Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FF Istrra Funtana

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Oleńka
Autostopowicz
FF Istrra Funtana

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oleńka » 26.11.2005 16:20

Swoja zagraniczna przygode z naturyzmem rozpoczynam
od tego lata , wybor padl :) na camping FF Istrra ,
poszukuje wiecej informacji (najdogodniejszy dojazd , i generalnie jak tam jest ) .

Pozdrawiam.

http://sztukanaturyzmu.go.pl/
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 27.11.2005 00:33

Kemping nazywa się FKK Istra i położony jest w Funtanie (pomiędzy Porecem a Vrsarem). Byłem tam w czerwcu 2005, jechałem z Krakowa przez Cieszyn, Brno, Wiedeń (nocleg), Graz, Maribor, Lubljanę, Koper, Porec. Kemping bardzo mi się podobał, ale pod koniec mojego pobytu zrobiło się dla mnie za tłoczno (zaczął się prawdziwy sezon). Podczas gdy ja po przyjeździe 10 czerwca mogłem wybierać miejsca do woli, z początkiem lipca wszystkie numerowane (czytaj: atrakcyjne) działki były zajęte.
Mieszkaliśmy w 2 osoby w namiocie (+ samochód) na "numerowanej" (czyli najdroższej) działce ok. 100 m kw. z wodą, prądem, lodówką (zimne karlovacko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) i miejscem do parkowania. Za wszystko płaciłem ok. 100 PLN dziennie. Na terenie kampu jest sklep samoobsługowy spożywczo-przemysłowy (trzeba ubrać majtki) i 2 stoiska warzywno-owocowe oraz stoisko piekarnicze (na golasa). Wszystko dobrze zaopatrzone. Są też 2 restauracje, wieczorem odbywają się dancingi. Sanitariaty bardzo czyte i w dużych ilościach, nie ma z tym żadnych problemów. Obsługa w recepcji bardzo fachowa (po zgłoszoniu awarii lodówki serwis pojawił się po 30 minutach), można się dogadać po angielsku (oczywiście po chorwacku :D :D i niemiecku też). W czerwcu nie spotkałem Polaków, było dużo Niemców (raczej emeryci, bardzo sympatyczni i pomocni!!), sporo Włochów, trochę Holendrów, paru Czechów, Belgów, Słoweńców

Polecam ten kamp.

Jeśli wszystko dobrze się potoczy - w przyszłym roku też tam będę. Ale niestety już wiem, że nie w czerwcu, więc pozostaje wrzesień lub wcześniejsza rezerwacja na lipiec/sierpień (to kosztuje bodajże 30 EUR).

Jeśli masz przyczepę, to nie ma problemu, ale jeśli wybierasz się pod namiot, pamiętaj, że trudno znaleźć w szczycie sezonu działkę nie na stoku. Nawet jeśli spadek jest niewielki - w nocy zjeżdżasz w dół i nie jest to przyjemne :nice: :nice:

Pozdrawiam,
ooloo :lol:
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 27.11.2005 00:39

Oleńka napisał(a):http://sztukanaturyzmu.go.pl/

Admin,
ale podana strona to ewidentna reklama i w dodatku serwis płatny :!: :!: :!:

Usuwamy? Czy znów śpisz, jak poprzedni Admin?

ooloo :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone