????
bo to naturalne.
Później ciotki, babki, sąsiadki zaczynają im wmawiać, że to nie wypada, nie ładnie, a nawet (omatkobosko) grzech .... i zaczyna się chore poczucie winy.

anakin napisał(a):

mnie też, ale pomyślałam, że tam może nie być głównego deptaka :)
Ostatnio edytowano 28.02.2012 21:44 przez Bea.ta, łącznie edytowano 1 raz
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 28.02.2012 21:43

woka napisał(a):To bardziej nago mam na myśli, wypaczenie/skrzywienie/ pomylenie nagości z erotyką.
Skoro można się nago opalać i jest to trendy, to można również organizować grupy "nagusów". Były takie grupy, spotykały się nago ...... i powstawały rodzinne tragedie.
( tu mogę opisać tragiczne zakończenie pewnej rodziny, ale to zbyt długa historia ).

W konkluzji - nic nowego się nie dzieje. To już było. Nowe jest tylko dla młodych. Normalna kolej rzeczy.

woka czy Ty nie mylisz opalania się nago ze swingersami? A z drugiej strony jak ktoś ma takie potrzeby to niech mu na zdrowie idzie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.02.2012 21:46

BeJur napisał(a):
anakin napisał(a):

mnie też, ale pomyślałam, że tam może nie być głównego deptaka :)

Tylko w ten sposób można to wytłumaczyć. :D 8)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.02.2012 21:48

themoon napisał(a):Ło matko. I co ja najlepszego zrobiłem? Ludziska się kłócą. Nie, no sorry, więcej się pytał nie będę.

A w temacie to myślę, że świat się zmienia i dzieci są w takim stopniu narażone na oglądanie nagości, że nagość w saunie, na plaży czy pod prysznicem to chyba im nie zaszkodzą.
Odnośnie ryzyka spaczenia-niemożliwe! Erotyzm chyba nie do końca związany jest z nagością, więc chyba w przyszłym, dorosłym, życiu nie powinny mieć z tym problemu.
Co do basenu-u mnie pod natryskami jak się rozebrałem wzbudziłem jakieś dziwne dyskusje. W saunie nie widziałem nikogo nago.

Przecież nic się złego nie dzieje, dyskusja trwa, wymiana poglądów przednia ..... żarty też są. Jest dobrze.

Odnośnie basenu. Tak jest w większości. U mnie też i nic z tym nie zrobisz. Jest i koniec.
To tylko tutaj, przy okazji wymiany poglądów i spostrzeżeń można odnieść wrażenie że jest/powinno być inaczej.
Tym się nie sugeruj. Kilka osób (tak się akurat przytrafiło, mogło przecież być inaczej) nie zmieni realiów. Ja też nie zmienię.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.02.2012 21:57

themoon napisał(a):
woka napisał(a):To bardziej nago mam na myśli, wypaczenie/skrzywienie/ pomylenie nagości z erotyką.

woka czy Ty nie mylisz opalania się nago ze swingersami? A z drugiej strony jak ktoś ma takie potrzeby to niech mu na zdrowie idzie.

Dziwne i wiem o tym.
To nie są moje poglądy ani zapatrywania. Ja tylko opisałem fakty i zdarzenia.
Tak było i zaczęło się od niewinnego "nago" opalania. Potoczyło się tylko w złym kierunku. Oczywiście zapewne nie wszystkim i nie wszędzie. Nie zmienia to istoty sprawy, takie zdarzenia miały miejsce.
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 28.02.2012 22:14

To tak jak z alkoholem-jeden wypije kieliszek i podziękuje, a drugi zostanie alkoholikiem.
Albo z motorami-tylu jeździ bezpiecznie, ale przecież to takie niebezpieczne, a niektórzy nawet zginęli.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK z dzieckiem - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies