Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fish Picnic - Skąd najlepiej na Rivierze Makarskiej

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 26.07.2012 15:45

pavio4 napisał(a):Witam wszystkich, to mój pierwszy post :)
Czy Fish picnic w Trogirze(np. na Miracul) trzeba rezerwować, czy można przyjść "z biegu"? Jeśli rezerwować, to jeden dzień wcześniej wystarczy?

Rezerwować- jeden dzień raczej wystarczy (zależy ile mają rezerwacji)
zbys2011
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2011 » 26.07.2012 20:36

A w Omisiu jaki polecacie fish picnic? - gdzieś na forum, ktoś opisywał fajny fish picnic (nie statkiem Junior) ale nie mogę tego ponownie znaleźć - może ktoś pomoże :-)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.07.2012 00:39

zbys2011 napisał(a):A w Omisiu jaki polecacie fish picnic? - gdzieś na forum, ktoś opisywał fajny fish picnic (nie statkiem Junior) ale nie mogę tego ponownie znaleźć - może ktoś pomoże :-)

z Lokva Rogoznicy > forum/viewtopic.php?p=770267#770267 :oczko_usmiech:
zbys2011
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2011 » 27.07.2012 13:51

To jeszcze nie o to mi chodziło - jakis statek odpływa z Omisia (podana była jego nazwa na forum) i fish picnic podobno godny polecenia
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 01.02.2014 00:28

byłam w Makarskiej dwa lata temu , wtedy wybraliśmy się na jedyny fishpicnic, który namierzyliśmy-czyli Brać i Hvar. Czy coś się od tamtej pory zmieniło i są rejsy/fishpicnici organizowane w jakieś inne miejsca? Na Korcule znalazlam chyba jedyny który pływa z Makarskiej: Germania i niezbyt dobra opinia (gdzieś tu w postach wcześniej). Prosze o informacje czy istnieje jakas możliwośc popłynięcia gdzieś indziej niż na Brać i Hvar z Makarskiej?
blizna01
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blizna01 » 01.02.2014 03:18

Z Korculą nie powinnaś mieć problemu. My dwa lata temu płynęliśmy łajbą Vołga (nie pamiętam jak pisownia).
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 01.02.2014 11:05

blizna01 napisał(a):Z Korculą nie powinnaś mieć problemu. My dwa lata temu płynęliśmy łajbą Vołga (nie pamiętam jak pisownia).

a Wy też płynęliście tak długo jak (nie pamiętam, kto tu wcześniej o tym wspominał)-również aż 4,5 godziny?
Myślę właśnie o Korculi, ale te 4,5 godz w jedną stronę mnie lekko przeraziły, zwłaszcza w stosunku do czasu spędzanego na samej wyspie...
Czy rejsy na Korculę są tylko na tą wyspę, czy są powiązane z jakimś innym miejscem (tak jak w przypadku Hvaru zazwyczaj w parze idzie Brać).
Pampalini
Odkrywca
Rejsy na pobliskie wyspy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 30.05.2014 14:07

Pampalini tu, Pampalini tam! :lol:
Kolejny wątek, kolejne pytanie;
Czy będąc w Igrane jest możliwość (stąd) rejsu promem lub łodzią na pobliskie wyspy Hvar lub Brac, szczególnie chciałbym zobaczyć znaną plażę "Złoty Róg". Skąd w takie rejsy można popłynąć i ile kosztują ?

Aha, i jeśli znalazłbym sie na którejś z w/w wysp co warto tam jeszcze zobaczyć?
falco.v
Odkrywca
Re: Rejsy na pobliskie wyspy

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 30.05.2014 14:36

Z Igrane, to niestety nie wiem ale z Makarskiej pływa kilka statków, a także bliżej - z Tućepi.

Płynęliśmy kiedyś z Makarskiej dwa razy - Makarskim Jadranem - typowy fishpicnic, miło wspominamy, zwłaszcza, że między Brać a Hvarem pojawiły się delfiny. Statek ten odwiedza zazwyczaj Bol i Jelsę na Hvarze.

Drugim razem mniejszym statkiem ( nie pamiętam nazwy), nawet z przedziałem dla pasażerów z klimą, ale oceniliśmy wspólnie, że lepiej było Makarskim Jadranem.

Natomiast chyba bardziej podobał nam się rejs z Mimic statkiem Jeleń...świetne jedzonko + rakija, wino i napoje dla dzieci, bardzo kameralnie bo to mały statek. Odzwiedza Pućiśće i Povlje na wyspie Brać.

Gdyby coś, to mogę udostępnić fotki i inne dane.
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 30.05.2014 15:58

Falco.V na samym wypasie jachtu mi nie zależy. Głownie to co mam zobaczyć, czyli walory przyrodniczo krajobrazowe.
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 30.05.2014 23:42

Pampalini napisał(a):Falco.V na samym wypasie jachtu mi nie zależy. Głownie to co mam zobaczyć, czyli walory przyrodniczo krajobrazowe.

Zależy kto co lubi...na Makarskim Jadranie muzyka, zabawa...i sporo ludzi, a na mniejszych statkach trochę spokojniej...kwestia gustu, dopływają na Bol i albo na nóżkach na Złoty Róg albo taksówką wodną za 10 kun od osoby prosto na miejsce...

Przerobiliśmy obie wersje...i polecam osobiście - na Złoty Róg taksówką wodną...niezłe widoki i szybciej, a drogę powrotną spacerkiem w cieniu drzew, również można podziwiać widoki, zrobić trochę zdjęć, chyba ok. 3km.

Drugim miejscem postoju jest Jelsa na Hvarze, piękne miasteczko z XIV w., jest co pozwiedzać, piękny park obok przystani, w sezonie sporo turystów.
Ostatnio edytowano 31.05.2014 00:01 przez falco.v, łącznie edytowano 1 raz
Basia Te
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basia Te » 30.05.2014 23:57

Po plaży w Igrane chodzi Żeljka, która zbiera zapisy na rejsy statkiem Felun. Dobre jedzenie, rakija i popitki. Cena za rejs na Korczulę to ok. 220 kun od osoby. Na Hvar taniej.
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 31.05.2014 08:42

A na Korczuli co ciekawego można zobaczyć?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 31.05.2014 08:49

Felunem płynęłam z Zivogosce i faktycznie zawijał do Igrane po ludzi zanim obrał kurs na Hvar. Odwiedziliśmy nim zatokę Mlaska na Hvarze tzw. laguna, bo piasek i płytko długo długo w wodzie. Tam plażowanie, obiad na statku i potem kierunek na Sucuraj - chyba z 1,5h na lądzie czas wolny i powrót do Zivogosce po drodze wysadzajac ludzi w Igrane. Wyplynelismy chyba o 9 a wróciliśmy coś koło 17.30
Na Bol też Felun pływał i na Korcule, na któryś z rejsów dowozil ludzi do Makarskiej swoim busikiem zbierając ich po okolicznych wioskach
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Fish Picnic - Skąd najlepiej na Rivierze Makarskiej - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone