krakusowa napisał(a):P.s, A nasz gospodarz modli się o deszcz
No to żeście mu nadokuczali jak chce was pogodą wygonić
OneDayStop napisał(a):To my się też do Norwegii i z Norwegią dorzucimy.
Relację dopiero opisujemy na blogu, zdjęcia się też powoli obrabiają.
blue.wings napisał(a): Ja byłam 2 tyg temu na wycieczce lotniczej "Fiordy i Droga Atlantycka" piękne widoki, pogoda średnio dopisała ,ale jestem zachycona z wycieczki. Widoki na całe życie
blue.wings napisał(a): .. mieliśmy ulewę na Drodze Trolli, rejsie Gerirangerfjordem, zero widocznosc na Drodze Orłów i na Dlasnibbie:( szkoda tych widoków, mega mgłą i opady na skoczni Hollemnkollen w Oslo no i na Dalsnibbie 3 stopnie Celsjusza. Ale wyprawa bardzo ,ale to bardzo udana.
blue.wings napisał(a): Rewelacyjny program zwiedzania Oslo, bo Muzeum Łodzi Wikingów i Kont tiki.My mieliśmy tylko "Fram" i etnograficzne. Super,że nocleg w Oslo i możliwość pospacerowania. My zwiedzaliśmy zza szyb autokaru, nie byliśmy w Twierdzy a na piętrze w Ratuszu. Szkoda. Ten program bogaty u godny uwagi. My niestety bylismy w Oslo 4 godzinki.
ajdadi napisał(a):O ruszyliśmy po "nudzie" ...nawet wypogodziło się... oczywiście będę zaglądał...
maslinka napisał(a):Platforma widokowa przyprawia o lekki zawrót głowy, ale ja na pewno też bym tam wlazła
maslinka napisał(a):Przepiękne widoki!
krakusowa napisał(a):
Średnie nachylenie drogi wynosi 9%. Składa się z 11 serpentyn, w większości zakręcających pod kątem 180°, dlatego nie mogą się po niej poruszać pojazdy dłuższe niż 12,4m.
krakusowa napisał(a): Naszą uwagę przykuwają autokary na drodze. Ostre zakręty są nie lada wyzwaniem dla kierowców i niektóre autobusy blokują się w nich.
krakusowa napisał(a):Oooo jakie cudne zdjęcia
Nas tam nie było
Super , dzięki za wrzutkę i poproszę o więcej
Wczoraj wieczorem wróciliśmy z Cro - niestety , na razie muszę wrócić do zimnej rzeczywistości
a jutro do pracy
Potem wrócę tu, by skończyć co zaczęłam