Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Baldarin

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.06.2015 20:57

Kasia25 napisał(a):Byłam raz, ale jakoś mieszane uczucia zostały. Poza tym ponieważ lokalizacja tego campingu to prawdziwa dzicz - robactwo, pająki i insekty dają o sobie znać.
........Ogólnie gdyby zarządca się określił i camping nie był mieszany było by OK.

Byłem tam trzykrotnie pod namiotem i mam odmienne spostrzeżenia niż Ty :) Bardzo mi odpowiada, że nie jest to kemping w stylu molochów typu Valalta gdzie nigdy nie pojadę chociaż byłem na nim i oglądałem :papa:
mariusz_1974
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_1974 » 05.06.2015 16:24

Rzeczywiście lokalizacja tego campingu to "prawdziwa dzicz" - właściwie droga od Osoru prowadzi głównie przez Punta Kriza na Baldarin. Według mnie camping ten powinien zostać przekształcony z mieszanego na FKK - i tak najlepsza część od sklepu to FKK przed sklepem położenie terenu pod namioty nieciekawe.
Co do robactwa nie ma tak źle, a dodatkowo wczesnym rankiem i późnym wieczorem można spotkać dziką zwierzynę (niegroźną).
Od Punty Kriży można trochę pochodzić po ścieżkach- jest sporo wytyczonych tras
Ponieważ do najbliższego miasta jest daleko, i plaże a właściwie zatoczki są małe jest to inny klimat niż taka np. Bunculuca gdzie do centrum Baski jest blisko i jest bardzo szeroka plaża.
Ale ceny na Bunculuce też są inne (wyższe).
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 11.06.2015 19:21

Ten DZICZ mi sie podoba :-D Moze w drodze powrotnej skusimy sie na wizyte na tym campingu :-D
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 07.07.2015 17:07

A czy ktos mi powie jak z dojazdem na camp?? Co powiecie o przeprawie VALBISKA-MEREG??
Czy tylko i wyłacznie przeprawa ZAGORJE-POROZINA??
macbas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macbas » 08.07.2015 16:37

Cześć.
BigDaniel napisał(a):A czy ktos mi powie jak z dojazdem na camp?? Co powiecie o przeprawie VALBISKA-MEREG??
Czy tylko i wyłacznie przeprawa ZAGORJE-POROZINA??

Na Cres płynęliśmy z Krk.
Ostatnio edytowano 11.01.2016 22:29 przez macbas, łącznie edytowano 1 raz
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 08.07.2015 19:21

Dziekuje za odpowiedz :-D

A ten camp w Medulinie to tez FKK??
Bo patrzac na mape widze 3 campy ale zaden z opisem naturist.

Mozna prosic o dokladniejszy namiar??
macbas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macbas » 09.07.2015 09:52

Cześć.
BigDaniel napisał(a):Dziekuje za odpowiedz :-D

Bardzo proszę.
Ostatnio edytowano 11.01.2016 22:28 przez macbas, łącznie edytowano 1 raz
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 16.07.2015 13:09

Właśnie jesteśmy na tym campingu. Jak każdy ma wady i zalety. Cisza spokój, ale i nuda dla dzieci bo plac zabaw w części fkk jest ubogi a rekreacyjno sportowa część koło recepcji oddalona jest dobre 1.5km od naszego namiotu.

Laguny 3 wyznaczone i wygrodzone, reszta to brzeg skalisty i dość trudno dostępny. W wybranych miejscach schodki z poręczami ale trzeba by przechodzić przez czyjeś parcele.

Sklep czynny do 21, można płacić kartą. Ceny widocznie wyższe, alternatywa to Konzum w Mali Losnij oddalony prawie 40km.

