napisał(a) kolgreen » 19.07.2017 17:18
doportu napisał(a): Przyznam ze zastanawia mnie to pytanie..., my co prawda nie korzystamy z "gruntu", ale z obserwacji nigdy nie widziałem problemów szczególne z namiotem, no bo przy przyczepie czy kamperze to jeszcze sprawa dobrego, równego dojazdu itp.
Namiot czy przyczepa, co za różnica? I tak trzeba zająć "działkę". Chyba większość działek na Valalcie nie jest problematyczna dla kamperów i w sumie głównie są kampery/przyczepy. Namiotów to ja się niewielu doliczyłem.
doportu napisał(a):Teraz jak się Valalta rozrosła w prawo od recepcji to chyba nie ma żadnego problemu..., rozumie że można chcieć przy samym basenie, ale czy nie warto 50 metrów dalej i mieć więcej spokoju...
Oj kolego, żeby 50 metrów...
Przecież w linii prostej z jednego końca Valalty na drugi to jest 1 000 metrów a co dopiero uliczkami.
Będąc w namiocie trzeba też brać pod uwagę odległość do toalet, bo w nocy czasem trzeba sobie wycieczkę zrobić.
To nie są jakieś wady dla nas ale to "50 metrów" zabrzmiało tak "trywialnie"... A tak nie jest.
Tak co do wolnych miejsc jeszcze... Dzień przed naszym wyjazdem już jakiś Niemiec przyuważył, że się pakujemy.
Prosił nas, żeby miejsce było dla niego... Ok. Powiedzieliśmy, że koło południa się zbierzemy.
Facet już od rana stał przy nas i pilnował z papierosem w ręku.
No więc rozumiesz...