Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fiordy, Alpy Julijskie i Jadran - mix nieplanowany:)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 08.10.2015 09:01

ArliJ napisał(a):Halny z nami nie wygrał i udało nam się doświadczyć tego...

8O
Eeeee takie se te góry :roll:

;)
Piękne zdjęcia! Pogoda Wam dopisuje, to już mało ważne gdzie, ale zawsze słońce :oczko_usmiech:
Słowenię już kiedyś planowałam, ale właśnie jakoś tak nie po drodze było. Widzę teraz, że warto :)

Super relacja!
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 08.10.2015 09:17

...
Cóż można powiedzieć - pięknymi fotkami tylko zachęcasz do wypadu czy to w Alpy Julijskie, czy w nasze Tatry (zdecydowanie w Polsce kolory ładniejsze :D ) - tu i tu ... w sumie blisko.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 08.10.2015 15:44

Kolory w Tatrach tak cudnie zachęcające, że chciałby człowiek ruszyć na jakiś szlak... :) .
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 08.10.2015 22:49

kataryniarz napisał(a):Przepięknie 8O

potwierdzam :D

Roxi napisał(a):
ArliJ napisał(a):Halny z nami nie wygrał i udało nam się doświadczyć tego...

8O
Eeeee takie se te góry :roll:

;)
Piękne zdjęcia! Pogoda Wam dopisuje, to już mało ważne gdzie, ale zawsze słońce :oczko_usmiech:
Słowenię już kiedyś planowałam, ale właśnie jakoś tak nie po drodze było. Widzę teraz, że warto :)

Super relacja!

dzięki Roxi:)

Staramy się bywać w Tatrach o każdej porze roku a z halnym już kiedyś walczyliśmy...w lutym zorganizowaliśmy sobie w 30 osób w tym 10 dzieci wypad na 3 dni do Doliny Chochołowskiej, mieszkaliśmy w schronisku, kulig z pochodniami, góry, te sprawy:)

w jeden dzień wybraliśmy się na Grzesia, śniegu było jeszcze sporo, cudne słońce ale jak wyszliśmy z lasu to halny nas wręcz przewracał:)

Na szczycie musieliśmy leżeć i trzymać się krzyża bo nie było nawet jak usiąść:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 08.10.2015 22:54

Buber napisał(a):...
Cóż można powiedzieć - pięknymi fotkami tylko zachęcasz do wypadu czy to w Alpy Julijskie, czy w nasze Tatry (zdecydowanie w Polsce kolory ładniejsze :D ) - tu i tu ... w sumie blisko.

W Polsce już jesień w górach więc i kolory inne ale każda pora roku w górach jest piękna, podejrzewam, że Alpy też niebrzydkie jesienią:)

poza tym nie całe Tatry teraz takie kolorowe, Wysokie, skaliste zdecydowanie mniej ale Czerwone Wierchy to hicior jesienny :lol:

Nefer napisał(a):Kolory w Tatrach tak cudnie zachęcające, że chciałby człowiek ruszyć na jakiś szlak... :) .

nie ma co się zastanawiać tylko planować i ruszać:). Ja bym co weekend jeździła ale czasu brakuje i jednak to też 1,5h w jedną stronę samej jazdy... dzień coraz krótszy a i pogoda nie zawsze w weekend ok...
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 08.10.2015 23:00

a jeszcze żeby w temacie już offtopicznie dokończyć to inne pory roku też fajne:)

to wiosennie, tradycyjnie krokusowa wyprawa wczesną wiosną;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 08.10.2015 23:09

i LATO :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i znowu jesień...rok temu:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dla zmyły w Alpach o Tatrach jest ale w sumie tam bywamy częściej więc sorki za zbłądzenie na chwilę;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.10.2015 23:20

Mnie się bardzo podoba takie błądzenie :wink: :lol: :D :idea:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.10.2015 08:38

Dzielne macie te dziewczynki, zuchy normalnie :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.10.2015 15:28

Tatry są piękne o każdej porze roku :), a Twoje zdjęcia wymiatają :mrgreen:

Najbardziej podoba mi się zimowy Grześ. Szacun za wejście tam w lutym. Ten szlak jest niby łatwy, ale dosyć "upierdliwy" nawet latem, a zdobycie Grzesia w kopnym śniegu z dzieciakami to już wyczyn :)

Tę krokusową łąkę dobrze znam :D Też mam takie zdjęcia na leżąco w krokusach ;)

My w tym roku byliśmy w sierpniu w słowackich Tatrach Wysokich. Było świetnie, chociaż pogoda nie do końca dopisała.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.10.2015 18:17

Witam :D

Skoro jesteś przy tamatyce Tatrzańskiej,
To muszę zauważyć,że macie podobne do moich podejście odnośnie wypraw z dziećmi :D
O gustach nie wspomnę..
(zdjęcia archiwalne,bo dzieci "trochę"podrosły)
Sarnie Skałki
1.jpg

Babia Góra
14.jpg

Homole
2.jpg

Czarny Staw nad MOK
4 (1).jpg

Szpiglasowy Wierch
4 (2).JPG

Giewont
6 (1).JPG

Toporow Cyrhla
8 (1).JPG

Reszta wiadomo
13.jpg
12.JPG
10 (1).JPG

żleb Kulczyńskiego ten rok
11.JPG
Załączniki:
10 (2).JPG
8 (2).jpg
6 (2).JPG
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 09.10.2015 22:07

Janusz Bajcer napisał(a):Mnie się bardzo podoba takie błądzenie :wink: :lol: :D :idea:

to mogę jeszcze pobłądzić, czemu nie:)

Roxi napisał(a):Dzielne macie te dziewczynki, zuchy normalnie :D

tak..to dobre określenie...zuchy z nich przekochane:)

maslinka napisał(a):Tatry są piękne o każdej porze roku :), a Twoje zdjęcia wymiatają :mrgreen:

Najbardziej podoba mi się zimowy Grześ. Szacun za wejście tam w lutym. Ten szlak jest niby łatwy, ale dosyć "upierdliwy" nawet latem, a zdobycie Grzesia w kopnym śniegu z dzieciakami to już wyczyn :)
.

dzięki! :D ale Grzesia zdobyliśmy bez dzieci...ktoś musiał z nimi zostać w schronisku więc zostałam ja a mój mąż z resztą brygady w tym moją siostrą poszli...po jakimś czasie wpada, każe mi się szybko ubierać i idziemy a siostra zostanie z dziećmi :D . Powiedział, że sakrucko wieje, emocje wspaniałe i muszę też to przeżyć...wyszedł ze mną z marszu po raz drugi tego dnia na Grzesia :D

tomekkulach napisał(a):Witam :D

Skoro jesteś przy tamatyce Tatrzańskiej,
To muszę zauważyć,że macie podobne do moich podejście odnośnie wypraw z dziećmi :D
O gustach nie wspomnę..
(zdjęcia archiwalne,bo dzieci "trochę"podrosły)

super dzieciaki! Moja Nadia uwielbia łańcuchy:)

ale takiego stadka kozic nie udało mi się jeszcze spotkać...pojedyńcze sztuki kozic czy świstaki tak ale stadko cudne;)

to jeszcze troszkę z czasów jak były młodsze i Orla Perć już bez dzieci:)

tu miały 1.5 roku i 5 lat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gorce rok temu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bieszczady sprzed roku

Obrazek

Obrazek

Zawrat

Obrazek

Obrazek

i Orla Perć:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a teraz obiecuję już powrót do Alp:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.10.2015 22:23

O tak!
moglibyśmy tak wymieniać poglądy i zdjęcia w nieskończoność :hut:
Pozdrawiam :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.10.2015 22:26

ArliJ napisał(a):dzięki! :D ale Grzesia zdobyliśmy bez dzieci...ktoś musiał z nimi zostać w schronisku więc zostałam ja a mój mąż z resztą brygady w tym moją siostrą poszli...po jakimś czasie wpada, każe mi się szybko ubierać i idziemy a siostra zostanie z dziećmi :D . Powiedział, że sakrucko wieje, emocje wspaniałe i muszę też to przeżyć...wyszedł ze mną z marszu po raz drugi tego dnia na Grzesia :D

I dzięki temu macie teraz piękne wspomnienia :D
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 09.10.2015 22:57

tomekkulach napisał(a):O tak!
moglibyśmy tak wymieniać poglądy i zdjęcia w nieskończoność :hut:
Pozdrawiam :papa:

teraz tak przeglądając zdjęcia z wypadów górskich z dziećmi dostrzegłam ile już mamy materiału na fajną fotoksiążkę górską dla dzieciaków na pamiątkę...nadchodzą zimowe wieczory, będzie co tworzyć;)

maslinka napisał(a):
I dzięki temu macie teraz piękne wspomnienia :D

trochę tych wypadów górskich już mamy w naszym wspólnym życiu...jest co wspominać:)
Ostatnio edytowano 10.10.2015 23:15 przez ArliJ, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe