Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Finanse

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wencius
Autostopowicz
Finanse

Nieprzeczytany postnapisał(a) wencius » 04.08.2004 13:15

Witam!

Zamierzam spedzic okragly tydzien w Chorwacji (II polowa sierpnia), kolo ZADARU. Prosze o informacje, jakie zasoby finansowe musze miec (nocleg, przejazd mam juz oplacony; planuje zabrac czesc jedzenia z Polski; nie przewiduje zywienia sie w restauracjach), by nie umrzec z pragnienia i nie zywic sie tylko chlebem w porze sniadaniowej :wink:
Jesli chodzi o zwiedzanie: natezenie umiarkowane
Picie alkoholu i korzystanie z innych atrakcji: natezenie umiarkowane :D

Z gory dzieki!!!

PS. Moze Ktos ew. chcialby mi napisac, jak sie powinnam przygotowac do tego wyjazdu? Co zabrac ze soba...?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.08.2004 20:06

Ja wydałam 2 osoby namiot auto jedzenie z Polski dwa tygodnie = 3500zł z beznyną i wszelkimi opłatami ubezpieczeniami - poprostu wszelkie wydatki w to wchodzą...nawet leki na wyjazd!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.08.2004 20:06

w tym jedna wizyta w kanjpie pifko co drugi dzień - wszystkiego z umiarem i po trochu!
Waldus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldus » 04.08.2004 20:26

My jechalismy we czterech.Ja wydalem 400 euro na dwa tygodnie.Musialem oplacic wszystko(bezyne,nocleg, ubezpieczenia, oplaty na autostradach).Jedzenie tez mialem z Polski ale duzo przywiezlismy.Piwka i wina nie zalowalismy.Z restauracji tez czasami korzystalismy.Zwiedzilem KRK,MAKARSKA,DUBROVNIK i MEDUGORJE.Trzy doby na krk za 50 euro za apartament i reszte dni w makarskiej za 40 euro za apartament.Pozdr.
pawekp
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawekp » 04.08.2004 20:49

Wczoraj przyjechałem, dzisiaj podliczyłem. Bylismy z rodziną zona i dwojka małych dzieci 13 dni z podróżą. Na wszystko (razem z ubezpieczeniem i zakupami przed wyjazdem, benzyna i posiłki po drodze, winiety) wydaliśmy niecałe 5000 PLN cos koło 4800
Pozdrawiam
Paweł
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 05.08.2004 20:28

JA BYLEM Z ZONA I SYNKIEM 10 DNI I WYDALISMY 740 EURO WLICZAJAC KOSZT PALIWA. APARTAMENT 32 E DZIENNIE. JEDZENIE Z POLSKI,CO DRUGI DZIEN PIZZA W KNAJPCE. OGOLNE WRAZENIE TO TO ZE DROGO!!!
To///ek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) To///ek » 06.08.2004 07:15

miro napisał(a): OGOLNE WRAZENIE TO TO ZE DROGO!!!

Cyba nie jest droze niz we Wloszech lub Francji?
Biban
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biban » 06.08.2004 08:14

miro napisał(a): OGOLNE WRAZENIE TO TO ZE DROGO!!!

Spójrz na to z innej strony.
Wakacje nad polskim morzem:
kwatera: 10 dni x 100 zł kwatera (pokój 3mx4m z łazienką, wersalką i tapczanikiem) = 1 000 zł
tzw życie: 10 x 100 zł = 1 000 zł
dojazd ok 1200 km (w dwie strony Kraków-Gdansk) - 300 zł
a więc razem to blisko 2,5 tys zł (570 EURO)

Za róznica tj. ok 170 EURO masz gwarancje pogody, ciepłej wody, niezapomnianych widoków, wrażeń itp itd.
jak raz w roku to chyba warto.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone