napisał(a) Użytkownik usunięty » 04.12.2009 11:06
tak to u mnie wygląda, umożliwia stosowanie filtrów fi 52, pierwszym elementem doczepionym na 3 kropelki kleju jest sam pierścień z osłony przeciwsłonecznej, następnie dokręcona do niej tulejka pośrednia i filtr. Bardzo szybko można to zdemontować, klej na zewnętrznych stronach nie pozostawia żadnego śladu (zwykła Kropelka), Na razie eksperymentuję ale efekty są całkiem niezłe..tu filtr połówkowy niebieski. Zdjęcie nie jest obrabiane żadnym programem tylko pomniejszone do formatu forum.
dobra..wiem prowizorka
ale nie ma innego wyjścia w przypadku aparatu który nie posiada możliwości zamontowania normalnego filtra z gwintem.Cała zabawa była prowadzona w myśl zasady"chłop żywemu nie przepuści", znalazłem takie rozwiązanie na jednym z brytyjskich forum foto. Ogólnie aparat moim zdaniem niezbyt udany, tryb auto kiepski, poprawiło się po wgraniu nowego softu, ale gdybym miał jeszcze raz kupować to na pewno nie ten, to takie moje spostrzeżenia.W tym roku miałem go w Chorwacji, w słońcu, czyli np. na plaży to porażka totalna, na lekko zachmurzone niebo już lepiej. Jestem w trakcie eksperymentów z innymi filtrami ..jakby co to zaprezentuję "skutki" ich zastosowań..to tyle.pozdrawiam "Słodowy"Andrzej..