Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Valalta 2016

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sunmoon51
Turysta
FKK Valalta 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunmoon51 » 21.09.2015 23:09

Warto wiedzieć, że FKK Valalta zaplanowało na 2016 rok wzrost przychodów, i to znaczny. Ceny (orientativ) formalnie się nie zwiększają, za to zmieniają się terminy sezonów. W związku z tym np. za pobyt w apartamencie SA na przełomie sierpnia i września (17 nocy) trzeba będzie w 2016 zapłacić 7209 PLN (przy kursie EUR 4,3 PLN), podczas gdy w tym roku zapłaciłem w tym okresie 5125 PLN (przy kursie EUR 4,2 PLN).
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 18.10.2015 00:06

Co roku zmienia się troszkę termin sezonów..., ja mam na podwyżki i zmianę terminów swój sposób..., jak zaczynaliśmy przygodę z Valaltą 15 lat temu to wypoczywaliśmy zawsze 28 dni, i tak co rok troszkę mniej i mniej, a teraz mamy rezerwacje już tylko na 20 dni .
Zawsze lepiej zrezygnować z paru dni w droższym terminie, niż zrezygnować z całości...
pozdrawiam wszystkich fanów Valalty
nat_czwa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_czwa » 28.01.2016 10:36

witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanko do stałych bywalców Valalty, mamy z żonką możliwość spędzenia 7-8 dni na Valalcie w ostatnim tygodniu maja, jak w tym terminie wyglądają sprawy z pogodą (opady,temperatury), frekwencją itp.? Na stronie Kampu piszą że woda w basenie podgrzewana jak coś :D
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 03.02.2016 03:06

Widzę że nikt nie chce odpowiedzieć..., ja osobiście jeszcze w maju nie byłem, ale znajomi raz byli i chyba mieli pecha bo zimno, deszczowo i pusto było.
poprawili to jeszcze raz na przełomie czerwca i lipca i jakoś to złe wrażenie zbilansowali...
A tak naprawdę to nie wiadomo jaki będzie rok, czasem podobno bywa pięknie i jak ja przyjeżdżam w czerwcu i widzę chmury, a ludzie opowiadają jak było słonecznie to cierpię..., ale tam pogoda zaraz się poprawia.
A nowy kryty basen z jacuzzi jest i woda ciepła też, jest bardzo zielono, rośliny szaleją jeszcze przed upałami a i pusto pewno nie będzie bo to ostatnie dni w przystępnej cenie i jeszcze dzieci nie ma, tak że ja wam polecam...
My jedziemy od 5 czerwca i już się nie mogę doczekać...
nat_czwa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_czwa » 03.02.2016 13:06

doportu dzięki za odpowiedź.
Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji, jesteśmy z okolic Częstochowy, możesz napisać jaka jest najlepsza trasa do Rovinj wg. twojej opinii, gdzie najlepiej/najtaniej kupić winiety, jakieś przydatne informacje, itp. z góry dzięki za pomoc.
nat_czwa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_czwa » 05.02.2016 13:58

dzięki macbas, mam kilka pytań do Ciebie lecz nie mogę pisać PW.
macbas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macbas » 05.02.2016 18:37

Cześć.
Żaden problem. Miło, że mogłem pomóc. Zanim będziesz mógł pisać wiadomości pytaj w poście a ja wyślę Ci potrzebne informacje.
Zresztą korespondencja z Tobą sprawiła, że znowu zastanawiamy się nad wyjazdem do Valalty więc jestem Ci coś winien... :D
Pozdrawiamy.
Basia i Maciek.
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 06.02.2016 02:32

No coż, ilu kierowców tyle tras...,my w tym roku jedziemy 16 raz do Valalty, myślę że wypróbowałem wszystkie trasy i możliwości dotarcia do celu...,od paru lat jeżdżę przez Węgry, czyli spokojnie do Budapesztu,a następnie już tylko " miód" czyli autostrada.
Spowodowane to jest tym że ciągnę przyczepę podłodziową, więc i tak muszę jechać wolniej a im mniej autostrady tym mniej boli :wink: , lecz gdybym jechał samym samochodem to na pewno przez Czechy i Austrię...
Co do winiet to lubię mieć wszystko co trzeba nakleić już w Polsce, więc kupowałem winietę słowacką, w PZM-cie, ale w tym roku jest zmiana i ma być jak na Węgrzech elektroniczna wiec pewno zrobię opłatę na pierwszej stacji paliwowej na Słowacji,tak jak na Węgrzech.
Chorwacja to inna bajka bo tam płacisz na bramkach i zawsze mam kuny na opłatę drogową (300 Kn).
Muszę dodać że od paru lat postanowiliśmy nocować na granicy Węgiersko-Chorwackiej i następnego dnia dojeżdżam wypoczęty, uśmiechnięty, wyspany, po śniadaniu i około południa przekraczam szlaban i mogę od pierwszego dnia cieszyć się urlopem. :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 15.02.2016 13:24

nat_czwa napisał(a):doportu dzięki za odpowiedź.
Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji, jesteśmy z okolic Częstochowy, możesz napisać jaka jest najlepsza trasa do Rovinj wg. twojej opinii, gdzie najlepiej/najtaniej kupić winiety, jakieś przydatne informacje, itp. z góry dzięki za pomoc.

Ilu kierowców tyle opinii. Są inne działy tego forum najpierw do poczytania a później do ewentualnego dopytania :)
michalkrak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalkrak » 25.02.2016 14:43

My ta byśmy się wybierali od 25/05 do 01/07 tak 6 dni. 2 osoby, oby pogoda była. ups termin rozjechany ale dokladnej daty jeszcze nie znamy jedziemy w ciemno...
Ostatnio edytowano 12.03.2016 22:45 przez michalkrak, łącznie edytowano 1 raz
nat_czwa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_czwa » 07.03.2016 10:38

My od 21.05 do 28.05, (potwierdzone, przedpłata za VAS poszła) 2 osoby, również mamy nadzieję, że pogoda dopisze :-)
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 10.03.2016 00:08

Cześć nat_czwa...,skoro jedziecie w innym terminie niż my to podpowiem Wam abyście poprosili o VAS ten po remoncie z klimatyzacją.
Jest tylko parę takich Vasów i nawet nie chodzi o klimatyzację,(choć w maju można nią zagrzać) ale o to że składa się z dwóch pomieszczeń, kuchni i sypialni i jest jeszcze wydzielony za ścianką kącik z biurkiem oraz fajna łazienka, a całość jest w zupełnie innym nowoczesnym stylu.
Oczywiście cena jest ta sama jak za stary. :hut:
nat_czwa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_czwa » 16.03.2016 14:56

dzięki doportu za podpowiedź!
szkoda że nie będziemy w tym samym terminie, ale wtedy nie podpowiedział byś o VAS-ach po remoncie! :D
dzięki wielkie
i pozdrowienia z Częstochowy!
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 17.03.2016 01:41

Pewno nie... :D
doportu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doportu » 23.03.2016 00:47

Przesyłam zainteresowanym najnowsze zdjęcia z Rovinj, Valalta też zalana...
przepraszam za jakość ale zrobione telefonem :hut:
Załączniki:
image10.JPG
image9.JPG
image8.JPG
image7.JPG
image6.JPG
image5.JPG
image4.JPG
image3.JPG
image2.JPG
Następna strona