Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
1. Yugoton & Kasia Nosowska - Gdy miasto śpi (kamiennym snem)
a oryginal - Aerodrom - Obična ljubavna pjesma
"Pod nazwą Yugopolis kryje się projekt, który w swym zamyśle zgromadzić ma polskich czołowych artystów, wykonujących piosenki słynnej chorwackiej grupy Parni Valjak"
Wg mnie oryginal niemal zawsze jest lepszy ale 'Nie ma reguly bez wyjatku'
kiana napisał(a):"Pod nazwą Yugopolis kryje się projekt, który w swym zamyśle zgromadzić ma polskich czołowych artystów, wykonujących piosenki słynnej chorwackiej grupy Parni Valjak"
Przyznam, że mnie zaskoczyłaś
Wiedziałem, że to covery ale nie szukałem czyje i bym się nie spodziewał, że pod tym kryje się chorwacki zespół
Popiel, to dopiero polowa jesli chodzi o przerobki chorwackich piosenek przez roznych polskich artystow. Mam czas wypelniony po brzegi i na razie tyle musi Ci/forumowiczom wystarczyc Zespol Parni valjak zostal zalozony w 1975 roku i posiada bardzo bogaty repertuar i Polacy tego docenili