krakusowa napisał(a):
Jakiś bar dla ubogich
W normalnej restauracji w Bryggen ceny są takie:
Tym, co dawno nie byli w Norwegii przypominam, że norweska korona to prawie 50 gr.
Pozdrawiam,
Krzysztof
ajdadi napisał(a):krakusowa napisał(a):I mamy 2 godzinki czasu wolnego dla siebie...
Ale nie lunęło... bo tego mieliśmy się trzymać...
Pudelek napisał(a):kmichal napisał(a):ajdadi napisał(a):krakusowa napisał(a):...nie pada...
...całe szczęście...
... to się nazywa mieć szczęście - trafiliście na 1 z tych 6 dni w tym roku kiedy tam nie pada ... ... zazdroszczę ... ...
podczas mojej wizyty trafiłem na 2 i pół takiego dnia - nawet Norwedzy byli zdziwienia Za to Oslo lało nam jeden dzień przez całą dobę
Pudelek napisał(a):Bergen jest norweską stolicą deszczu W ciągu roku pada średnio przez jakieś 200 dni Najwięcej od września do stycznia - około 20 dni miesięcznie W lipcu tylko 11, to najlepsza pora na wizytę.
kw napisał(a):
Jakiś bar dla ubogich
W normalnej restauracji w Bryggen ceny są takie:
Tym, co dawno nie byli w Norwegii przypominam, że norweska korona to prawie 50 gr.
krutom napisał(a): Dla ubogich
Prawie 20 zł za "bułę z parówą" to mało
krutom napisał(a):Czy tam jest jakiś miesiąc, w którym generalnie nie leje?
Sara76 napisał(a): Podczas ostatniego pobytu we Włoszech spotkaliśmy pewnego inżyniera, ktòry kilkanaście lat pracował za granicą na kontraktach w różnych krajach - w tym w Norwegii i opowiadał, że tam jest pięknie.
Sara76 napisał(a): Dzięki Twojej relacji Aniu, jestem to sobie w stanie wyobrazić. Ps. Zaglądam do relacji na bieźąco, ale byłam w górach kilka dni i dlatego się nie odzywałam.
krakusowa napisał(a):
Po śniadaniu i zapakowaniu bagaży do autokaru jedziemy zwiedzać miasto
krakusowa napisał(a):a i owszem
Twoja minka w słoneczku, a moja w chmurach
krakusowa napisał(a):jakoś wcześniej mi umknęła w gąszczu zdjęć