Część tekstylna mniejsza i o wiele gorsza ale dziwnie chętnie oblegana. Siędzimy tu tydzień ale chyba się przeniesiemy na Ulike bo pobyt tu z małym dzieckiem to nuda. Camping raczej dla emerytów :)

Najpiękniejsze miejsce na campie:
Obrazek

Sklep, market:
Obrazek

Podział na część FKK:
Obrazek

Plaża niewydzielona:
Obrazek

więcej i źródło http://www.chorwacja24.info/camping/baldarin
Generalnie OK, można by się czepiać, jednak po tygodniu wylegiwania na plaży najzwyczajniej się tu nudzi. Zwiedzanie to 1 dzień na Mali Losnij (40km), i po drodze lub kolejnego dnia Osor (20km). Mając kajak można pokusić się o opłynięcie okolicznych lagun. Około 5 km w lewo od campingu znajduje się wielka laguna podzielona na 4 mniejsze w których zgromadził się prawdziwy piasek !!!
Idealne miejsce dla dzieci.

pozdrawiam
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.01.2016 11:10

macbas napisał(a):Poza tym sklep. Bardzo drogi. Budka z owocami i warzywami. Super droga. Naprawdę ceny z księżyca.
Chcesz coś kupić jedziesz drogą śmierci kilkanaście kilometrów. Tam przy moście między Cresem a następną wyspą jest miasto. Bardzo ładne z fajnymi kafejkami.My wytrzymaliśmy tam 48 godzin i z ulgą wyjechaliśmy do Kazeli w Medulinie...
.

Hm pierwsze co wpadło mi do głowy to ....... ale nie napiszę co :) później pomyślałem, że ktoś może mieć inne zdanie :) Ja z żoną mamy inne niż Twoje . Ceny w sklepie do przyjęcia mimo, że nie dysponuję duża kasą nie odczułem tych cen (emeryt+ nauczycielka) :) Nie jeździłem na zakupy dalej bo wszystko było na miejscu no chyba, że ma sie very special wymagania :)
Droga śmierci ? prawo jazdy masz od roku ? W takim razie zrozumiem obawy. Wybacz tą drogą zarówno autem jak i rowerami jeździliśmy (też ze znajomymi) wielokrotnie :) droga jak każda inna. Moim zdaniem nie ma co demonizować i przekazywac swoich fobii innym :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.01.2016 11:15

XT600 napisał(a): Camping raczej dla emerytów :)

Każdy szuka czegoś innego :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.01.2016 11:29

Kasia25 napisał(a):Camping jest OK, choć nieprzyzwyczajeni mogą mieć zastrzeżenia choćby do tego że po campingu co druga osoba porusza się w odzianiu - co przez pierwsze dni jest trochę krępujące. Ja nie lubię takich sytuacji - albo nagość jest respektowana, albo nie jest to camping fkk.

Jestem uczulony na to o czym wspomniałaś ale mimo kilkukrotnych pobytów nie stwiedziłem tego !
macbas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macbas » 11.01.2016 15:48

Witam.
Z prawdziwym zdumieniem przeczytaliśmy post @bluesman.
Skąd tyle agresji?
Ostatnio edytowano 11.01.2016 22:27 przez macbas, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.01.2016 19:42

macbas napisał(a):
bluesman napisał(a):Hm pierwsze co wpadło mi do głowy to ....... ale nie napiszę co :) później pomyślałem, że ktoś może mieć inne zdanie :)

Może warto pomyśleć przed napisaniem postu?
bluesman napisał(a):Ja z żoną mamy inne niż Twoje . Ceny w sklepie do przyjęcia mimo, że nie dysponuję duża kasą nie odczułem tych cen (emeryt+ nauczycielka) :) Nie jeździłem na zakupy dalej bo wszystko było na miejscu no chyba, że ma sie very special wymagania :)

I tu w porządku. Masz inne zdanie niż moje, mojej żony i syna. To twoje zdanie i ja je szanuję choć nie mam pojęcia co to są u ciebie "very special wymagania". Jeśli piszesz o swoich potrzebach to pamiętaj, że my ciebie nie znamy i nie zgadniemy co masz na myśli.

bluesman napisał(a):Droga śmierci ? prawo jazdy masz od roku ? W takim razie zrozumiem obawy.

Po co te osobiste wycieczki? Brak argumentów? Znamy się, że piszesz w ten napastliwy sposób? Jesteś emerytem a argumentujesz jak gimnazjalista na fb.
bluesman napisał(a):Wybacz tą drogą zarówno autem jak i rowerami jeździliśmy (też ze znajomymi) wielokrotnie :) droga jak każda inna.

A to już kłamstwo. Droga jest niebezpieczna. Kręta, wąska i nierówna. Na kempingu poznaliśmy małżeństwo, które jeździło na rowerowe wycieczki. Skończyło się to bardzo poważnymi obrażeniami.
bluesman napisał(a): Moim zdaniem nie ma co demonizować i przekazywac swoich fobii innym :)

Znowu argumenty gimnazjalisty. Prymitywna zagrywka obliczona na prymitywnych czytelników. Smutne. Ci, którzy tu zaglądają szukają raczej informacji a nie wynurzeń zakompleksionego emeryta.

Podsumowując:
Podtrzymujemy to co napisaliśmy o Baldarinie. Jeżeli ktoś się nie zgadza to proszę napisać o tym bez osobistych zaczepek. My nie robimy tu za księdza, psychiatrę czy psychoanalityka... na koniec emo... :roll: :D

Pozdrawiamy emeryta i nie czekamy na odpowiedź. I znowu emo... :lol:

Z prawdziwym zdumieniem przeczytałem Twoj/Wasz post. Gdzie tu widzisz agresję ? Napisałem, że możesz mieć odmienne zdanie ? napisałem :) Widziałeś emotikony ? czy nie ?

Zarzucasz mi kłamstwo ? Jakim prawem ?

Może wyjaśnisz i zdefiniujesz określenie "droga śmierci " ?

Pisałem, że byłem tam 3 krotnie i dodaję, że z różnymi znajomymi jedni przyjechali nawet z przyczepą. Nie odczuli jakoś 15 km dojazdu. Oprócz jazdy samochodemi codziennie przez 8 dni podczas każdego pobytu poruszaliśmy się tą drogą na rowerach więc mogę mieć na ten temat jakieś zdanie i mam. Jak wspomniałem droga jest spokojnie do przejechania dla kierowcy z doświadczeniem chyba, że się go nie ma to też coś złego ? Każdy kiedyś zaczynał jazdę co Cię w tym dotkneło ? moje zrozumienie dla ew. początkującego kierowcy ?

Z tego co widzę to w tej chwili Ty mnie obrażasz czego nie rozumiem ! (vide argumenty gimnazjalisty, zakompleksiony emeryt) Kilkakrotnie podkreśliłem, że jest to moje zdanie w kontrapunkcie do Twojego i nie zarzuciłem Ci kłamstwa co Ty czynisz !
Po co ta dysertacja na temat potrzeb ! Człowieku co złego było w tym, że uważam iż sklep jest dobrze zaopatrzony ? Może trzeba uważniej czytać ?

Piszesz, że ja Cię nie znam, Ty mnie też ale Tobie wolno mnie obrażać ?

Wiesz co ręce opadają. 8O
macbas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macbas » 11.01.2016 21:35

bluesman napisał(a):
Z prawdziwym zdumieniem przeczytałem Twoj/Wasz post. Gdzie tu widzisz agresję ? Napisałem, że możesz mieć odmienne zdanie ? napisałem :) Widziałeś emotikony ? czy nie ?

Z nieukrywanym zdumieniem przeczytaliśmy twój post. Przykro nam że nie widzisz agresji w swoich wynurzeniach.
Ostatnio edytowano 11.01.2016 22:27 przez macbas, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2016 21:44

macbas napisał(a):I naprawdę nie czekamy na twoją odpowiedź.

Otrzymałeś ostrzeżenie :idea:
Więc proszę o zakończenie polemiki :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK Baldarin - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies