Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Valalta 2017

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 21.07.2017 15:54

Cisza nocna jest bodaj od 24 do 6 rano (ale nie mam pewności).
W Valalcie nie ma czegoś takiego jak wyznaczone pole namiotowe, namiotem można się rozbić praktycznie tam gdzie jest wygodnie i jest na to miejsce.
Co do kradzieży i takich klimatów; na miejscu nie spotkałem się z tym problemem. Kwatery często zostawiamy otwarte.
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 22.07.2017 00:19

JLoop napisał(a):Cisza nocna jest bodaj od 24 do 6 rano (ale nie mam pewności).
W Valalcie nie ma czegoś takiego jak wyznaczone pole namiotowe, namiotem można się rozbić praktycznie tam gdzie jest wygodnie i jest na to miejsce.
Co do kradzieży i takich klimatów; na miejscu nie spotkałem się z tym problemem. Kwatery często zostawiamy otwarte.

Cisza nocna obowiązuje od 24 do 7 rano, w tym czasie ani nie wyjedziesz z ośrodka ani nie wjedziesz samochodem, motorem itp.
MarioGA
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarioGA » 23.07.2017 14:28

Witamy. 30 lipca na 2 tygodnie meldujemy się na Valalcie 2+1, może ktoś będzie w tym terminie? Pozdrawiamy :D
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 24.07.2017 15:35

MarioGA napisał(a):Witamy. 30 lipca na 2 tygodnie meldujemy się na Valalcie 2+1, może ktoś będzie w tym terminie? Pozdrawiamy :D

Domek czy namiot ?
kora_m
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kora_m » 27.07.2017 21:03

Hej,

Planujemy dotrzeć na Valalte 3 sierpnia, na jakieś dwa tygodnie. Będziemy pod namiotem. 2 plus 1.

Wielkie tłumy są obecnie?

Pozdrawiam,

K.
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 27.07.2017 22:30

Lipiec i sierpień ma największe obłożenie, ale nie nazwał bym tego "tłumami"", ot po prostu sezon w pełni, ale każdy ma przestrzeń dla siebie.
ewenement
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewenement » 28.07.2017 18:08

Halo Krajanie. Padło i w tym roku, że odwiedziny Valalte z początkiem sierpnia.

Co Wy na to, żeby zrobić małe spotkanie organizacyjne na miejscu?

Może poniedziałek o 18 przy sklepie spożywczym? Potem jakaś pizza lub piwko?
CiałoAstralne
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CiałoAstralne » 16.08.2017 23:04

Witajcie.
Mam pytanie - gdzieś na forum natrafiłem na czyjś post, ze podobno do Valalty nie można przyjechać we dwóch facetów, a jedynie duety mieszane facet + kobieta lub z dzieciakami? To prawda?
Mam zamiar pojechać z kumplem bo niestety moja zona nie może jechać, a mam już zrobioną rezerwację, wpłaconą zaliczkę, a do wyjazdu mniej niż 14 dni więc gdybym zrezygnował z wyjazdu to już mi nie oddadzą tych 400 Eurasów zaliczki. Więc chciałem zabrać znajomego żeby żona nie była zazdrosna :)
Macie jakąś wiedzę czy faktycznie nie zameldują dwóch facetów w VAS? Trochę lipa jechać pół Europy i "pocałować klamkę" czyli nie zostać wpuszczonym.
Pozdrawiam
JLoop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JLoop » 16.08.2017 23:30

No nieźle to sobie wymyśliłeś. :wink:
Zapytaj bezpośrednio w recepcji: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
CiałoAstralne
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CiałoAstralne » 16.08.2017 23:37

Napisałem już maila dwa dni temu i dzis rano ponownie i póki co zero odpowiedzi. A napisałem na historii korespondencji z rezerwacją więc widzą, że nie urwałem się z choinki.
Ten post, jest w tym wątku z trzy strony wcześniej.
Nie mam żadnej karty klubowicza FKK bo jedziemy pierwszy raz w tak zorganizowane miejsce naturystycznee - wcześniej tylko nad polskim morzem.
I trochę szczęka mi opadła jak przeczytałem, że dwóch kolesi nie meldują :(
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 16.08.2017 23:45

Poczytaj w regulaminie jakie warunki musi spełnić singiel by zostać zameldowanym na Valalcie.

Jak już to przeczytasz to działaj. Może zdążysz (zdążycie).
CiałoAstralne
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CiałoAstralne » 17.08.2017 00:00

Hm... Czytałem ich regulamin i nie znalazłem nic na ten temat (już wcześniej). Możesz podesłać link o jaki regulamin chodzi?
No i kwestia taka, ze nie będę singlem tylko we dwóch...
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 17.08.2017 09:58

http://valalta.hr/assets/kucni%20red%20 ... 016_en.pdf
Punkty 1 i 1 d.
Od was zalezy czy naprawdę musicie wchodzić we dwóch.
Sądzę, ze zdobycie karty FNP albo (co wg mnie będzie poważniej odbierane niemieckiego DFK) moze jedynie pomóc w pozytywnym rozwiazaniu Twego problemu.

Zadzwoń do recepcji Valalty. Pogadaj. Przedstaw sytuację. Poproś o pomoc w rozwiązaniu problemu.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.08.2017 13:10

Na Valalcie nie bywamy ale na innych campach FKK w cro i owszem. Nie wczytywałem się również dokładnie w regulamin tegoż campu. Doskonale od lat znam niedaleką Ulikę. Zasady i skrupulatne ich przestrzeganie służą większej społeczności. Jak zaczną przychylniej patrzeć na wyjątki w stylu: "bo żonie odwołano urlop" itp, to lata pracy pójdą w niwecz. Może dziwnie to zabrzmi ale szczerze mam nadzieję, że i dla Ciebie wyjątku nie zrobią meldując samotnika lub męską parę:(
CiałoAstralne
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CiałoAstralne » 17.08.2017 15:22

Dziękuję za Państwa odpowiedzi.
W regulaminie mowa jest o singlach czyli pojedynczych osobach. Nie jadę jako singiel, a w dwie osoby i zajmujemy jeden łączny apartament więc pod punkt 1d. nie podlegam. W żadnym regulaminie nie ma natomiast info o rodzaju duetów więc i nie ma czegoś takiego jak przychylne patrzenie na wyjątki, łamanie jakiejś zasady i itp. Z tego, co czytałem na forach towarzystwa niemieszane nie są żadnym wyjątkiem w Valalcie. Mogą jechać dwie kumpele lub dwa ziomki. Poprosiłem tu na forum o pomoc i opinię kogoś kto ma merytoryczną wiedzę w temacie i w odniesieniu do Valalty, a nie o Twoje osobiste odczucia i nadzieje, w dodatku w sytuacji gdy nigdy w Valalcie nie byłeś. Nigdzie też nie napisałem, że żonie odwołano urlop, a jedynie, że nie może jechać :(. Chyba trochę popłynąłeś w swoim poście...
Może Ciebie stać na odpuszczenie kilkuset Euro zaliczki, mnie niezbyt.

Generalnie już wszystkiego się dowiedziałem, także z mojej strony temat zamknięty :)
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja