Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witamy. W tym sezonie namiot,zaczynamy po 20 .08. od Plitvic następnie jakaś wyspa i na koniec Valalta z tydzień - w sumie dwa tygodnie.Byliśmy dwa lata wstecz na Valalta i Ulika przyczepką. Małżeństwo okolice Tychów.
My zaglądamy, ale nie wiele postów przybywa, w tym roku wyjątkiwo wcześnie bo w maju będziemy gośćmi w Valalcie i mamy nadzieje że pogoda będzie łaskawa i pozwoli nam wypoczywać w stroju Adama i Ewy . Czy ktoś z formułowiczów był w tym misiącu w Valalcie i może się podzielić wrażeniami ?
Chyba musielibyście mieć duże szczęście. Ja już dwa razy rozważałem Chorwacje na majówkę ale i dwa razy zrezygnowałem z uwagi na prognozę pogody. Zresztą majówki są tu często opisywane np zdaje sie Roxi pisała o majówce w Rovinj i bardzo często sweter i kurtka była w użyciu jesli dobrze pamiętam.
Valaltę przetestowałem trzema pobytami pod namiotem w ostatnich latach. Minusem jest cena - chyba najdrozszy kemping w HR, plusem - chyba najwyzszy standard w HR ... Tak jak w zyciu - coś za coś
Nowy basen z ciepłą wodą, zieleń, brama wjazdowa, chodniczki, toalety co roku coś nowego, szkoda że w Polsce ośrodki nie mają takiego tempa rozwoju. Jeszcze 26 dni pozdrawiamy naturystów z Valalty !!!
Pragnąłbym ostrzec osoby planujące indywidualny wyjazd na kemping w Valalcie, że za "singla" koszt pobytu wynosi tak jak za 2 osoby (jedynie taksa kuracyjna jest pojedyncza). Jest to jedyny przypadek z którym zetknąłem się na kempingach chorwackich. Informacja o powyzszym jest wprawdzie w cenniku, ale jak w takich nietypowych przypadkach - na końcu i drobnym drukiem! Zatem do Valalty albo z partnerką, albo z partnerem .
Mogli by jeszcze prosić singli o legitymacje Związku Naturystycznego, a tego nie robią...,to nie jest tak najgorzej..., swoją drogą to płacisz za apartament a najmniejszy jest dwuosobowy...