napisał(a) Woman0002 » 02.07.2017 19:05
Dołączę się do wątku o fish picnicach, opiszę te z Makarskiej.... Ich główna trasa to Makarska- Jelsa(Hvar) i Bol (Brać) (widziałam też trasy na Korcule- moim zdaniem kompletnie nie opłacalne ze względu na czas podróży na wyspę)
Generalnie pływają 4 duże statki...
-Calipso i Makarski Jardan to statki imprezowe... chcesz się napić? nie przeszkadza Ci dziki tłum, krzyki, śpiewy, dudniąca muzyka ? - to rejsy idealne dla Ciebie. To rejsy dla młodych lubiących imprezy...
Statki Voga i Viganj (albo podobna nazwa, mogłam coś przekręcić) to statki spokojniejsze... nie ma głośniej muzyki, nikt po stołach nie skacze... są mniejsze więc automatycznie mniej ludzi zabierają. Ja płynęłam parę dni temu Voga, nie mam większych zastrzeżeń, bardziej traktowałam ja jako transport na wyspy niż jako jakąś wielką atrakcję (niestety ale jeśli ktoś chce się dostać bezpośrednio do np Jelsy to jest na nie skazany) W czasie rejsu dali rakije (nie lubie, nie próbowałam) później dobra grillowaną makrelę (lub kurczak do wyboru) do tego wino, sok, pieczywo... Jedzenie przyzwoite, załoga bardzo miła, szybko i sprawnie wszystko organizowała. Jeśli wybieracie się na fish picnic Voga będzię dobrym wyborem