krzysiek M. Ile czasu było na zwiedzanie miasta Hvar?
Czyli rybek było więcej i przyrządzane na statku, tak?
Podczas rejsu można było spróbować innych specjałów z ich kuchni?
Popiel napisał(a):Może ktoś był z okolic Makarskiej na fishpicnicu płynącym do Korculi
krzysiek M. napisał(a):Wyjadacze niniejszego forum permamentnie odsyłaja do szukajki lub ,co jest jeszcze bardziej denerwujące czepiają się ogonków , kreseczek i tego typu "wad" pisowni co skutecznie zniechęca do korzystania z forum. Pozdrawiam serdecznie i życze Szczęśliwego Nowego Roku
Rysio napisał(a):Popiel napisał(a):Może ktoś był z okolic Makarskiej na fishpicnicu płynącym do Korculi
Popielu, raczej nie sądzę. Z mapy wychodzi mi taka wycieczka drogą morską ponad 60 km. Stateczki płyną z prędkością około 15 - 18 km/h (mierzone GPSem), tak więc sama podróż zajęłaby co najmniej 8h.
krzysiek M. napisał(a):statek pływa dosyć szybko. Rejsy tak jak pisałem Jelsa-Bol.na Hvar, a w sezonie głównym także na Korcule do miasta Korcula
krzysiek M. napisał(a):W Hvarze byliśmy 6 godzin, wystarczyło na spacer po starówce i zwiedzenie twierdzy. Mnie się podobało.
Rysio napisał(a):Popiel napisał(a):Może ktoś był z okolic Makarskiej na fishpicnicu płynącym do Korculi
Popielu, raczej nie sądzę. Z mapy wychodzi mi taka wycieczka drogą morską ponad 60 km. Stateczki płyną z prędkością około 15 - 18 km/h (mierzone GPSem), tak więc sama podróż zajęłaby co najmniej 8h. My płynęliśmy na fiszpiknika Podgora - Vrboska - Bol - Podgora. Ruszaliśmy przed 9 rano, a w domu byliśmy jak zaczynało się szaro robić. Taka wycieczka byłaby w zasadzie możliwa, tyle że w Korculi, to byś tylko port zobaczył, a to deczko bez sensu, bo miasteczko uważam za ładniejsze niż sam Dubrovnik
Popiel napisał(a):Podzieliłem się tym co wiedziałem.
Już wiem, że w tym roku znów zagoszczę na rivie omiskiej.
Do kompletu mam znów żółtodziobów więc i dla nich zorganizowanie takiego rejsu będzie miłym akcentem całej wycieczki, a że nie chcę płynąć w te same miejsce to proszę forumowiczów o podpowiedź:
Skąd najlepiej na fishpicnic, by zobaczyć miasto Korcula
Tu prośba o podanie czasu na zwiedzanie miasta.
Plumek napisał(a):Z Gradaca, Zaostrogu, Drvenika i wszystkich Zivogoscie (Blato, Mala Duba, Porat) pływa Felun - dość szybko, bo w 2 godzinki jesteś w miasteczku Korcula. Na miejscu jest się chyba 3 godziny z tego, co pamiętam, potem jest obiadek w postaci skusy z grilla, potem płynie sie do dzikiej zatoczki na Hvarze i jest kąpiel i skoki do wody ze statku, i na ok. 17-18 jest się z powrotem.
To najszybszy statek w tym rejonie zresztą.
Plumek napisał(a):Jeśli chcesz fisza, to znajdź jakiś stateczek na dziką plażę i grilla, niż Jelsę i do Bolu (to jest dopiero bez sensu wg mnie). Albo postateczkujcie w drugą stronę - to znaczy Cetiną w górę rzeki
Popiel napisał(a):Ps. Kolega nie czytał mojej relacji, w której było jak to Popiel wiosłował Cetiną
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne