Dzięki Rafał
Rafał K napisał(a):...albo trzeba wejść w cokiny albo nabyć dobrej jakości polar (np. marumi dhg super slim).
PZDR
O cholera Marumi DHG Super Circular P.L.D kosztuje na allegro 316 zł z przesyłką
Ależ mam zagwozdkę
Rafał K napisał(a):...albo trzeba wejść w cokiny albo nabyć dobrej jakości polar (np. marumi dhg super slim).
PZDR
longtom napisał(a):A ja się naciąłem z moim canonem sx10 is. Na forum tylu jest fanów filtrów CPL. Stwierdziłem, że i ja spróbuję. W sklepie sprawdziłem, że do obiektywu pasuje filtr średnica 52 mm. Trochę ciężko się wkręcał, myślałem że się wyrobi. Po jakim czasie odkryłem, że drobnozwojowy "gwint" w obiektywie to tylko szereg kolejnych, zamkniętych nacięć. W sumie filtr daje się "wkręcić" na 3/4 obrotu i się trzyma. Chyba tak zostawię.
Leszek Skupin napisał(a):Jedzie do mnie
1. Polar
2. Adapter
3. Uchwyt slim
Teraz będę wyglądał jak profi tylko muszę robić mundrom mine jak mnie będą oglądać z tym sprzętem
Plumek napisał(a):longtom napisał(a):A ja się naciąłem z moim canonem sx10 is. Na forum tylu jest fanów filtrów CPL. Stwierdziłem, że i ja spróbuję. W sklepie sprawdziłem, że do obiektywu pasuje filtr średnica 52 mm. Trochę ciężko się wkręcał, myślałem że się wyrobi. Po jakim czasie odkryłem, że drobnozwojowy "gwint" w obiektywie to tylko szereg kolejnych, zamkniętych nacięć. W sumie filtr daje się "wkręcić" na 3/4 obrotu i się trzyma. Chyba tak zostawię.
A w instrukcji obsługi aparatu czasem nie napisali, że trzeba mieć tulejkę specjalną, żeby połączyć obiektyw z filterkiem?
Plumek napisał(a):Gratki Leszku, ale... ...
Leszek Skupin napisał(a):Jedzie do mnie
1. Polar
2. Adapter
3. Uchwyt slim
...
longtom napisał(a):Plumek napisał(a):longtom napisał(a):A ja się naciąłem z moim canonem sx10 is. Na forum tylu jest fanów filtrów CPL. Stwierdziłem, że i ja spróbuję. W sklepie sprawdziłem, że do obiektywu pasuje filtr średnica 52 mm. Trochę ciężko się wkręcał, myślałem że się wyrobi. Po jakim czasie odkryłem, że drobnozwojowy "gwint" w obiektywie to tylko szereg kolejnych, zamkniętych nacięć. W sumie filtr daje się "wkręcić" na 3/4 obrotu i się trzyma. Chyba tak zostawię.
A w instrukcji obsługi aparatu czasem nie napisali, że trzeba mieć tulejkę specjalną, żeby połączyć obiektyw z filterkiem?
A zgadnij
Plumek napisał(a):longtom napisał(a):Plumek napisał(a):longtom napisał(a):A ja się naciąłem z moim canonem sx10 is. Na forum tylu jest fanów filtrów CPL. Stwierdziłem, że i ja spróbuję. W sklepie sprawdziłem, że do obiektywu pasuje filtr średnica 52 mm. Trochę ciężko się wkręcał, myślałem że się wyrobi. Po jakim czasie odkryłem, że drobnozwojowy "gwint" w obiektywie to tylko szereg kolejnych, zamkniętych nacięć. W sumie filtr daje się "wkręcić" na 3/4 obrotu i się trzyma. Chyba tak zostawię.
A zgadnij
No jakoś mi trudno. Wg mnie powinieneś użyć tulejki i dopiero na niej zamocować filtr.
longtom napisał(a):Plumek napisał(a):longtom napisał(a):Plumek napisał(a):longtom napisał(a):A ja się naciąłem z moim canonem sx10 is. Na forum tylu jest fanów filtrów CPL. Stwierdziłem, że i ja spróbuję. W sklepie sprawdziłem, że do obiektywu pasuje filtr średnica 52 mm. Trochę ciężko się wkręcał, myślałem że się wyrobi. Po jakim czasie odkryłem, że drobnozwojowy "gwint" w obiektywie to tylko szereg kolejnych, zamkniętych nacięć. W sumie filtr daje się "wkręcić" na 3/4 obrotu i się trzyma. Chyba tak zostawię.
A zgadnij
No jakoś mi trudno. Wg mnie powinieneś użyć tulejki i dopiero na niej zamocować filtr.
Tak jak jest się trzyma, a jak kupię tulejkę to boję się winietowania
Przy okazji, dzięki Tobie, awansowałem na "odkrywcę":!:
JacYamaha napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):
I....
Dziura... ale ja się nie znam.
Szczerze, na moje oko ładniej bez.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja